Puțină dramă în lumea WordPress: Zerif

Nu am urmărit de la început toată drama (nici n-aveam cum, abia aseară am aflat), dar pe scurt, ce am înțeles eu:

• WordPress a… „înăsprit” regulile pentru ca o temă să apară în repo-ul oficial;
  • Zerif este o temă care e în top 5 în repo-ul oficial, dar care nu prea urmează unele reguli;
  • Toți cei care vor să publice o temă în repo-ul oficial și sunt respinși, se uită la Zerif și bagă placa „dar ei de ce au voie?”
  • Echipa WP le-a zis celor de la Themeisle să rezolve problemele; a trecut mai mult de un an de atunci, oamenii s-au cam făcut că plouă iar WP le-a dat un ultimatum de două săptămâni, în care ori repară bubele ori suspendă tema;
  • Themeisle încearcă să… nu știu exact ce anume.

1. https://wptavern.com/wordpress-theme-review-team-is-cracking-down-on-violations-of-the-presentation-vs-functionality-guideline
3 Likes

Astora macar le-a dat un ultimatum, dar altora le taie macaroana (chiar si pentru cel mai marunt lucru) si dupa aceea ii anunta de ce. :slight_smile:

Active Installs: 100,000+

Probabil e bună o abordare ușor diferită de o temă cu o sută de instalări :slight_smile:

1 Like

Poate e o alta abordare la sectiunea de teme? Zic asta pt ca mi-au suspendat un plugin cu 400.000+ installs… fara sa clipeasca.

LE: da’ bine, clientul meu (cel care detine plugin-ul despre care vorbeam) nu e themeisle

George, compari mere cu pere. Supărarea ta e pe echipa de la Plugins. Aici vorbim de Theme Review Team, complet alți oameni.

Pentru că fac parte din TRT, pot să vă spun că nu e nicio dramă. TRT trece printr-un proces prin care vrem să scurtăm drastic timpul de așteptare al temelor trimise. De exemplu, dacă trimiți acum o temă, ea va fi verificată pentru prima dată peste 7 luni. Și dacă ai buguri care trebuie reparate, poate fi aprobată în vreo 9.

Zerif are niște probleme de care profită mai toți cei care trimit alte teme. Dacă le spui că au problema X, în loc să o repare, îți scriu un eseu despre cum și Zerif are aceeași problemă și TRT are ceva cu ei de nu le acceptă și lor aceeași problemă.

De asta s-a ajuns la această situație. Ca să nu mai scrie nimeni plângeri la Conducere :slight_smile:

3 Likes

@rmd stiu ca sunt echipe diferite… dar ma asteptam sa fie o conduita comuna. Daca asa se procedeaza mereu la themes (atentionare inainte de suspend), atunci ar fi fain sa le sugerati si celor din echipa de plugins sa faca acelasi lucru.

Si nu, nu-s suparat pe nimeni. :slight_smile:

Probleme diferite, conduită diferită :slight_smile:

Ai intrat pe canalul de Slack și ai vorbit cu vreun admin despre problema ta?

N-am tratat niciodata problema pe Slack, recunosc. Dar cred c-o sa incerc.

2 Likes

Finalul:

Probabil ar fi fost o chestie dacă lăsau tema în repo dar o excludeau din site, astfel încât utilizatorii existenți să poată primi actualizări în continuare, dar să nu mai strângă utilizatori noi…

Nu există o astfel de derogare. Dacă există în repo, trebuie să respecte toate regulile. Nu le respectă, nu are ce să caute în repo.

Știu că nu există.

Zic doar că ar fi bun un astfel de sistem, astfel încât să nu „strice internetul”. Astfel, ai avea două niveluri de „pedeapsă” dacă nu ești în regulă:

1. Dacă ai (mulți) utilizatori iar bubele nu sunt foarte mari, ești doar ascuns. Utilizatorii vechi continuă să primească actualizări, dar nici un utilizator nou nu poate instala respectivul plugin/temă;
  • Dacă ai bube nasoale, zbori de tot.

E un fel de a împăca și caprele și verzele :slight_smile:

1 Like

Asta nu înțelegem noi :slight_smile: Nu se dorește împăcarea celor două părți, ci doar respectarea regulilor.

1 Like

Ar fi fost totuși ok să nu impună respectarea regulilor retroactiv. Bineînțeles, nu mă refer la regulile care țin de securitate, ci la celelalte de genul “nu folosi faux CTP”, etc.

Pe mine m-a surprins puțin faptul ca se așteaptă o scădere a veniturilor de 50% în urma suspendării.

Regula era în vigoare când tema a fost acceptată în Repo.

Pentru că echipa TRT este formată din voluntari și oricine se poate alătura ei, mai trec teme care nu respectă toate regulile. Se întâmplă, este inevitabil.

Deci nu s-a aplicat nimic retroactiv.

Iar regula legată de CTP este una dintre regulile de bază pentru acceptarea unei teme. Utilizatorul trebuie să aibă posibilitatea de a schimba temele fără a pierde nicio linie de conținut. Este atât de simplu.

2 Likes

Am înțeles, credeam că e regulă nouă, introdusă după ce a fost acceptată tema lor în repo. În cazul ăsta mă mir că a durat atât de mult să-i suspende.

1 Like