Statul vrea software: 2 miliarde de euro pentru digitalizare

Intention Without Strategy Is Chaos.

Exemple sunt suficiente.

Am contribuit la cateva proiecte open source din zona de digitalizare.

Plus altele cu diverse commituri mai mici

Treaba merge cam asa. Lumea(voluntari) contibuie o perioada. Proiectul este lansat sau ramane in pom :slight_smile:

In perioada anilor '90 pana in vreo 2000 a fost un fel de haos pe la noi. Mineriade, inflatie, diverse scandaluri etc. Nu am avut timp sa ne mai ocupam si de digitalizare. In timp ce prin Estonia in 1996 a aparut serviciul de e-banking.
Cel mai vechi proiect in din repo-ul de la GOV UK este din 2011–2012. Noi atunci probabil aveam niste word-uri pe care le trimiteai pe mail si le depuneai la etajul 2. Plus niste aplicatii in asp original si o versiune de php sau java de pe vremea dinozaurilor. Din pacate si acum.
De curiozitate, am cautat sa vad cam ce avem acum si am dat de e-guvernare unde observ ca sunt grupate mai multe servicii. Ca ar putea fi mai multe, da :slight_smile:

Sunt de acord cu pusul codului pe Github, dar ce ai zis tu acolo este un fel de teoria formelor fara fond. Sa faci niste lucruri doar de dragul de a fi facute si nu aduc nicio valoare.

Exemplu pentru mine.
As vrea sa am toate serviciile intr-un singur portal, nu in 5, 10 sau cate sunt. Un dashboard care sa imi arate cele mai relevante informatii sau sa il pot personaliza cu ce vreau sa vad. Ca si informatii pentru mine:

• ANAF - ce am de platit, ce nu am platit etc. Probabil se poate verifica si online si nu stiu eu unde sa ma duc. Oricum site-ul Anaf este facut cu picioarele si nu prea inteleg nimic de acolo. Ca sa nu spun ca este si oribil dpdv vizual.
  • Sanatate - sunt asigurat, care a fost data ultimei consulatii la medicul de familie, spital de stat etc.
    Alea ar fi de interes pentru mine cel putin.

Digitalizarea fara o strategie este un haos, asa cum si timpul a demonstrat-o pe la noi. Pe forum a fost o oferta de munca la stat si cam ce este in acel thread a fost vibe-ul :slight_smile:

2 Likes