Facturare elance.com

Trebuie sa platesc prin firma un freelancer prin elance.com cu escrow. Cum se poate trece totul prin contabilitatea firmei? Eu sunt in situatia in care platesc

1 Like

Salut Catalin,

Noi lucram mai mult cu Upwork, dar cred ca sistemul este similar sau va fi in curand acelasi (oDesk + elance = Upwork love), asa ca imi permit sa-ti raspund. Hope it helps. Iti recomand, ca pregatire, sa citesti ToS de la Elance si sa devii cel putin knowledgeable, ca sa poti sa discuti cu contabilul/contabila si sa il/o convingi de legalitatea colaborarii prin platforme de freelancing.

Ce a mers la noi a fost ca i-am aratat toate conditiile pe Upwork si ca am mers pe ideea ca este un contract la distanta, deci perfect legal. Cu un pic de gimnastica, am reusit :slight_smile: . Nu cunosc contabilul/a tau/ta, dar fac o presupunere ca nu prea sunt la zi cu platforme de freelancing, din experienta proprie.

Cat despre pasul urmator, cum justificam noi banii in fata autoritatilor romane, pe Upwork ai un tab special, Reports > Transactions, de unde iti genereaza ei automat invoices facturate de freelancers, fie ca sunt hourly sau fixed price. Acestea contin cam toate informatiile pe care le-ar cere un contabil ca sa poata justifica iesirile / intrarile de pe card. De acolo, un contabil stie mai bine ce / cum face si cum se descurca si cu TVA-ul :slight_smile: .

Sunt sigura ca exista asa ceva si pe Elance, incearca pe la “Billing” prin partea de admin.

Daca mai ai intrebari, poti sa imi dai un PM, sunt trecuta prin asta.

Bafta la freelancing, pe noi ne ajuta cand nu gasim experti prin RO.

2 posts were split to a new topic: Ce fel de expertiza nu ati gasit in RO si a trebuit sa apelati la free-lance