Domains & Registrars Comparison Table

Pentru cei care vor să-și cumpere pentru prima dată un domeniu și sunt pierduți prin carul de fân de opțiuni de registrari (~50 internaționali), s-ar putea să fie util următorul tabel interactiv, care (pe lângă preț) compară mai multe aspecte (e.g. servicii incluse gratis) în legătură registrarii, pentru fiecare domeniu în parte.

https://tld-list.com/

Tabelul se poate ordona după oricare criteriu/coloană, iar - pe lângă lista cu toate domeniile de mai sus - se poate filtra și după domeniu, unde sunt comparați toți registrarii pentru acel domeniu, precum în exemplul din link-ul următor cu .org: https://tld-list.com/tld/org


Încă sunt puține recenzii pentru registrarii din listă (puteți completa și voi :slight_smile:) și prin urmare, pentru mai multe informații în legătură cu experiențele cu registrarii, puteți consulta și următoarele discuții pe DevForum:

Ca idee, dintre registrarii recomandați în discuțiile de pe DevForum, NameSilo.com și NameCheap.com ies în evidență pe tabele, ca cele mai atractive oferte (în primul rând ca preț, dar și ca servicii incluse gratuit, fără a include cupoanele oferite pe site), iar în unele cazuri și uniregistry.com (de exemplu pentru .com).

EDIT:

Alți registrari internaționali nemenționați pe forum - arhicunoscuțini (dar nu neapărat ca registrari :slight_smile:) - care au oferte competitive sunt Amazon Route 53 și Google Domains (ultimul pare să fie folosibil doar din US).
Ați folosit careva Route 53? (sunt curios dacă impun ceva limitări, spre a te “încuraja” către VM-uri AWS).

Pe plan local, dintre cele recomandate pe forum, MxHost și DDSNet par să aibe (dintr-o privire din avion) cele mai bune oferte la domenii internaționale (DDSNet chiar suspect de bune). Alte experiențe cu ultimul?

În același context, am observat la mulți de pe forum (exceptând @serbanghita și cei cu Gandi) o separare:
domeniile internaționale la un registrar străin, iar domeniile .ro la unul autohton… există vreun motiv pentru a nu le ține pe toate la un registrar din România (în contrast cu toate la unul străin)?

9 Likes