Discuții despre război

Am o curiozitate și o îngrijorare. Nu mă prea pricep la sistemul bancar, dar totuși, în caz că sîntem invadați de băiatul ăsta de la Moscova, conturile din băncile românești vor mai funcționa?

Să zicem că plec mai spre vest. Oare mai pot face plăți cu cardul dacă banca mea e pe teritoriul României? Eu în mod particular am bani la ING (care ING București). Dar întrebarea ar fi valabilă pentru totate băncile de pe teritoriul nostru. Voi ce ziceți? Scoatem tot și punem la saltea?

Eu zic sa intrebi la banca la care ai cardul. Ei stiu cel mai bine sa iti raspunda la intrebare. Dar din ce am inteles, nu avem expunere, deci eu zic ca totul este bine.

Am si eu la ing si nu am avut nicio problema pana acum.

1 Like

În caz că individul ăsta ne invadează, punem mâna pe arme și ripostăm. Trimitem în siguranță doar femeile și copiii. Ultima ta grijă sunt banii din bancă.

4 Likes

Mai devreme sau mai târziu, într-un fel sau altul, se termină. Și atunci banii vor fi grija lui :slight_smile:

1 Like

Exact. Plus că dacă ai mei plecați fiind, nu au ce ce-și cumpăra mîncare sau da șpagă la unguri la graniță, mi se cam fîlfîie mie de luptă și de arme. Prioritatea mea sînt ei.

Totuși, eu mă întrebam în ideea în care banca de pe teritoriul nostru este bombardată, sau se retrage de aici. Banii ăia din cont, îmi mai rămîn disponibili?

Din istorie știu că nu se pierd banii.
De accesat - asta e greu de spus. Depinde de situație.

După razboi ar putea să nu mai aibă valoare.
Sau să fie naționalizați, pentru reconstrucția țării.

Personal nu cred că se va ajunge la niciunul dintre scenariile de război.
Dar e bine să avem un plan B.

Semnal de alarmă cred că e momentul in care o țară din alianta de vest este atrasă in război.
Poate fi si Finlanda sau Suedia, sau chiar Moldova.

Ati fost vreunul langa un perete lovit de un glont? Ca nu e ca in Call of Duty cu castile pe urechi noaptea. Un mic bulb de metal la viteza aia e ca un tren.

Personal am fost in 2 accidente minore de masina, de alea la 10 - 20 km/h, si dupa impact mi-a luat 10 minute sa-mi revin/sa nu mai imi sune clopotele in cap.

Legat de gloante, sa zicem ca ai casca si vesta, dar daca iti loveste o mana sau un picior poti sa-ti iei adio restul vietii de la buna lor functionare (stiu de la persoane care si-au rupt o mana prin copilarie, si la 30 - 40 de ani au probleme de la fisuri/rupturi).

3 Likes

Am fost în Universitate atunci când se trăgea din toate părțile, am făcut armata, am tras cu pistolul, AK-47, AG-ul și tunul, am aruncat grenade. Nimănui nu-i place războiul, dar nu putem fugi toți că lasă că mor alții pentru noi. Ucrainienii erau alaltăieri 70% convinși că vor învinge, ieri 88%. La un moment dat, frica dispare. E singura soluție. Unii vom muri, alții vom rămâne fără mâini sau picioare. Ai altă alternativă?

12 Likes

noi ne pregatim sa fugim dinainte sa inceapa razboiul, ce sacrificiu si lupta, e incomparabil ce se intampla in ucraina cu ce ar fi la noi :joy: :man_facepalming: nu ca eu as fi vreun erou.

cu banii ce sa faci, scoti si tii o parte cash, cat sa-ti ajunga pentru plecat/trai de cateva zile, n-o sa poti sa stai cu teancul de bani dupa tine. Din disperare, oamenii fac multe, inclusiv sa-ti dea in cap si sa-ti fure traista :unamused:

Pregatire. Ceea ce mie imi lipseste.

Banii nu au valoare dacă ești pe partea pierzătoare fiindcă câștigătorul va cere daune și inflația va sări în aer. Mai mult de atât, dacă are noroc preia rezervele de aur ale băncii naționale și închide tot ce îi este în competiție. Ironia sorții e că va da un credit la dobândă foarte mare ca să reconstruiești, pe care il vei plăti înapoi că n-ai ce face.

