Expert managementul serviciilor IT / job la stat

Anunț de recrutare și selecție personal pentru posturi înființate în afara organigramei – Proiect SINA / ANDPCA [1]

project based / part-time / remote / la stat

O echipă externă unei autorități naționale, care trebuie să inițieze & supervizeze implementarea unui proiect măricel.

Job căldicel, cu potențiali mulți timp morți da cu hei-rup-uri din când în când, nițel haos și un pic dosare cu șină (metaforic/procedural, nu fizic), cum te-ai poate aștepta la stat.
Perfect pentru un freelancer pentru care n-ar strica și un income stabil :stuck_out_tongue:

Întreaga echipă e mostly remote. Fac parte din echipă, de puțin timp, în urma unui anunț asemănător (administrator de sistem). E și mult Kafka, inerție, chain mails și facepalms. On the flipside, teoretic, (și un pic optimist și practic, da nu easy-peasy) poți să faci o schimbare în sistem, că în general ne tot plângem :slight_smile:

Salariul e confidențial, deși e fix / prevăzut într-un proiect de finanțare, da e rezonabil în raport cu efortul. Și programul e flexibil.


Expert managementul serviciilor IT

  • coordonează realizarea aplicației, a activităților în domeniul software și hardware;
  • acordă consultanța și consiliere tehnică managerului de proiect și asistentului de proiect;
  • analizează necesitațile software și hardware;
  • elaborează documentația pentru achizițiile H&S (hard si soft) ale aplicației;
  • acordă consultanță și consiliere tehnică dezvoltatorilor proiectului (soluția soft);
  • participă, permanent, împreună cu dezvoltatorii soluției soft si hard a SINA la analiza de system (inclusiv la sediul DGASPC);
  • face propuneri, dupa caz, asupra soluției soft si hard a SINA propuse;
  • urmărește ofertele de preț pentru consultanța tehnică;
  • colaborează cu conducerea ANDPDCA în vederea organizarii comisiei de recepție a livrabilelor
  • executate și verifică periodic în teren exactitatea datelor din procesele verbale de recepție;
  • monitorizează activitatea Partenerilor 1 și 2 (MMPS și ADR);
  • asigură urmărirea și analiza livrabilelor executate în ceea ce priveste încadrarea lor în graficul de execuție și clauzelor contractului de execuție a proiectului;
  • analizează soluția software și hardware, pe tot parcursul proiectului;
  • analizează și transmite către managerul proiectului spre analiză și semnare a acceptanțelor
  • operaționale, funcționale și finale;
  • asigură consultanța tehnică în alegerea soluțiilor constructive în ceea ce privește ofertele finale ale prestatorilor de servicii;
  • asigură monitorizarea activităților – raport progres.

Condiții specifice pentru ocuparea postului de Expert managementul serviciilor IT

  1. Studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă;
  2. Experiență profesională în implementarea proiectelor ‐ minimum 3 ani;
  3. Vechime în specialitatea studiilor – 9 ani,
  4. Studii superioare în unul din domeniile informatică, Ingineria sistemelor, calculatoare și tehnologia informației – constituie avantaj
  5. Participare dovedita în cadrul unui proiect care să fi cuprins servicii de implementare a unui sistem informatic integrat (indiferent de poziția deținută) – constituie avantaj
  6. Disponibilitate de deplasare.

Detalii p’aci, deadline: 30 septembrie

[1] Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții

2 Likes

man, suntem absolut toți nemulțumiți de calitatea serviciilor oferite de stat, în cele mai multe cazuri pe bună dreptate. da nici n-o să avem vreodată șansa să ne fie mai bine dacă majoritatea mergem cu atitudinea asta. și dacă așteptăm să se rezolve lucrurile de la sine.

7 Likes

salariu mic, prostie multa, pupincurism, sclavie si nepotism, cam asta e descrierea unui “trai bun” la stat. sa fii masochist sa accepti asa job. nu stiu daca se aplica si aici pensionarea la 47 ani. am fost cativa ani la stat, am fugit, nu m-as mai intoarce vreodata :sweat_smile:

3 Likes

Imi cer scuze, nu percutez prea bine cand citesc “job caldicel”, intertie si facepalms. E ca si cum mi-as bate joc de mine, profesional vorbind, daca as merge acolo.

