PHP Annotated – February 2021

Îmi place direcția în care o ia limbajul PHP. RFC-urile astea mi-ar fi utile:

3 Likes

Desi multora le place sa considere PHP un limbaj prost, in ultimii ani a evoluat foarte mult. Atat ca limbaj (full typhinting spre exemplu) cat si ca tooling in jurul lui ex: infection si psalm spre exemplu, ca sa nu mai vorbesc ca din punctul meu de vedere composer este cu mult peste dezastrul de npm

2 Likes

toate limbajele sunt ok daca-s folosite cum trebuie. daca o sa incerci sa faci aplicatii desktop in php o sa spui ca e un limbaj prost. la fel cum o sa spui despre c daca incerci sa faci aplicatii web.

30 posts were split to a new topic: Ce înseamnă Aplicație Web?

tl;dr PHP vrea sa fie TS.

Ai dreptate dar problema la PHP era mereu că era prea permisiv.

Adică da, poți scrie cod bun în PHP dacă te pricepi, dar spre deosebire de alte limbaje care nu te vor lăsa, PHP îți dă voie să faci orice și cumva compensează, și atunci ajungi să crezi că e OK ce faci. Mai ales dacă nici nu folosești nici un framework și mergi așa după ureche, ajungi la haosul din WordPress.

Asta a fost (si este) un selling point, si de bine de rau, cu haos fara haos unii au facut cu el milioane sau chiar miliarde.

Sa stii ca framework-urile nu incurajeaza/respecta si nici nu impun cele mai standarde. Cele mai bune variante pentru asta sunt tool-urile de analiza (psalm, phan, phpstan etc) si testele scrise, plus infection(ca sa descoperi teste lipsa).

poti sa scrii cod prost in orice limbaj. sunt destulde metode de a scrie cod prost si respectand toate standardele. dar da. php-ul are o curba de invatare mult mai mica si poti sa pui ceva in picioare relativ repede fara sa ai nici cea mai mica idee ce faci.

3 Likes
2 Likes