In primul rand, imi pare bine sa cunosc o comunitate activa din Romania si pe membrii acesteia.Activez si pe phpromania, dar nu prea sunt multi membri activi…
Acum, sa trec la subiect incepand cu o introducere despre mine.
Acum aproape 4 ani( in prezent am 19 ani ) a inceput sa ma atraga programarea.Nu am fost la liceu pe profil de mate-info, insa programarea era ceva uimitor pentru mine, acea fericire uimitoare cand reuseam sa mai fac cate un pas pe drumul de a deveni cat mai bun.In primul an, am inceput cu c++, cel mai interesant si uimitor limbaj de programare cunoscut de mine, apoi in acesti ultimi 3 ani m-am ocupat doar de programare web.Am inceput cu html and css, dar am simtit ca nu este de ajuns, trebuia sa fac mai mult, apoi am descoperit PHP and MySQL, nestiind ca MySQL nu mai era de actualitate, am folosit aceasta versiune pentru mai mult timp, dar apoi am aflat de MySQLi, in acelasi timp studiam OOP, asa ca am decis sa invat MySQLi varianta OOP( acum folosesc PDO ).Intre timp am mai invatat si javascript, respectiv Ajax si jQuery.In toti acesti ani, mi-am petrecut timpul facand mici proiecte pentru a intelge cat mai bine notiunile importante, nu am indraznit sa lucrez ca si freelancer stiind ca nu eram pregatit.Acum o luna am realizat primul meu proiect platit(pentru un client de pe phpromania ) si am tot incercat pe site-uri gen elance, dar fara succes.Mentionez ca am inceput sa invat programare ca si pasiune, nu m-am gandit ca am sa castig bani din asa ceva, eu doar doream sa imi fac singur propriul program scris in c++, propriul site etc.Odata cu cresterea in varsta am ajuns sa-mi dau seama ca pot castiga si niste bani din munca mea( necesitatea, criza etc ).Acum intrebarea mea este:
Nu m-am dus la facultate datorita situatiei financiare, imi petrec fiecare zi invatand cat mai mult, credeti ca ma pot angaja pe un post de junior web developer desi nu sunt la facultate? ce sa fac in continuare? nu sunt intr-o situatie financiara foarte buna.Eu doresc sa ma angajez, nu sa lucrez ca freelancer, am incercat, dar nu am sanse…
Am inceput sa invat sa folosesc si un framework( momentan ma “joc” cu codeigniter, dar doresc sa invat sa folosesc Larvel), probabil ca toti ceilalti, am vrut sa fac totul singur de la 0, insa publicul larg si aici ma refer la majoritatea clientilor care doresc folosirea unui framework din motive evidente.
Ma scuzati pentru aceasta poveste foarte mare, insa am nevoie sa stiu ce trebuie sa fac in functie de situatia mea.
Multumesc mult de tot pentru raspunsuri si pentru acordarea unei durate importante din viata voastra pentru a citi poveastea mea.