3 Likes

Situatii de kafka, hey-rup si altele sunt si la privat. Deci nu mi se mare ceva ce este specific muncii la stat

Io încerc să popularizez anunțul că e în interesul proiectului (sistemul de adopții) să fie angajați cât mai competenți. cât și al meu direct.

Am încercat să fiu cât mai sincer posibil. E potențial ‘căldicel’ și cu timpi morți – în estimarea mea, pentru că există mulți timpi de așteptat. Da și cu hei-rup-uri când e cazul. Mult haos, mailuri aiurea între țz persoane. Și eu sunt dezamăgit de f multe lucruri. Da cu un pic de inițiativă și răbdare s-or mai putea schimba niște lucruri, ici-colo.

LE: da, și dese facepalm-uri, o pun și pe seama naivității, amatorismului meu în sistem, da nu numai :confused:
Ne altfel deranjează limbajul de lemn. Mi-am permis să mă exprim plastic c-o fac pe un forum, nu în vreo calitate oficială.

2 Likes

da, io-s altfel calculatorist casnic, de ceva vreme. Am povestit o parte din experiență unor apropiați, și-am fost liniștit că nu-i nemaiauzit :confused: Putem suspecta că la stat e în medie poate chiar un pic mai haos.

Expert e specific sistemului public. Specialist era mai ok; la un moment dat am putea scoate termenul din DEX. Pentru că tot este deschisă discuția junior vs medior vs senior, expert se situează undeva între zero barat și junior.

Aici “cuvântul” cheie este acest acronim. Povestea cineva de curând pe forum cum a fost mândru că a fost parte din implementarea unui proiect similar. Dacă cineva vrea să facă o diferență pentru acești oameni, este dispus să treacă peste neajunsurile unei reputații de job la stat foarte populară în comunitatea noastră, nu mai stați pe gânduri. Poate chiar și reușește să facă o diferență.
Nu mai atacați omul, s-a expus poate din același motiv: în speranța că ar da cuiva ocazia să facă diferența. De regulă treburile astea, din păcate, se rezolvă prin cunoștințe sau rudenii. Fiți puțin constructivi.

5 Likes

Postul nu stiu daca este unul standard si va fi greu de gasit pe cineva care chiar a facut ce se cere, mie personal mi se pare ca sunt foarte multe atributii care la un proiect Agile cu clienti mult mai mici ca si statul sunt delegate la vreo 3-4 oameni.

E o combinatie de product owner, delivery manager, engineering manager, consultant, technical lead, scrum master, auditor intern si tot tacamul intr-un singur post. Unele atributii te pun direct in conflict de interese cu altul. (e.g delivery manager cu engineering)

A cere ca o singura persoana sa se ocupe de astea fara posibilitatea de a delega atributiile altor angajati e ca si cum ai cere cuiva sa isi taie venele. Le faci daca e firma ta si vrei sa iti intre profit in buzunarul tau ca sa iti iei o casa rapid, dar nu la orice job.

Eu tot ce am inteles e ca trebuie sa ai o diploma si ceva pile pe undeva ca sa aflii ce inseamna experienta profesionala in implementarea proiectelor, ca eu nu cred ca se pune ca ai fost scrum master 3 ani la o firma de outsourcing.

1 Like

suna a program part time pentru urmatorii 2 ani si jumatate. Pentru un freelancer care lucreaza 5 6 ore pe zi, poate fi trecut la “fapte bune” si participarea la un proiect de importanta nationala. Problema e durata de timp foarte mare, remuneratie aproape 0 (deci simbolic, de’asta am si spus “fapte bune” mai inainte) pentru cineva care are timpul asta. Si apoi daca auzi ca proiectul „Sistem Informatic Național pentru Adopție” – SINA a avut un buget de 1 milion $ si tu ai primit 3000 lei pe luna in tot timpul asta iar restul sumei a fost trasa pe dreapta de “bosi”, chiar va trebui sa te multumesti cu bifa de la fapte bune.

