Estimare durată proiecte

Cum faci într-o săptămână când nici nu știi despre ce e vorba? Sunt doar curios.

Habar n-are. S-a lucrat cu Laravel (PHP) și JavaScript (Java spun doar ăia care recrutează). Ai citit textul?

3 Likes

eu doar mi-am oferit expertiza si nu contest tot ceea ce ai spus referitor la cum am pus problema, dar am vazut ca nu este programator si am preferat sa folosesc un limbaj mai putin tehnic … iti cedez proiectul asta eu ma retrag total nu am nevoie de polemici cu nimeni mai ales ca esti exact ceea ce cauta un cunoscator al limbajului php

mult succes te poti inspira din Dolibarr daca il poti face mai performant ai avea sanse si la finantari dar la proiectul Dolibarr sunt implicati mai mult de 2 devs :wink:

Doar ca fapt de divers pe viitor, ultimul lucru de care are nevoie cineva să audă la un proiect (oricare ar fi el) e că refaci totul de la zero într-o săptămână în total alt limbaj.

Nu doar că e imposibil și subestimează total proiectul, dar și denotă un pic de aroganță. Ca și cum dacă omul are casă de cărămidă te oferi să reconstruiești totul pe BCA că tu cu aia lucrezi.

Nu poți spune clientului așa ceva.

P.S. Nu vreau să candidez la proiect ziceam doar ca fapt divers (decât dacă inventează cineva tehnologia de a înghesui 48 de ore în 24).

2 Likes

ok :wink: imi cer scuze ca v-am ofensat dar nu dau dovada de aroganta nu asta este intentia am vrut sa-i propun o varianta rapida prin care sa reuseasca sa implementeze mai repede proiectul si sa vada rezultatele nu sa astepte sa lucreze cineva 4 ore pe zi cand are timp pt o perioada mai lunga de 5 luni …

inca o data imi retrag total oferta pentru a nu parea arogant nu am venit sa va iau job-urile stati linistiti

nu voi accepta niciodata o oferta de pe aceasta platforma daca asta va multumeste este perfect in schimb va pot oferi oportunitatea de ma ajuta contracost … nu am venit sa va iau painea

va doresc o zi placuta tuturor

Astia s-au apucat de 4 ani, in ultimul an ‘accelerand’.

Fara sa cunosti detaliile, tu vii si spui ca implementezi de la zero in max o saptamana. Max. Probabil daca te chinui un pic mai tare faci in trei zile, nu?

Dar nu dai dovada de aroganta.

Doar ca ai un silver bullet. Right.
Sau poate esti ceva ultra-extra, eu am dat un click pe profil si n-am vazut ceva urma de dovada, vreun profil de GitHub care sa iasa in evidenta cu ceva. Nimic, doar vorbe.

2 Likes

Nu e vorba de luat pâinea :slight_smile: Crede-mă că este destulă pâine pentru toți.

Ziceam doar pe viitor în interacțiunea cu potențialii clienți. Așa făceam și eu la 19 ani când făceam site-uri la început, le ziceam la clienți că tot site-ul e praf, trebuie refăcut de la zero că acum am venit eu :slight_smile:

Până am învățat și eu una alta soft skills.

3 Likes

atat de importane, atat de multa lume le ignora!

1 Like

I-am dat sora-mii sa citesca primul raspuns. A bufnit-o rasu’ :slight_smile:

Raspunsul corect la orice proiect e: Echipa noastra de estimare se va intalni cu echipa dumneavoastra pentru a stabili in decursul a urmatoarelor 1 - 3 luni prima sedinta pentru a incepe procedurile de estimare a proiectului. Va vom trimite confirmarea noastra pentru inceperea negocierilor pentru a fi contrasemnata de reprezentatii dumneavoastra.

De asemenea inainte de a incepe procedura de pregatire a inceputului estimarii proiectului, echipa noastra legala se va intalni cu echipa dumneavostra pentru a incepe procedura definirii cadrului legal al cooperarii din firmele noastre. Estimam un interval de 3 - 6 luni pentru a incepe pregatirile legale.

Va multumim pentru interesul acordat si asteptam cu nerabdare inceperea activitatilor de planificare.

Hai sa sarim si in extrema cealalta, nu?

Plusez eu: implementez proiectul intr-o picosecunda. In cod masina.

off ce copil esti sa stii ca ce tu nu cunosti nu inseamna ca nu exista.

o iei personal si recurgi la ati afisa invidia copilareasca.

nu am proiecte pe care sa ti le arat dar lucrez extrem de eficient si on time nu ma apuc de nimic daca nu vad ca cel ce vrea sa achizitioneze servici de la mine are banii astfel incat atat eu cat si partenerul meu nu ne cunoastem asta inseamna ca nu avem incredere unul in celalalt atunci pentru a avea certitudinea amandoi ca lucrurile merg in directia buna eu prefer Contractul Escrow care asigura ambele parti in caz de Scam(teapa).

