Keez.ro - Contabilitate, Salarizare, Facturare, Stocuri Online - cu expert contabil dedicat

Oare poate firma sa iti acorde imprumut cu dobanda negativa? :slight_smile:

Nu - firma nu poate sa iti acorde imprumut deloc - tu poti imprumuta firma, nu invers.
Exista si opinii ca s-ar putea dar exact asta sunt - opinii - nimeni nu iti va sustine asta undeva cu vreun pic de raspundere.

Apropo, mai e o stea neagra la contributiile la angajat pe keez.

Toti cei pe care ii cunosc cu contabil personal platesc la 3 luni cu foaie de varsamant facut de contabil.

La keez totul se face doar prin banca, deci e ciudat sistemul, e mult mai putin flexibil. Asta ma costa inca ~50 de lei pe luna si o ora de munca de sisif in plus.

La mine nu dureaza o ora, mai degraba vreo 10-15min. Am conturile salvate in aplicatia bancii si doar dau copy-paste la sume si descriere din documentul generat de Keez.

1 Like

Si eu am sabloane, dar mereu le verific manual.

Cu sabloane nu-mi ia nici 10 minute. Sunt doar 2 plati. Ce-i drept, le platesc trimestrial. Dar chiar si atunci cand le plateam lunar, tot nu mi se parea exagerat.

Iar daca platesti 50 lei ca sa faci 2 plati, de ce nu cauti o oferta mai buna? :slight_smile:

Later edit: nu folosesc Keez.

Nu faci 2 plati, faci 4 sau 5 la 3 luni, 3 in fiecare luna. Daca as avea 5 plati la 3 luni as fi happy.

Mai revin cu putin feedback negativ:

Am incercat

[...document.querySelectorAll('.mdi-file-cloud-download')].forEach(el => {setTimeout(() => el.click(), 1000)})
ca sa descarc toate documentele deodata (fiindca nu aveti un buton pentru a le descarca), dar imi da:

(cu comanda de mai sus am descarcat vreo 7 luni, recomand sa puneti la setTimeout vreo 10 secunde sau un minut daca nu vreti sa dati click manual)

Deci e dificil si anevoios sa descarci documentele de pe keez.
Prima data speram ca sa trimiteti arhiva ca si atasament in email fiindca le-as fi avut automat salvate in 2 casute de email, dar nu, in fiecare email e doar un hyperlink numit arhiva care expira.

Partea buna e ca ati listat fiecare URL cu arhiva/luna in chat-ul de contabilitate:

Ceea ce m-a ajutat foarte mult:
[...document.querySelectorAll('a[target="_blank"]')].filter(el => el.textContent.includes('.zip')).forEach( el => el.click() )

Dupa ce am permis browser-ului popup-urile am reusit sa descarc toate arhivele.

image

Not great, not terrible :slight_smile:

1 Like

Care documente?

Contabilitate → Documente
In arhiva sunt fisierele incarcate si rezultatele lunare pe luna.

poate o avea treaba cu backend-ul. Asa ar da multi in el sa descarce bulk documente si ar incepe sa mearga mai greu

Da, e normal ca au rate limiting, am abuzat putin de platforma. Tot ce vroiam sa zic e ca lipseste un buton de bulk download, asa daca ai 5 ani de documente stai pana maine sa le descarci.

Salut,

Da, stiu de limitare dar nu este gandit pentru asta - ce ai facut tu este putin mai mult decat planificasem noi.

Ma gandesc la situatia cand un client cu 50.000 de documente lunar o sa apese “Descarca tot”.

Momentan o sa le las asa si da, va trebui sa se descarce pe rand lunile.

2 Likes

Faceti ceva gen Google Takeout, mi se pare ok experienta si pentru mine si pentru ei.

1 Like

Intr-o situatie similara am implementat un sistem in care utilizatorul primea un link catre o pagina speciala de unde isi putea downloada multiple arhive a cate x documente fiecare. Link-ul avea o valabilitate de o saptamana, ulterior arhivele erau sterse. Un PDF cu o factura nu ar trebui sa fie mai mare de 15-20KB, deci cred ca poti face lejer o arhiva cu 1000 de documente.

Experienta mea cu keez.ro - poveste scurta din pacate.

