Mi se pare mie sau se intampla ceva in lumea PHP?
Pe 17 noiembrie a fost lansat Magento 2.
Pe 19 noiembrie a fost lansat Drupal 8, iar pe 2 decembrie a fost updatat la 8.0.1.
Pe 30 noiembrie au fost lansate Symfony 2.8 LTS si Symfony 3.
Iar azi avem versiunea PHP 7.
Lista este subiectiva, dar Magento 2, Drupal 8 si PHP 7 erau asteptate de mult timp.
Cred ca de fapt asta inseamna competitia. Au aparut limbaje si tehnologii noi care cred ca i-au impins pe cei de la Zend sa aduca cat mai multe sintagme existente in alte limbaje si sa imbunatateasca viteza de executie (ma gandesc la concurenta cu Ruby, node si HHVM).
Magento 2 si Drupal 8 s-au lasat asteptate destui ani. Versiunile vechi nu sunt actualizate pentru schimbarile din PHP - chiar daca merg pe 5.6, ele nu folosesc namespace-uri sau functii anonime sau alte constructii introduse recent.
Sunt curios daca pe viitor se va micsora release cycle-ul si ce vor mai scoate nou… Momentan e bine ca vine vacanta si am timp sa ma pun la punct cu ele
Nu cred ca exista o concurenta reala, eu ma refer aici strict din punct de vedere al vitezei aplicatiei brute (codul, fara caching sau altceva), unde PHPul inca nu a putut fi depasit de Ruby. Cei care fug de LAMP stack nu fug la Ruby, ci la cu totul alte stack-uri.
Concurenta cu Ruby e la nivel de salarizare. Adica la ce conteaza pentru oamenii din spate. Si da, acolo tarifele mai mari sunt la Ruby. Dar daca stii sa vinzi o experienta completa, si la PHP poti fi remunerat corespunzator, doar ca e mai rar si sigur nu default.
Da, si ai vazut asa ceva in Magento 1? Eram putin ironic cu “recente”, Magento 2 a fost anuntat/asteptat de 1600+ zile. Dar are patch-uri care il fac compatibil cu 5.5 scotand ce este deprecated.
Da, programatorii care mai știu și ei un Java, C++ sunt îngâmfați.
DevForum este un loc unde se poartă discuții civilizate. Adresați-vă cu respect tuturor membrilor, indiferent de nivelul de pregătire, limbajul de programare folosit, etnie, religie, sex sau orice altceva ar putea genera discriminări, polemici sau supărări, atât în public cât și în mesajele private.