DevForum Pub & Chat🍻

wait. esti la prima “copie CUI” din cariera?

1 Like

Eu m-am dus cu originalul cred, a batut ceva in aplicatia lor si dupa mi-a dat registrul si factura.
Oricum registrul il poti ridica doar fizic si tu il completezi, ii trebuie datele doar pentru factura/chitanta.

Ce vremuri…

Eu n-am avut registru din ăla vreo 10 ani, la control ai nevoie de el de fapt.

Primesti automat amenda/avertisment daca nu il scoti in termen de 30 de zile de la infiintare.

Am avut noroc înseamnă, sau atunci nu era necesar. Nu mi-a zis contabilul că altfel l-aș fi luat.

Ar fi fost logic să ți-l dea odată cu CUI-ul când le scoți, nu-nțeleg de ce mai trebuie să mergem după el separat la finanțe, oricum sunt goale, universale, n-au nimic scris pe ele.

2 Likes

E un fel de taxa de înregistrare din câte am înțeles.

Seby & Roxana :slight_smile:

1 Like

https://quic.ulfheim.net/

2 Likes

Azi am făcut o descoperire interesantă.
Ca să fac pe cineva să înțeleagă ceva tehnic am făcut o analogie.
Trebuia să explic beneficiile unei deprecation.
Am spus ceva de genul “ar fi o idee bună să scoatem perechea veche de încălțăminte înainte să punem una nouă”.

Nimic special până aici, însă este un mod bun de a-ți evalua cunoștințele tehnice.
Adică dacă vezi pe cineva care îți explică ceva cu ajutorul unor analogii e clar că ești depășit.

4 Likes

Stiu ca e o chestie marunta dar ma racaie pe creier de mai multa vreme. Si anume, hr-istele/istii care isi pun faimosul ribbon mov sau roz-bonbon sau ce culoare o mai fi aia cu “Hiring”.

Din punctul meu de vedere, chestia aia ar trebui sa si-o puna un hiring manager. Adica ala care are ultimul cuvant in procesul de angajare. Nu toti intermediarii, indiferent cat de mult ar cantari opinia lor in procesul de angajare.

Si dau mesaj sambata la 9 jumate seara

pentru iubitorii de matematica : The Riddle That Seems Impossible Even If You Know The Answer - YouTube

2 Likes

Citând-ul pe Jobs:

Just avoid holding it in that way

:smiley:

Pro tip: sudo pentru amărâții cu Windows arată așa:

function sudo() {
  $curDir = (Get-Location).path
  powershell -command "Start-Process cmd -ArgumentList '/c cd /d $curDir && $args & pause' -Verb runas"
}

În pui în %home%\Documents\PowerShell\profile.ps1 și dai restart la consola powershell.

sudo notepad C:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts

:sunglasses:

Din păcate, nu se poate rula în aceeași instanță a consolei, deci se va deschide una nouă.

Pentru a vedea rezultatele eventualelor comenzi, există acel pause la sfârșit.

2 Likes

Pro Tip 2: Dacă ai Meze 99 și nu-ți plac în mod deosebit bureții cu care vine, recomand alternativa asta.

Nu-s neapărat fan al bureților de piele/imitație, prefer velur, dar cum n-am găsit ceva rezonabil, m-am mulțumit cu astea.

Bureții se potrivesc la mai multe modele de căști, inclusiv ATH, Sennheiser, Sony etc.

Buretii schimba sunetul, eu vroiam sa iau ceva de velur pentru ATH-M40X dar din cate am citit se pare ca schimba prea mult sunetul castilor.

Pentru ATH50 Am avut și velur și … ce naiba era aia, un soi de piele, deși la cum s-a cojit mă îndoiesc că nu era plastic :smiley: Apoi am mai avut un soi de… mesh, ceva ce nu recomand, este extrem de incomod.

N-aș putea spune că se schimbă sunetul între bureți (poate doar la ăia mesh, că nu izolează grozav și dă sunetul pe afară).

Cei care zic că schimbă prea mult sunetul sunt probabil din categoria snobilor cu „vinilurile se aud mai bine decât digital”. :troll:

1 Like