Junior web developer, am nevoie de indrumare

Multumesc pentru raspuns!

Da, de asta m-am si apucat, pentru ca imi place foarte mult.Am incercat si eu ca freelancer, dar inca nu am ceva cu adevarat “WoW” pentru portofoliu, dar asta o sa fac in curand.

Gecko, mult succes in continuare!

1 Like

Cum spunea si @necenzurat pe la cele 3 firme la care am fost pana acum, pe la fiecare au fost oameni care cand au venit, stiau doar html si css basic. Aplica la mai multe firme, sigur o sa te ia una.

2 Likes

:))Dupa 243 de zile ma bag si eu aici, in discutie! Culmea, spuneti ca faculta nu conteaza si ca se angajeaza care abia au idee despre HTML si CSS…WTF? Eu de asta ma lovesc. Nu ai studii in domeniu, ce cauti la acest interviu? Aaaa, am portofoliu si am clienti pt care lucrez pe partea de front-end, dar am si refuzuri…mai am nevoie doar de optimism, l-am pierdut pe drum :slight_smile:

1 Like

Dacă te ajută cu ceva: când o firmă își triază angajații pe criteriul studiilor (iar acest criteriu este eliminatoriu) s-ar putea să nu fie chiar firma cu/la care ai vrea să lucrezi. :smile:

2 Likes

:slight_smile: Nu știu, însă eu mă lovesc de chestia asta (des, prea des). Nu înțeleg de ce, pentru că sunt de părere că ce ai în cap contează, restul…

S-ar putea să nu fie o problemă la anagajatori?

ai un portofoliu, iți recunoști minusurile și valorifici plusurile, ți se dau teste și le treci. Și dacă ar fi problema la mine, cum se face că am clienți care ma mai și recomandă?:expressionless: Sau da, s-ar putea să nu fi aplicat la firmele potrivite…

1 Like

Adriana, eu nu te cunosc, nu știu ce știi să faci, cum faci etc. Îți spun doar cum văd eu situația; nu vreau să o iei în nume de rău.

Sunt mulți factori care pot duce la o respingere la un interviu, chiar dacă ai trecut testele. De exemplu:

  • și-au dat seama că nu ai fi un membru bun al echipei (poate chiar pe criterii sexiste?);
  • salariul cerut de tine a fost mult peste ce erau ei dispuși să ofere;
  • etc.

Și pentru a „scăpa” de tine ți-au băgat pastila asta cu studiile.

Mie mi s-au cerut studii superioare o singură dată (la o multinațională) și au zis că aș putea să mă înscriu la facultate și ar fi suficient…

1 Like

Nu, nici nu o iau în nume de rău. Ba din contră, poate descopăr ceva ce eu nu aveam în vedere. Știu și sunt conștientă că există mulți factori, însă aici discuția e lungă. Problema se pune așa: am multe de învățat, însă când ești pe același post cu un student care a terminat Poli și se dau teste pentru a se face cumva o delimitare, iar studentul respectiv nu e capabil să facă de 50 de puncte, nu răspunde la 5 întrebări corecte etc…doar are Poli. Și cel mai trist, nu are portofoliu și nu spun că al meu e cel mai bun, dar există. Niciodată nu am mers la interviu fără portofoliu. Și nu am cerut să fiu angajată din prima, mi-am dorit să fac un internship, măcar! Nici nu zic că am luat toate firmele la rând. Și cred că nu poți să-ți dai seama doar de la un interviu de om. Pur și simplu, din ce știu eu de la prieteni care activează în domeniu, ai în vedere ce știe și experiența (unde există). Partea cu acomodarea, adaptarea etc se poate dovedi în perioada de probă, zic! :smile:

Păi deschide un topic aici. Spune ce știi să faci, în ce oraș ești etc. Poate s-o găsi cineva să te ia sub aripa sa :wink:

Uite un exemplu de firmă care ar lua interni; aș zice că nu sunt singurii…

mersi de sfat!

Eu sunt facultatea de informatica anul 2 intr-un oras mic si chiar si asa am prins intership la 2 firme simulan.
La una ma duceam 2 ore pe saptamana iar la alta zilnic de la 10 la 3 ca si practicant.
A durat toata treaba asta in jur de o luna, o luna jumate insa m-am vazut nevoie sa renunt deoarece intershipurile nu erau platite, ei vroiau sa fac practica 3 luni fara nici o mica plata.
Insa adevaratul era ca ai aveau cerere de angajare pentru cineva care avea experienta de 2 ani… ceva ce nu am…

Am fost si la un interviu pentru un job(salariul foarte mic) insa am fost refuzat pentru simplul fapt ca nu sunt absolvent inca.

1 Like

Inseamna ca nu mergi unde trebuie. Daca o firma nu te angajeaza din cauza ca nu esti absolvent, inseamna ca nu ai pierdut nimic. Dar, poate nu asta e adevaratul motiv, poate nu esti suficient de pregatit, si au zis asta avand in vedere ca ar mai trebui sa avansezi.
Daca tu intr-adevar cunosti ceva la nivelul in care i-ai fi de folos la cineva si acel cineva ar putea sa scoata bani de pe tine, atunci inseamna ca nu ai dat peste firmele care trebuie si trebuie sa mai incerci.

1 Like

Si eu am refuzat studenti, pentru ca din experienta stiu ca nu poti face si scoala si servici serios in acelasi timp. Or daca omul vrea sa termine facultatea o sa neglijeze jobul si pentru mine ca angajator, nu-i ok. In momentul in care nu esti reliable nu pot sa-ti dau pe mana taskuri/proiecte vitale (cele care aduc si bani) deci nu produci plus-valoare, deci de ce sa te tin?

Nu mai blamati angajatorii care nu vor sa angajeze studenti, macar sunt sinceri si nu vor sa-si bata joc nici de oameni nici de business.

7 Likes

In majoritatea cazurilor, studentii sunt juniori. Chiar daca “reliable” poate fi tradus/inteles in mai multe moduri, nu prea cred ca ar fi sinonim cu Advanced sau Senior. Acum daca tu te uiti la studenti sa-ti rezolve taskurile “vitale”…

O gandire ok pentru un angajator mi s-ar parea sa angajeze studenti fara experienta, dar in ultimul an. Sa-i invete ce presupun acele task-uri “vitale” si chiar sa le puna la dispozitie un coleg care sa-i indrume (in limita timpului disponibil). In contract pot avea o clauza ca timp de 2 ani sa nu-si schimbe jobul, astfel in primul an invata si rezolva taskuri usoare si in al doilea an pot aduce acel “plus-valoare”. Parerea mea.

2 Likes

asa. si cam cat timp crezi ca isi permite o companie sa investeasca intr-un om pana incepe sa-si produca macar salariul lui?

Este o discutie mai complexa, dar pot sa-ti spun ca nu este asta treaba programatorului. Asta este treaba celor de la vanzari, managementului… Intr-un proiect nu vei avea numai task-uri complexe, pe cand ora o vinzi la acelasi pret in proiect, clientul nu stie ca task-ul simplu a fost facut de un junior sau un senior.

1 Like

Right, nu e treaba mea, mie sa-mi dai, mie sa-mi faci. E o atitudine gaunoasa de care sufera toti cei la primul job.

I LOLed. :smile:

3 Likes

Eu de la angajator am cerut doar un job part-time, exista firma care au astfel de joburi si studenti care fac fata si cu joburi daca lucreaza in regim part-time.