Cine este interesat de formarea unei echipe focusata pe Node.js?
Am un proiect in discutii pt. Septembrie / Octombrie, pe scurt se cere dezvoltarea unui backend in Node.js + RethinkDB (API services). As putea sa-l impart in bucati si sa-l avem ca proiect pilot.
Sincer eu nu prea le am cu PHP, am lucrat zilnic cu JavaScript pe client in ultimele cateva luni si sper sa imi foloseasca si pe server, postase @iamntz un video in care prezentau cei de la netflix antipatterns in Node.js si nu mi s-a parut ceva nou, era un exemplu cu o variabila globala, nici pe front end nu se recomanda sa folosesti asa ceva, doar ca pe server pot aparea issue-uri de securitate, pe cand pe client o sa ai un bug.
PS. Cred ca gasim documentatie free buna pe net sau link-uri pe devforum
Am inceput sa creez documentatia initiala pt. ceea ce vreau sa realizez:
obiective
management intern & proceduri
hacker ethos & moving towards open source
Greg (aka UK project hunter) e in vacanta, in weekend sper sa aibe timp pt. un review initial, daca este de acord o sa-l postez aici.
Trebuie sa evaluam ce optiuni avem si ce alegem:
Comunicare interna
HipChat - e clean si cost effective, are cam aceleasi features ca si Slack
Slack - il folosesc pt. cateva comunitati, feels like bad UX, prefer HipChat
Hangouts, Skype, etc.
your choice?
Project management
Active Collab - nice UI / UX, feature complete, pt. ce avem nevoie, time / cost tracking, tasks / comments, etc. - cost effective ($500 install on premise)
Jira - e cam cel mai complet soft cu care am lucrat, destul de complicat pt. setup
Vezi și discuția de aici, că e vorba de tot felul de unelte.
Eu aș încerca să limitez cheltuielile. Jira, Active Collab sunt (oarecum) mofturi și cu siguranță găsești cel puțin o alternativă mai ieftină/gratuită pentru început. Nu știu dacă go big or go home e cea mai înțeleaptă cale de apucat (dar tu știi mai bine ce buget ai)
În loc de GitHub ai putea folosi ori Bitbucket¹ (cinci utilizatori și repo-uri private gratuite) sau o instanță de Gitlab: un VPS cu minimum 2Gb RAM pe care mai poți pune și un CI.
¹ Nu prea îmi place politica Atlassian când vine vorba de prețuri; la majoritatea produselor există un prag de 10-15 utilizatori peste care prețul crește nejustificat…
Nu! Daca ai scule proaste, iese munca proasta si foarte incet. Si eu ziceam lafel, ca de ce sa dau bani.
Dai bani pt ca merita, te grabesti si pur si simplu functioneaza cum trebuie.
Iar Jira+Agile la $20/luna pt 10 useri e un pret mai mult decat ok. $2 de user e fix 2 beri ieftine
Daca tu ai o echipa de 10 programatori care fac treaba, ai sigur bani de licenta de Jira.
Initial imi luasem Jira+Agile self-hosted la $20 pe AN! Ca ce mama masii sunt sysadmin.
Dupa ce stateam cate 1 zi pe saptamana sa fac mntenanta si debug si updates si tipa lumea ca are nevoie de datele de acolo, mi-am bagat picioru si le dau $20/luna. Ca fac economie in felul asta
Momentan lucram la o structura “bill by task” in loc de “bill by hour”, incercam sa simplificam lucrurile si o sa facem draftul public, in prezent are vreo 8 pagini cu tot felul de idei / probleme.
Greg o sa revina in UK pe 12 Septembrie pana atunci nu cred sa apara vreun proiect, avem unul in discutii dar clientul ofera feedback pe contract foarte greu.
Am facut o organizatie pe HipChat, cine este interesat sa join lasati-mi o adresa de email (PM) si va dau invite.