Pe 2 feb m-am inregistrat la ei cu o firma noua, am platit abonamentul si, ca orice client, m-am apucat sa citesc contractul pe care trebuia sa il semnez si sa il trimit inapoi. Una din clauze stipula ca e pe 2 ani cu prelungire automata pe 1 an, lucru cu care nu sunt de acord in principiu, dupa experientele cu operatorii de telefonie de acum ani de zile, asa ca le-am scris ca doresc modificare, sa apara “pe 12 luni cu prelungire lunara”. De aici a inceput o conversatie pe mail timp de 1 saptamana (!) cu un “Sales Manager” (SM). O redau sub forma de dialog, sa tin povestea scurta:

Eu: Doresc modificarea duratei contractului

SM: Cu drag, dar nu se poate, sunt standard. Dar nu e problema cu durata ca puteti renunta oricand.

Eu: totusi, nu se poate modifica?

SM: O sa vorbesc cu superiorii

Eu: ei, ati vorbit?

SM: Am facut toate eforturile ca “business proposition-ul” sa fie “streamlined” […] procesele auditate de Grupul Visma […] si nu putem face modificari.

Eu: Dar articolul 9.4 din contract spune " Partile confirma ca oricare si fiecare dintre clauzele acestui Contract a fost analizata si negociata de catre ele", iar art. 9.5 “Fiecare Parte a fost indreptatita sa propuna modificari si sa accepte forma finala a prevederilor acestui Contract in deplina cunostinta, ca rezultat al negocierilor incheiate cu succes intre Parti.
Totusi, deoarece am optiunea de a incheia contractul oricand, haideti sa incepem.

…dar mai e o problema: au inceput sa imi vina notificari ca mai am de platit o factura. De ce ?

SM: Facturam automat pe 1 Feb pentru luna in curs. Dvs ati achitat pentru ianuarie.

Eu: (trimit copie dupa tranzactie, era pe 2 feb)

Eu: astept inca raspuns…

SM: la inregistrare ati achitat pentru ianuarie, ca documentele din ian se depun in feb.

Eu: Inteleg ca achit servicii nu facturi. Nu au fost prestate servicii in ianuarie, la fel cum la sfarsitul contractului nu veti presta servicii in luna urmatoare incetarii contractului.

Eu: Aveti o solutie pentru cele 2 facturi ?

SM: este fact aferenta lunii ianuarie si alta pentru luna februarie.

Eu: Va rog sa imi inchideti contul si sa stornati facturile.

…end of story…

Nu sunt chiar asa rai, dar sa iti factureze 2 luni cand te-ai inregistrat clar in alta luna si sa o tina pe a lor…

Ai platit inainte sa semnezi contractul in ianuarie ? (stiu ca trebuie sa platesti ca sa te inregistrezi)

Teoretic daca ti-ai infiintat firma in ianuarie au dreptate ca trebuie sa depuna/proceseze documentele in februarie, chiar daca n-ai avut contabil. Dar nu cred ca scrie undeva ca trebuie sa platesti serviciile si nu abonamentul, exceptie daca te-au facturat pentru bilant pe ianuarie (fiindca firma o ai din decembrie de exemplu si trebuie sa depui bilantul si de n-ai avut activitate).

Eu am decis sa imi lichidez SRL-ul fiindca e destul de scump si anevoios fara activitate, daca vrei sa iti tii firma suspendata keez te-ar costa foarte mult fata de un contabil local si nu poti sa iti exporti datele ca sa le reimporte, te vor trata ca un client nou daca inchei contractul.
Probabil ca in viitor o sa caut ceva solutie mai dinamica, dar nu pot sa zic ca sunt nemultumit, au costurile lor.

“la fel cum la sfarsitul contractului nu veti presta servicii in luna urmatoare incetarii contractului.”

Aici e relativ, eu lichidez SRL-ul si nu imi mai cer bani pe ultimele luni.

Sunt de acord cu Alex Iordache, sunt dupa bani in mare parte. La fiecare extragere de dividende te mai taxeaza in plus (costul pentru inca o luna), pentru ca s-a facut bilantul.

pai e o munca in plus, nu?
nu cunosc direct keez, dar intelegerea cu contabilul meu acopera separat bilantul.

2 Likes

cam peste tot e asa, si de obicei costa cat o luna in plus…

1 Like