Pe scurt, e un post fantezist pentru care cineva trebuie sa-si rupa o groaza de timp din viata, dupa care sa fie constient ca statul isi va asuma toate meritele acelei platforme. Pozitie pentru omul din umbra.

Din ce vad, acel proeict este finantat pe fonduri europene. Statul nu da banii pe el, sau daca da, da doar o parte, salariile vin din fondurile europene alocate.

Norma este ok, nimic exagerat. Mama mea este intr-un proiect finantat pe fonduri europene si are norma asemanatoare. Fiecare ora se justifica.

Man, raspunzi la DM sau e la caterinca pus postul asta? @pax

@AlleXyS e un proiect EU, e cum ți-a răspuns @Cosmin_Popescu
salarizarea pe proiectul ăsta (‘în afara organigramei’) – nu e limitat de grila de salarizare a autorității / ministerului / guvernului, salariile sunt prevăzute în proiectul de finanțare – mi s-a zis că sunt confidențiale, dunno. Mi se pare aiurea că proiectul de finanțare nu e public – dacă chiar așa e.

Din câte îmi dau io seama (întrebând prin anturaj) salariile sunt rezonabile, inclusiv relativ la piața liberă. În cazul meu, e un pic sub rata mea orară de dev/consultant PFA, doar că nu în fiecare lună îmi acopăr 4h/zi în fiecare zi, facturabil. Your mileage may vary. N-aș fi postat anunțul dacă n-aș fi considerat că sunt niște condiții cel puțin rezonabile, că l-aș fi postat degeaba, right?
Principial fi igienic să nu arunci cu informații după ureche. Manners! Nu suntem pe youtube :stuck_out_tongue:

@isti37 n-am avut treabă cu anunțul, mi-a parvenit linkul și sunt interesat să fie văzut de câți mai mulți. Anunțul e publicat pe site-ul instituției. Doar că la vremea mea, am aflat de anunț de la cineva, căruia i-a zis cineva. Nu pe firul scurt, da-mi imaginez că nu s-au înghesuit să-l promoveze, cert e că am fost singurul candidat. Ceea ce evident nu e optim, n-aș vrea să se repete. Ceea ce vezi aici, e un angajat la stat, going above and beyond :stuck_out_tongue: So taskurile alea sunt orientative. Mie personal echipa mi se pare

Io-s administrator de sistem, suntem 2, nu mă întreba de ce-au fost deschise posturile astea înaintea ăluia care tre să facă specificațiile in the first place (am primit o explicație întortocheată), n-avem niciun sistem de administrat (cel puțin un an de-acum înainte, în mod optimist :confused: ), așa că practic o parte din taskurile / responsabilitățile din anunț sunt deja WIP, și va fi o echipă de 4 ‘tehnici’, expert achiziții etc – nu-i vorba de un gigel care o să facă tot ce scrie în listă.

@foobaz256 man, m-ai întrebat duminică de ce nu-ți răspund la SMS?! Am fost offline tot weekendul, și ieri n-am avut timp de stat pe forumuri. Compute that :slight_smile:
tehnologie: TBD, e o licitație, sistemul nu există încă, și nici n-avem voie să impunem o tehnologie, depinde de implementatorul/integratorul câștigător. Ce pot să-ți zic e că soluția va trebui bazată pe componente OTS (off the shelf, comercial sau OSS) – și există precizări clare pentru licențiere – întru evitarea riscului de-a fi dependenți de-un singur furnizor.
bani: mai citește te rog o dată, postarea inițială. hint: pargraful 6, înainte de <hr>

3 Likes

PS. Dacă era careva curios, s-a prezentat un singur candidat.

2 Likes

Cred ca tuturor le e frica sa n-aiba sef un habarnist venit pe linie de partid care sa isi bata joc de munca lor. Plus salarii proaste ca n-ai cum sa oferi ceva competitiv, n-ai cum sa faci performanta pe grila de salarizare de la stat.

Si a luat interviul?

1 Like

intrebarea corecta era: a avut pile?

2 Likes

Asa anunt si detalii, asa interes.

1 Like

Stii ca ai de a face cu statul cand citestu un thread intreg si tot n-ai inteles ce despre ce e vorba in job-ul asta.

1 Like