Salutare ,in primul rand nu vreau raspunsuri “troll” sau tot felu de offtopicuri,multumesc.
M-am hotarat sa ma apuc serios de web development din simplu motiv ca ma atrage foarte mult si nu ma plictisesc sa fac asta… nu intervine acea faza cand iti e urat sa faci ceva.
Insa am nevoie de cineva cunoscator sa ma indrume oarecum ce si cum sa fac adica.
Am cam 1 saptamana de cand m-am apucat… am inceput cu HTML si CSS pe care pot sa spun ca le inteleg destul de bine (cam cat se poate intelege intr-o saptamana) + ceva boostrap, jquery si javascript.
Ideea este urmatoarea : ordinea programelor am ales-o bine? Si e mai bine sa invat la mai multe programe chestiile basic, iar apoi sa le aprofundez pe toate, sau sa mai raman pe html+css pana le invat bine de tot si dupa sa trec mai departe (si daca e asa cu ce sa continui dupa?)
Va multumesc,astept raspunsuri calumea !
A si inca ceva,carei faza cu wordpress si joomala? Sunt depasit si am vazut ca apare cam peste tot
stiu ,am cont acolo am terminat CSS HTML java script jquerry si alea cu make a website
Ideea este ca,cu exemplul in fata e usor si intelegi pe viitor ,insa intr-o saptamana sunt prea mule informatii deodata si le mai uit cand incerc sa fac ceva singur, si trebuie sa ma uit iar acolo la ei pe site sa vad modelu
Invata sa ai rabdare, sa fi mai ordonat si atentie la detalii, sunt destul de importante. Dupa cum scrii text normal: “Html”, “departe(si daca”, “joomala ?sunt depasit”, “java script jquerry”, daca asa scrii si cod o sa-ti fie foarte greu pe parcurs sa te organizezi.
HTML si CSS sunt lucruri foarte simple, HTML este markup language, te ajuta sa formatezi un document, iar CSS te ajuta la stilizarea acestuia. Combinandu-le rezulta pagini statice de prezentare, iti recomand sa incepi cu asta.
Instaleaza-ti un static file server (ex. nginx), intra pe Pinterest, cauta web design, ia un design si incearca sa-l implementezi in HTML + CSS.
La sfaturile lui @navaru aș adăuga eu unul fără de care n-o să fii niciodată web dev: învață să folosești Google. Întrebările puse în comunități precum cea a noastră trebuie să fie întotdeauna ultima soluție, la 99% din lucruri găsești pe Google cu un simplu search.
Păi și dacă trebuia să compilezi, ce făceai? Îți cereai scuze compilerului și ziceai „dau o bere data viitoare”?
Eu am o teorie foarte simplă: dacă nu poți stăpâni limba maternă la un nivel decent, cu greu vei reuși să înveți o altă limbă străină, ce are niște reguli mult mai stricte. Indiferent că-i germană, franceză sau javascript.
Acum, revenind la întrebarea inițială: eu zic să te concentrezi asupra unui singur limbaj (HTML+CSS) și să înveți dintr-un singur loc (ori o carte, ori un curs online) și să-i dai bice. Dacă nu ințelegi cum funcționează DOM-ul, mă îndoiesc că vei reuși foarte multe cu javascript în browser (și nu, dacă reușești să instalezi/configurezi diverse plugin-uri jQuery nu înseamnă că știi js)
Da, știu că-i banal să faci lucruri simple și/sau mai puțin spectaculoase. Dar învățarea nu a fost vreodată spectaculoasă (exceptând chimia, acolo era spectaculos ).
Ce zice @navaru cu static server… momentan lasă-l. Poți deschide un fișier html direct în browser, fără probleme
@iamntz “Păi și dacă trebuia să compilezi, ce făceai? Îți cereai scuze compilerului și ziceai „dau o bere data viitoare”?” made my day
Incearca sa o iei progresiv, HTML evident e esential, CSS si JavaScript. Sa nu confuzi jQuery ca fiind limbaj de scripting! jQuery e o librarie de JavaScript. Am mai auzit pe unii zicand ca ei stiu sa programeze in jQuery, si erau convinsi ca e un limbaj Valabil si pentru framework-uri precum Twitter Bootstrap. Mai intai invata baza HTML/CSS/JS si apoi sa folosesti librarii si framework-uri.
Invata sa utilizezi tool-uri, editoare care iti coloreaza sintaxa si iti recomanda si recunosc greselile de sintaxa.
Incearca sa rezolvi probleme… sau seteaza-ti un scop, gen “sa fac pagina sa arate asa” - apoi cauta solutii sa o faci sa arate asa.
Te poti abona la newslettere, poti citi tutoriale/carti. Dar ce e mai important e sa gasesti lucruri ce iti par interesante si sa incerci sa le reproduci.
Ce am uitat să menționez: nu-ți fie teamă să ceri ajutor pe forum. Cât timp nu ceri mură în gură (și lași să se vadă că vrei să înveți) se vor găsi oameni ce vor dori să te ajute
Iamntz, destul de legala tinand cont ca cei care le-au realizat nu au un regulament prin care interzic distribuirea acelor materiale si nici nu ni s-au prezentat ca fiind materiale pe care se detin drepturi de autor.
Regulamentul lor mentioneaza doar :
Da, incarcalea scrie in site-ul lor si nu face nicio referire cu privire la drepturi de proprietate asupra materialelor puse la dispozitie.
Le-am trimis un email să-i întreb. Dacă ei sunt de acord, găsim o modalitate de a urca acel curs undeva unde nu expiră
Dacă nu sunt de acord… ei bine, nu sunt de acord și asta e
(tind să cred totuși că, fiind vorba de un conținut la care ai acces plătit, nu e chiar OK - cel puțin din punct de vedere etic, dacă nu legal - să îl redistribui)