A scos Dascalu reclama noua, dar zice chestii adevarate pe langa apropourile de “l-am ajutat oe X sa faca 800 euroi pe ora”. E o replica la video de la Recorder
‘Sunt mai aproape de industria asta decat poate oricine altcineva din Romania’.
Eu m-am oprit acolo. Grandomania strica Romania.
Totusi, nu e mai avantajos sa lucrezi cu PFA pentru o firma straina? De caut remote pe LinkedIn parca a explodat oferta de joburi
Sunt fel si fel de avantaje pe diferite contexte. Best answer: vezi cu un contabil. Also, ceva mai rapid pt acu: PFA sau SRL? Ce alegem in 2021? - Ghid PFA (gestiunepfa.ro)
S-ar putea să nu fie grandomanie… Faptul că cer 5000 de euro pentru a te mentora nu înseamnă că n-au experiență în subiectul din video.
Nu zice nici o prostie.
L-am vazut, destul de multe chestii (nu ma refer la bani) cam trase de par sau one-sided. Gen, exemplul din Baia-Mare, pare o chestie extrem de rara, nu norma.
Also, nu prea a parut un documentar, mai mult un rant.
Ca aspect pozitiv, e bine ca vede programatorul de rand, tot mai multe exemple ca sume de 50-100 € nu-s out of reach, si ca cel putin, poate sa faca mult mai mult decat face momentan la majoritatea corporatiilor.
E greu de urmărit din cauza că urlă.
Mic pui de Șoșoacă.
E stilul lui, vorbește la fel și pe primele video-uri de pe canal.
Dar da, are iz mare de marketing.
Dar omisiuni? Omisiuni zice?
De exemplu: sigur, sar peste intermediar, dar ce șanse am eu, ca individ, să mă contracteze direct Nissan, Benetton, BBDO sau Geox (și alții pe care încă nu-i pot numi ). Nu zic că nu se poate, dar efortul este mai mare decât sunt mulți dispuși să-l facă.
Cand presupui asa ceva esti grandoman de-ala de clasa inalta… daca nu-i cunosti pe toti din Romania.
Dupa vreo 5 minute mi-a venit sa vomit de vrreo 3 ori. Incredibil!
Incepe cu bulshituri greu de descris. Oricum, expresia “2.5 ani” bate la cur expresia “perversa pe tg ocna”
Mic detaliu, daca faceti un screenshot la 18.29, pare ca fata ar fi “umflat” putin pe Linkedin rolul de la firma anterioara.
Dar perspectiva lui Cristi e ca nu conteaza, fiindca urmatorii au luat-o ca senior.
In principiu are dreptate, dar omite diferite lucruri.
Exista cazuri si cred ca sunt chiar majoritare, cand nu poti lucra decat prin intermediar. Multe companii au diverse criterii pentru a colabora cu un tert. Cifra de afaceri, standarde ISO, recomandari de la alti clienti mai mari etc.
E destul de greu ca programator freelancer/contractor sa ajungi sa colaborezi cu ele, fara middle-man.
Ai nevoie de middle man, dar la ce atrage atenția e că se tepuiesc practic clienții și așa se fac banii în multe locuri, ca nu se face calitate la pret mic.
Middle man-ul ar trebui sa fie 20-30% din venitul tău cu care ești vândut clientului.
La multe din firme middle man-ul ia 80% și tu iei 20%. Cu aceeași relație de contractor. (Adică efectiv te-ar angaja direct clientul dacă ar putea)
Sunt sigur ca Dascalu care nu a lucrat o secunda full-time la o companie ne poate invata mai multe despre industria IT! /s
De mentionat ca sunt cateva firme de gen, si ca exemplele din clipul lui sunt destul de extreme. De ex, aia cu vandut de 10 ori mai scump.
Acum cativa ani, printr-o facatura, am aflat si eu cu cat eram vandut mai departe de corporatia la care lucram. Era vreo 90% in plus fata de salariul brut, deci aproape dublu. Sigur, “faceau bani de pe mine”, dar sunt costuri acolo, zile de concediu, potential medical sau paternitate, tot felul de benefits etc. Nu zic ca e grozav, dar exemplele lui de salariu de 1500$ vandut pe 11k, sunt exceptia, nu regula.
A lucrat pe la Google ca si intern. Treaba asta o foloseste si pentru credibilitate. Poti sa il cauti pe LinkednIn si vezi perioadele.
Pe thread-ul cu bisnitari, daca ai rabdare sa sapi, gasesti si lucruri utile. Pe mine m-a abordat pentru acel program. Tot in thread am scris ce intrebari am primit.
Apropo, ceea ce Dascălu uită să menționeze e că mai nou destul de mulți s-au prins că pot avea 2-3 clienți deodată cu niște trucuri și așa ajung la facturat 10k euro pe lună.
Practic acum se tepuiesc clienții in mod individual și riscăm să ne facem de cacao dacă destui o dau în bară la proiecte mari.
No kidding, aud asta tot mai des. Ma gandeam sa zic la urmatoarele interviuri ca “selling point”, ca nu lucrez la alte proiecte in paralel
Si ce legitimitate are daca a lucrat 3 luni la o companie ca intern? Ce putea sa invete in 3 luni, ce fac cateva module din proiect?