DevForum Pub & Chat🍻

Plot twist: managerii de la Google sunt AI și au dat afară oamenii care puteau să-i demaște!

3 Likes

Nu numai acolo.

1 Like

Din câte știu eu, a fost dată afară o singură persoană. Respectivul a fost concediat pentru că a încălcat clauzele contractuale când a decis să publice acel articol despre LaMDA și despre faptul că tehnologia AI-ului la care lucrează google are conștiință. Parcă așa îmi aduc aminte.

Înainte să fie dat afară și chiar înainte să publice acel articol, i s-a explicat că tehnologia din spatele AI-ului doar urmărește discuția și răspunde în consecință. Deci, cum poate cineva în condițiile astea să spună că a fost dat afară degeaba ?

În plus, dacă e să mă uit acum la Bard, care se presupune că ar avea modelul LaMDA în spate (cred că în toată puterea lui), pot să zic că a fost dat afară pe bun motiv.

Cel care a publicat era deja al doilea din cate imi amintesc, prima data au dat afara managerul lor.

Nu uita ca Bard e probabil limitat ca sa nu fie probleme legale, nu e modelul de LaMDA nelimitat la care au acces cei de la Google.

in ultimii 10 ani ce produs “amazing” a scos google, lumea ii are in high regard, dar de la Gmail nu prea am mai scos nimic, distinct, poate android dar e copie dupa iphone si are ca baza jvm-ul, aia de apple au fost in stare sa aiba un mobile os, google au trebuit sa i-a linux-ul/jvm si multe alte librarii, golang nu e cine stie ce, nu are multe features pt ca e cam praf tehnic, nu neaparat ca “nu aveam x pt ca sunteti idioti si nu stii sa folositi oricum”

2 posts were split to a new topic: Cum curățăm vârful ciocanului de lipit?

Can confirm. :sweat_smile:

Go, Flutter, TensorFlow, Chromium, Maps (are AR in street view), Youtube Music, Youtube are 8k, au rescris total Google Apps Script cu V8.
Google Cloud e făinut, poți instala multe cu un click.
La k8s au contribuit destul de mult, au de exemplu kaniko.

JVM-ul din Android nu e JVM-ul normal.

1 Like

Maps, Wallet, Photos, Docs…

Nu văd Clujul pe hartă :troll:

nici unul nu in ultimii 10 ani, si de acolo maps e sigurul notabil dar e mai vechi si parca nici nu e a lor, au cumparat un startup, restul nu sunt chestii remarcabile pt o firma cu resursele Google, mai refeream la paradim shift, chestii inovative, cum e chat gtp, cum a fost iphone, aws la fel este, primii care au investit asa mult in “cloud”, sau cum a fost google search, nu pt chestii care poti sa le “brute force” cu bani.

ctrl + r
reverse search

1 Like

Așa nici Gmail nu e Google original.
A fost cumpărat.

Wallet este original si din ultimii 10 ani.

Ce companie a avut asa multe produse proprii originale si super inovatoare? Majoritatea au unul, doua si dupa ce cresc cumpara alte companii. Se aplica la majoritatea gigantilor din tech de acum.

Wallet, nici nu stiu ce e ala, e pt us probabil, si cum e original, nu exista atatea app-uri de wallet, paypal etc.

OK, nu asta e problema, point-ul meu era ca nu stiu de ce lumea se uita la Goole de parca ii cine site ce, si mai si cargo cult practici de ale lor, ca asa e la Google… dupa parea mai a avut un sg product invator si anume search-ul si cam asta, rest-ul cam business as usual, e doar o alta companie, nimic special.

Wallet sau Google Pay.
Il poți folosi pe post de card la magazine.

1 Like

Pe mine ma intereseaza mai putin cat de inovator, original este un produs, serviciu. Ci mai mult executia lui.

La mine asta trigeruieste fzf search of old commands. :slight_smile:

Google a reusit sa impuna niste produse ca lideri de piata (nu am cercetat statisticile, s-ar putea sa ma insel), pe langa search: gmail, gmaps, google docs si toate suita de office, youtube, chrome, android, ganalytics, adwords, chiar daca nu au fost produsele lor originale.
Au facut produse bune, pe care lumea le foloseste, au o executie foarte buna.

La partea de inovatie, as zice despre munca facuta cu Chrome si progresul in domeniul browserelor. Inainte de Chrome piata era dominata de Internet Explorer. Remember IE6 anyone?

Chiar dacă sunt de acord cu majoritatea răspunsului tău, Chrome a venit când Firefox era în creștere iar IE7 deja fusese lansat de vreo 1-2 ani.

Știu că IE sucks & co, dar dominat e un cuvânt destul de puternic în contextul în care IE avea 52% (iar procentul ăsta era spart în IE 6, 7 și parcă? 8) :slight_smile:

De aici.


Hate mode on:

Și ca să o spunem pe aia dreaptă, nici măcar Chrome n-a fost făcut de ei; au folosit motorul de la safari mulți ani, până când au făcut un fork la Blink.

Dacă stau să mă gândesc bine, produsele lor originale (i.e. dezvoltate de ei cu idei cât de cât originale) au fost de mare succes: Wave, Glasses, Stadia și… cam atât?

De fapt, aș putea spune că Google a avut mai mult succes cu limbajele de programare decât cu produsele: Go, Flutter, Dart…