Ce firme de hosting folositi in 2016?
Stiu ca e o intrebare care a mai fost adresata, dar e mereu de actualitate. Sunt curios in anul 2016 ce firme de shared hosting sunt recomandate.
Nu e chiar o firma de shared hosting, dar Microsoft Azure.
În ciuda unor experiențe ușor neplăcute, încă mai recomand MXHost.
Prima experiență neplăcută a fost din cauza unor certificate SSL cred: tot ce însemna embed de pe https era extrem, dar extrem de lent. S-a mers pe clasicul „e de la dvs”, apoi pe „e de la WordPress” apoi nu mai știu pe ce; cert e că au trecut câteva zile bune până s-a rezolvat.
A doua experiență neplăcută a generat dintr-o schimbare la niște setări (schimbare venită din partea lor), moment în care au început să apară tot felul de probleme de encoding în cazul înc are gzip era activat. A fost nevoie de vreo două zile și de o grămadă de mesaje de genul „la noi merge, e de la dvs”, „nu e de la mine, e de la hosting”, „zău că nu e de la noi”, „doar pe serverele mx am problema asta”, „nu e de la noi, dar verificați că am schimbat o setare” șamd. În final s-a rezolvat, dar și povestea asta mi-a lăsat un gust destul de amar…
Din punct de vedere al hosting-ului per se nu am nimic să le reproșez: viteză bună, uptime bun, răspund destul de rapid la tickete de support, răspund pe twitter etc.
Am scris mai demult pe blog ce mi-ar plăcea să schimbe, dar nu s-au schimbat foarte multe. A trecut doar un an de atunci
Well… cloud hostingul e cel mai ok, iti faci un VPS si faci ce vrei pe el. Dar intervine bataia de cap cu mentenanta, treburi de sysadmin…
Folosesc Xservers.ro de cativa ani. Sunt foarte multumit de promtitudinea pentru ticketuri si uptime. Dar parca in ultima vreme nu mai sunt ce au fost. Sau unii angajati noi fac exces de zel in implementarea politicilor.
Am mai primit recomandari pentru romarg… dar e plin internetul de oameni care au avut probleme cu ei
Daca imi permite @iamntz sa imi fac reclama singur ai (1) aici o lista cu cei mai cunoscuti bloggeri din Romania si poti sa vezi ce hosting foloseste fiecare + un grafic per total. Nu stiu daca o sa te ajute foarte mult, oamenii folosesc hostingul respectiv strict pentru Wordpress, dar cred ca iti poti face o idee
(bine ca am uitat sa pun linkul)
E utila statistica. Multam’. @voxspace tu esti pe azure sa inteleg
Pentru putin, da, Azure, super-mega-ultra multumit, inca de cand erau in beta (acum 4 ani si ceva).
@voxspace, ai VPS sau care e serviciul/pachetul pe care il ai ? Ce costuri implica si ce iti ofera?
Start-up-ul meu este alumni Microsoft Bizspark si beneficiem de niste “reduceri majore” (a se citi 100%) in ceea ce priveste costurile Azure Folosim o instanta A3 (4 core, 7Gb RAM, 285Gb storage) pe care ruleaza Ubuntu Server, care (instanta) teoretic ar costa in jur de 280$ pe luna + trafic (dar dupa cum am zis, nu platim nimic).
Nu stiam ca MS este atat de darnic
Uneori sunt
Doar pe mine mă deranjează că nu-s puteri ale lui 2 (8, 256)?
Hehe, dracu stie cum au ajuns ei la numerele astea
Masini virtuale, probabil… Probabil ti-au dat ce-a mai ramas liber dintr-un cluster, sau ceva de genul… something that was just sitting there unused…
Nu, asa sunt toate A3-urile din Azure, nu cred ca te-ar pune sa platesti minim 280$ pe luna daca ti-ar da ce mai ramane dupa ce rod sobolanii din serverele lor
Daca ai fi platit pt el… n-ar fi fost deloc convenabil (la OVH, cu aproximativ aceeasi bani inchiriezi un server cu 16 cores & 32 de threads, 128 gb ram, etc. E cert ca n-ai avea aceeasi flexibilitate, dar ai avea resurse mult mai multe.). Dar na, calul de dar nu se cauta la dinti. Pentru un startup conteaza enorm ajutorul asta.
A… si daca tot vorbim de Azure, chiar si dupa 4 ani, interfata aceea este la fel de inceata.
Am mai zis pe undeva ca nu sunt fan Microsoft deloc, dar sa dam Cezarului ce e al Cezarului. OVH nu o sa se compare cu Azure decat cand o sa-i cumpere Amazon sau Microsoft. Ca servicii cel putin vorbind. Iar resursele nu sunt chiar totul, decat o super-instanta mi se pare mai ok sa faci load balancing pe mai multe. Depinde si de ce anume faci pe instantele respective.
iar interfata … ultima data cand m-am logat in ea era prin 2012 cred, nici nu iesisera din beta. E lenta, corect, dar exista SSH, Azure console, stuff like this
Ajutorul a fost si inca este major si apreciez asta. Ca o comparatie, Amazon ne-a oferit doar o instanta small, pe care nici nu puteai sa tragi o basina fara sa duci loadul la 80%.
Sa nu fim hateri
In July 2013, OVH was attacked by hackers. A database of all European customers (name, phone, hashed password…) was stolen.
Eu am facut o simpla comparatie, putea sa nu fie OVH, ci orice alt hoster. Ma indoiesc ca toti cei care ofera mai mult in aceeasi bani sunt inferiori Microsoft.
PS: si nu, nu sunt hater.
Scuze atunci, am senzatia ca lumea e din oficiu impotriva oricarui serviciu MS si asta devine uneori iritant
Sunt firme care ofera probabil servicii mai bune, dar cum bine ai zis, respectivii nu s-au oferit Dar Azure are o multitudine de servicii care sunt foarte utile daca nu esti deja “in cardasie” cu AWS.