DIGI lansează internetul de 10 Gbps - Fiberlink 10 G, cel mai rapid internet din România

https://www.digi.ro/anunturi/digi-lanseaza-internetul-de-10-gbps-fiberlink-10-g-cel-mai-rapid-internet-din-romania-29465

Din 2022, abonamentul Fiberlink 10 G va putea fi contractat în toate reședințele de județ, începând cu: Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Oradea, Timișoara.
Prețul lunar al unui abonament Fiberlink 10 G este 50 lei (TVA inclus), iar pentru serviciul Fiberlink 2.5 G este 45 lei (TVA inclus). Începând de astăzi, clienții existenți, care sunt incluși în prima etapă, pot lansa pre-comenzi/ pot solicita upgrade la pachetul existent direct din contul de client sau pot solicita abonamentul în punctele de prezență DIGI sau telefonic la numărul 031.400.4600.

2 Likes

Asta e unul dintre putinele lucruri pe care le regret, dupa ce am plecat din Romania. Frate, internet ca la noi nu mai exista niciunde (pe unde am umblat eu, cel putin). Dau o poala de bani pe servicii de internet, infiorator de proaste. Mi-e dor de Digi :slight_smile:

4 Likes

Am internet de 1Gbps. Ziua merge cu 60Mbps datorita incarcarii din reteaua providerului.
Oare daca providerul are capacitatea de 10Gbps pe real cat o sa ai? … restul e marketing.

3 Likes

Stau la tara si am abonament Gigabit Popular(25 lei) …Descarc cu 960Mb/s constant. Probabil nu e atat de solicitata reteaua fata de oras,de asta am si viteza constanta. Oricum,per total,sunt foarte multumit de Digi.

1 Like

Ai momente in care merge cu (mult) mai mult?

Sau aia e limita la orice oră din zi și din noapte?

Depinde si de hardwareu pcului, router chiar si cablu de net. Un hard drive classic de ex nu poate scrie destul de rapid, trebuie SSD. La fel un cablu vechi, de categorie veche o sa te limiteze. Eu aveam un router vechi si scoteam “doar” cu 20mbs de ex

Eu am 500 mbps si merge cu 500 mbps pe anumite rute in international, dar pe multe rute in extern merge doar cu 150-200 Mbps.

Dar nu pot sa ma plang.

me cries in german :))

Keine Internet :smiley:

Verizon Fios :wink:


Ma face sa apreziez mai mult net-ul meu prin cablu coaxial de la Vodafone (UPC inainte)

Azi dimineata am facut un test si am obtinut aproape de 400 Mpbs

1 Like

eu dau 25 eur pe gigabit in nl, hai, sari pârleazu

ok, dar să nu uităm contextul… în NJ costurile-s mai mari…

nu cred ca are legatura cu orasul

Articolele sunt mai vechi, dar prea multe nu cred ca s-au schimbat

Aveti echipamente care sa duca 2.5 sau 10gb? Eu unul n-am decat placa de 1 gigabit, voi?

1 Like

Recent mi-am schimbat routerul. Cu unul relativ scump.

Dar care nu poate 10G… alea sunt si mai scumpe (undeva la 2500 ron unde m-am uitat).

Daca ai nevoie si de placa de retea… cea mai ieftina e undeva catre 500 ron, dar sunt si mai scumpe (unde m-am uitat, 700).

Banda de 10Gbps e in special utila daca lucrezi de acasa ca editor.

Mie îmi va fi folositor pentru că încet încet vreau să renunț la serviciile de streaming la care sunt abonat și să trec la Plex.

Și acum acasă pe tv mă uit la seriale din serverul de la birou și merge foarte bine, așa că am mai luat niște hdd-uri de 4TB (cel mai ok cost/gb deocamdată) și tot adun seriale care dispar de pe streaming.

Mai folosesc și showrss.info la serialele curente și se descarcă automat când apare un episod nou și apare direct pe Plex la new.

Acum am netflix și amazon prime, aveam și hbo dar deja se exagerează, acum avem și disney și paramount și hulu și mai apar câteva, devine nesustenabil așa că am revenit la ‘old habits’ :))

Banda asta o să fie practică pentru că mai am ceva prieteni prin țări unde torentul e ‘frowned upon’ și probabil o să le dau acces și lor.

2 Likes

O dau in offtopic, dar se poate cumpara acces pe servere de plex cu toate serialele si filmele din lume, e riscant sa il tii la tine acasa.

E strict pentru mine uz personal, nu comercializez nu taxez nu nimic.

Iar să cumpăr acces nu știam, dar și aia mi se pare riscant pentru că nu prea sună legal, iar dacă plătesc pentru un serviciu ilegal…se complică treaba.

1 Like