Jucarii noi pentru PHPisti

Mi se pare mie sau se intampla ceva in lumea PHP?
Pe 17 noiembrie a fost lansat Magento 2.
Pe 19 noiembrie a fost lansat Drupal 8, iar pe 2 decembrie a fost updatat la 8.0.1.
Pe 30 noiembrie au fost lansate Symfony 2.8 LTS si Symfony 3.
Iar azi avem versiunea PHP 7.

Lista este subiectiva, dar Magento 2, Drupal 8 si PHP 7 erau asteptate de mult timp.

6 Likes

cred ca au asteptat sa se definitiveze php7 ca sa poata sa fie combatibile direct odata cu release-urile majore

3 Likes

Ecosistemul PHP încearcă să se armonizeze de când cu 5.3, introducerea namespace-urilor, composer și PSR.

Aceste eforturi sunt depuse de ani de zile, nu de ieri.

Vei mai asista la astfel de lucruri.

In ordine:

Have fun!

Sintetizat, 5.3 si 5.4 sunt versiuni moarte. Vezi wikipedia pentru rezumat:

4 Likes

Cred ca de fapt asta inseamna competitia. Au aparut limbaje si tehnologii noi care cred ca i-au impins pe cei de la Zend sa aduca cat mai multe sintagme existente in alte limbaje si sa imbunatateasca viteza de executie (ma gandesc la concurenta cu Ruby, node si HHVM).
Magento 2 si Drupal 8 s-au lasat asteptate destui ani. Versiunile vechi nu sunt actualizate pentru schimbarile din PHP - chiar daca merg pe 5.6, ele nu folosesc namespace-uri sau functii anonime sau alte constructii introduse recent.
Sunt curios daca pe viitor se va micsora release cycle-ul si ce vor mai scoate nou… Momentan e bine ca vine vacanta si am timp sa ma pun la punct cu ele :smiley:

2 Likes

Nu cred ca exista o concurenta reala, eu ma refer aici strict din punct de vedere al vitezei aplicatiei brute (codul, fara caching sau altceva), unde PHPul inca nu a putut fi depasit de Ruby. Cei care fug de LAMP stack nu fug la Ruby, ci la cu totul alte stack-uri.

Concurenta cu Ruby e la nivel de salarizare. Adica la ce conteaza pentru oamenii din spate. Si da, acolo tarifele mai mari sunt la Ruby. Dar daca stii sa vinzi o experienta completa, si la PHP poti fi remunerat corespunzator, doar ca e mai rar si sigur nu default.

6 Likes

Exista mari diferente dintre PHP 5 si PHP 7?
Ma refer aici la toate functiile PHP-ulul,pe care le are acest limbaj de programare.

Este foarte adevarat,ca orice produs nou adaugat pe piata,este mai imbunatatit fata de cel vechi.

1 Like

Care PHP 5, ca 5.2 e una, 5.3 e alta?

Am uitat sa mentionez care varianta de PHP. PHP 5.3

1 Like

In ordine:

Have fun!

Sintetizat, 5.3 si 5.4 sunt versiuni moarte. Vezi wikipedia pentru rezumat:

4 Likes

Multam fain pentru raspuns si pentru link-uri!

Phil Sturgeon a plecat la Ruby, un exemplu din comunitate. Eu am vrut sa plec spre Ruby, alt exemplu.

Exista concurenta intre ruby si php, iar php este in pozitia dezavantajata.

1 Like

11 posts were split to a new topic: Este Ruby un limbaj serios?

Doar o mica nota: namespacing si anon functions au aparut in 5.3 :smiley:

2 Likes

Da, si ai vazut asa ceva in Magento 1? Eram putin ironic cu “recente”, Magento 2 a fost anuntat/asteptat de 1600+ zile. Dar are patch-uri care il fac compatibil cu 5.5 scotand ce este deprecated.

1 Like

Da, programatorii care mai știu și ei un Java, C++ sunt îngâmfați. :slightly_smiling:

DevForum este un loc unde se poartă discuții civilizate. Adresați-vă cu respect tuturor membrilor, indiferent de nivelul de pregătire, limbajul de programare folosit, etnie, religie, sex sau orice altceva ar putea genera discriminări, polemici sau supărări, atât în public cât și în mesajele private.

De aici. Prin urmare, ești suspendat trei zile.

@Sapioit și @alberto au primit și ei câte o zi de pauză pentru offtopic.


Nu îmi face plăcere să suspend utilizatori, dar dacă se continuă cu offtopic-ul, continui cu suspendările. Mulțumesc pentru înțelegere.

9 Likes

2 posts were split to a new topic: Inconsistența deciziilor de moderare/administrare

mmm:

Also please check how nicely Laravel/Symphony is doing compared to the slow as hell Rails

tl;dr: departe de Nu cred ca exista o concurenta reala