Esti la inceput si vrei sa te afirmi e bine dar o iei prea repede …

Oricum mult succes!

1 Like

Salut sper ca pe viitor sa nu implicam membrii familiei … adica ar fi bine sa te rezumi la tine si ai dreptate nu am bagajul tau de cunostinte sunt un entry level care se avanta in discutii fara sa-ti ceara perimisiunea, pe viitor daca voi mai dori sa fac vreo interventie va voi cere voie sau macar o sa va intreb daca parerea mea in modul in care vreau sa mi-o expun nu v-ar supara sau ofensa …

Weekend placut si imi cer scuze ca v-am suparat

O lista cu cei ce aproba raspunsurile as vrea sa fie publica altfel se pare ca ajungem la polemici si chiar nu e corect

Ăsta-i un forum public.
Oricine poate să citeasca, raspunde pe aici.
:slight_smile:

Si eu cred ca esti muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuult prea optimism sa dai o cotatie de x zile la un proiect despre care habar n-ai nimic.
Eu iti sugerez sa asculti, ca cei care zic pe aici, zic bine ce zic.

Pana la urma, nici un absolvet de ASE care a trecut pe la seminarii de pm nu se arunca cu capul inainte.

Pacat ca nu ai inteles nimic din ce am scris … eu propun ca rautatile sa le pastram pentru cei care le merita … citesti si nu intelegi … iar eu sunt entry level si nu ma pot pune cu tine :wink:

Putem muta discuția la alt topic să nu poluăm anunțul omului dacă se vrea, îți înțeleg aluzia extremei celelalte dar uite eu aș fi scris ceva de genul:

Salut, am citit anunțul dar aș avea nevoie de mai multe detalii despre proiect. Am înțeles că proiectul este bazat pe php/laravel.

Eu sunt specializat în Python, am mai lucrat la proiecte similare și dacă o soluție bazată pe acest limbaj nu este o problemă, ne-am putea întâlni pe un call rapid și să discutăm în detaliu.

Asta este un raspuns pt momentul in care stii sa faci ceva dar te bazezi ca pe parcurs o scoti la capat… O poti lungi si pana la 2 ani daca vrei sa mulgi vaca o poti mulge si 20 de ani … e mult marketing pr etc ce faci tu prin vrajeala asta echipa mea cu echipa ta, apoi mama mea cu mama ta …

Mai bine rezumi totul la un Contract Escrow si faci jobul intr-o saptamana … pai tie iti ia o saptamana sa iesi cu echipele la restaurant si sa te lauzi … poate omul vrea implementare asap sau poate vrea si el o joaca din asta … dar ma tem ca un privat sa vrea sa stea la muls asa de mult … cu strategia asta poti incerca sa obtii contracte cu statul ca acolo se merge pe vrajeala ieftina pe multi bani … adica la un proiect de 10k euro numai friptura poate fi 20k euro

succes

subscriu si eu la aceasta abordare, o nuanta mult mai realista.

1 Like

prea multe versuri … parca e discutie de copyright-eri cum sa abordam cu mai multa vrajeala :)) sa fraierim omul … cred ca am intrat unde nu trebuie nu e de mine comunitatea asta … mie nu-mi place vrajeala minciuna sa fiu sau sa ling in … … pe altii
la mine 1 + 1 = 2

@icexwebapp ce vor ceilalți să spună și poate nu o fac pe înțelesul tău este că nu face nimeni concurență nimănui, în ciuda faptului că toți lucrăm în domeniu. (cred că este unul dintre puținele domenii unde se întâmplă asta, btw).

Spre deosebire de alte forumuri, toți dintre cei care ți-au răspuns (și foarte mulți utilizatori de pe forum, de altfel) sunt profesioniști. Nu elevi, nu „vreau să mă fac aitist când mă fac mare”, nu aspiranți. Profesioniști. Lucrează (de zeci) de ani, de când probabil tu (și eu!) ne încălțam cu fesul sub pat, unii dintre ei pe tehnologii care par SF-uri. Spun asta ca să subliniez că nimeni nu s-a simțit ofensat de ce ai scris.

DARRRRRR

Ca să înțelegi de ce lumea te-a luat la bâză: de obicei, estimarea duratei unui proiect poate fi un proiect în sine, chiar și atunci când cunoști foarte multe specificații, cerințe, quirks etc. Și chiar în acele condiții, estimările dau rateuri (caută pe forum, a fost o discuție chiar recent). Apoi tu ai venit și ai spus, fără să știi ceva despre cerințe, fără să știi statusul actual, făra să știi nimic și… îl faci într-o săptămână. de la zero.

Problema nu este acea săptămână. Dacă puneai o lună sau trei ani, era o estimare la fel de arogantă/naivă.

4 Likes

cred ca si discutiile astea, asa cum sunt ele, au contribuit putin :blush:

1 Like