Dacă nimeni nu câștigă vine o perioadă în care militarii vor crea grupuri de interese, mafie, corupție, lupte interne. Trafic de persoane, de droguri, taxe de protecție… Va fi foarte greu să revină la putere guvernul.

După nu e bine să ai mulți bani că nu ai pe nimeni care să te apere.

Voi credeți că doar oameni buni se bagă să își apere țara? În România pe youtube ai manele și interlopi la trending dacă intrii cu incognito.

1 Like

Nu te poți pregăti, războiul și armata sunt un mod de viață, totul se întoarce pe dos.

Integritatea ta e mai importantă decât menținerea unei ideologii sau a unui grup de persoane la putere.

În Ucraina e un alt tip de om, sunt ultra naționaliști, în Ucraina nu învață nimeni română, rusă sau maghiara la școală. Motivul pentru care se bat e tocmai motivul pentru care a început totul.

1 Like

Bravo ție, be my guest. În linia întîi. Eu unul nu am găsit motive pt. care merită să mor războind-mă cu rușii. Am multe alte motive pentru care vreau să trăiesc. Să-mi văd copilul cum crește. Aici, sau în altă parte, nu sînt legat de pămîntul ăsta. Nimănui nu-i place războiul. Atunci nu-l mai faceți. Simplu.

PS. Iar dacă se iscă de-o nucleară, oricum nu mai contează.

1 Like

Problema in cazul in care Romania ar fi invadata de catre Rusi, e ca nu ar mai fi un conflict Romania-Rusia la fel cum se intampla acum in cazul Ucrainei ci ar escalada rapid la un conflict mondial.

Nu vad cu ce anume te-ai simti mai in siguranta intr-o alta tara Europeana in contextul unui razboi mondial. Asa ca fuga asta din tara ar putea sa functioneze doar catre o tara din Africa, sau poate ca iti place clima din Australia.

Nu că aș fi eu viteaz, dar a nu fi sub ruși mi se pare un motiv destul de bun. Ție nu? :slight_smile:

Sau scorpionii. Sau șerpii. Sau aligatorii. Sau insectele veninoase. :troll:

2 Likes

Eu nu aș băga rușii în oala cu Putin, n-am nici o problemă cu Rusia și rușii.

Am o problemă cu sistemul corupt care a pus mâna pe totul la ei, n-as vrea același lucru din nou. Dar ironia sorții e că dacă n-ar fi un lider cu mâna de fier la ei din Federatia Rusă ar fi o grămadă de grupuri de interese cu propria țară cu arme nucleare.

Dacă Putin cade, riscăm să avem 5 țări de 10 ori mai rele (fiecare oligarh o ia pe drumul lui), dar nimeni nu spune acest lucru.

1 Like

E plin de serpi si aici :stuck_out_tongue:

Mentalitatea asta e egoista si este mascata de wokeness-ul specific deceniului.

Multi soldati romani au murit mult inainte ca tu sa te nasti ca sa poti sa stai confortabil in casa.

Multi doctori au murit prin spitale de Covid. Tu ai stat in casa.

Ucrainienii mor pe capete ca tu sa poti stai in casa.

Nici ei n-o sa-si mai vada copii crescand … dar copii lor o sa creasca. Nu ne vad pe noi asa de nationalisti, dar nu-mi place sa cred ca o sa dam toti bir cu fugitii. Razboiul e nasol, nimeni nu l-a cerut, dar daca vine peste tine un agresor, un bully, nu fugi; daca fugi, maine vine peste tine mai puternic pana cand o sa termine ce a inceput.

Tu cum contribui?

9 Likes

Romanii sunt un pic aparte la război.
Noi nu dăm bir cu fugiții, e parte din strategie. Dispărem până nu știm cine câștigă, apoi lovim tare când începe să fie clar.

Ungurii in WW2 te impuscau pe loc dacă te prindeau că dezertai, așa că cine putea venea la români și se pierdea pe drum.

1 Like

Să contribui la ce? Să-mi fie cu iertare, eu unul, nu voi lupta pentru nici o țară, ori pămînt. Plec în altă parte. E foarte simplu. Nu mă omor după eroisme ieftine. Nu mă încălzesc cu nimic.