Revolut vine în România si alte discutii despre Revolut

Am vazut ca sunt persoane pe forum care il folosesc.

Site-ul oficial este si in Romana
https://www.revolut.com/ro/

Nu prea inteleg cum adica vine in Romania. Momentan se poate face cont din cate stiu eu. Isi deschid sediu pe care-l poti vizita fizic?

In articol scrie ca da !

Compania anunță deschiderea unui birou în România.

O intrebare:
Iti faci un fel de card cu cate poti scoate bani de la un ATM ?

1 Like

Eu folosesc de aproape 1 an. Atat free cat si premium. Se ofera carduri Mastercard, contactless. Mai nou testeaza si cu Visa. Poti cumpara si BTC, ETH si LTC direct din app cu un comision de 3-6%.

1 Like

Pe site la Revolut nu apare nimic, nici pe blog nici la news … articolul are un titlu clickbait si cam atat, jurnalism in stil romanesc.

In alta ordine de idei, am folosit Revolut din decembrie, sunt foarte multumit. Interesanta ar fi utilizarea si pentru persoane juridice :slight_smile:

3 Likes

Din pacate acestui tip de jurnalism nu prea acem ce sa ii facem

pe topic: Mi-am facut un card virtual. A durat maxim 5 minute. Nici nu ma gandeam ca este atat de rapid procesul de verificare :slight_smile:

Imi place ideea de “Disposable virtual cards”

Cum să nu avem? Nu îl mai citim, nu îi mai dăm link… :slight_smile:

8 Likes

În general eu sunt foarte reticent la tot ce înseamnă servicii bancare revoluționare cu comisione mici. Din experiența proprie comisioane mici înseamnă fie că încearcă să-și mărească numărul de clienți apoi o să aducă comisioanele la nivelul pieței sau chiar peste să profite de inerția clienților - fie au comisioane ascunse (ascunse în curs valutar, în termenii și condiții confuz scrise etc).

Când am văzut postul de aici m-am apucat să caut lista cu comisioane pe site-ul lor. N-am găsit mare lucru, deci cel mai probabil majoritatatea sunt “ascunse” sau au o tactică agresivă (temporară) de a atrage clienți. O mică căutate pe Google și am dat de asta:

Ce-mi scapă mie de nu văd utilitatea serviciului? Ce chestii vă atrag pe voi la Revolut?

1 Like

Au foarte putin comision la rata de transfer in valuta, adica e aproape acelasi ca si cel dat de google in 99% din cazuri. Fata de orice banca din Romania sunt mai ieftini.

1 Like
 • comisioane mici la plati cu cardul
 • transfer instant intre mine si alte persoane
 • primesti notificari la fiecare tranzactie, oricat de mica (ING imi arata doar la peste 200)
 • pot direct din aplicatie sa umblu la cateva setari de security :

1 Like

O sa pun o intrebare idioata:
Poti folosi aplicatia cu Apple Pay ?

In RO nu functioneaza Apple Pay, in rest nu vad vreo problema sa-ti folosesti cardul Revolut in Apple Pay.

1 Like

Soția avea de plătit 260 de euro.

 • prin revolut: 1214 RON
 • prin banca mea ar fi fost 1224 RON
 • prin banca soției ar fi fost vreo 1300 RON (curs de genul 4.9 lei pe euro - what?!)
4 Likes

cum alimentezi contul respectiv cu bani?

Eu am introdus cardul meu curent.

 • nr cardului
 • data expirarii
 • codul CVV

In aplicatia de mobil ai o optiunue: Top-up

ok… si platesc ei comisionul? imi da cu virgula.

1 Like

Din răspunsurile de până acum cred că funcționalitatea aplicației e motivul principal pentru care aș încerca.

Costuri cred că până la urmă sunt mai mari decât la un card normal.

Ieși mai ieftin probabil decât cu orice bancă, sau cel puțin la cum l-am folosit eu până acum așa a fost.

Poți să-ți faci “Top up” în LEI ceea ce în teorie te scapă de orice conversie / comision. Doar că aici apare o problemă majoră la anumite bănci. Aici se întâmplă o chestie pe care eu o consider IMORALĂ și ILEGALĂ (dar eu nu sunt specialist în așa ceva, nici avocat, și probabil că nu am dreptate din punct de vedere legal)

Ce practică unele bănci când faci transfer dintr-un cont LEI în alt cont LEI (dar din altă țară)? Fac conversie LEI -> EURO si apoi EURO -> LEI și îți aplică două conversii, practic fiind mai profitabil să plătești în EURO (pentru că atunci se aplică doar o conversie).

De exemplu dacă faci Top up dintr-un cont LEI de la Banca Transilvanie, o să-ți intre pe Revolut exact aceeași sumă de bani fără nici un comision (nici de la Revolut, nici de la BT).

Dacă faci aceeași chestie la Unicredit, o să-ti facă conversie din LEI în EURO și apoi din EURO în LEI înapoi, practic plătind 2 conversii super mari. Problema aici este că se întâmplă și la alte plăți de genul, spre exemplu dacă plătești cu cardul Unicredit prin Paypal și alegi ca Paypal să-ți facă conversie EURO - LEI (pentru că de obicei este mai avantajos) o să se întâmple așa:
Paypal face conversia EURO - LEI (la cursul lor), apoi Unicredit face LEI - EURO si apoi EURO - LEI, practic, tu plătind 3 schimburi.

Știți ce este și mai rău la toată chestia asta? UNICREDIT NU-ȚI SPUNE NICIODATA CĂ FACE CHESTIA ASTA! Este inadmisibil, și eu sper că este ilegal și cineva o să plătească (deși sunt slabe șanse).

Într-o situație de genul la Unicredit, în Mobile banking / Internet banking o să vezi că îți sunt retrași (blocați) X lei și peste câteva zile (2, 3, 5, depinde) tranzacția despre care vorbeam SE SCHIMBĂ fără să te anunțe, și efectiv ce ai văzut acum 3 zile nu mai este adevărat, ci în loc de X lei o să apară X + 2 conversii.

Aveți exemplu mai jos, cum arăta la început și cum s-a transformat (fără nici o notificare) mai târziu:

Așa că, să fiți atenți la astfel de plăți pentru că nu doar Unicredit face mizeria asta, mai sunt și alte bănci.

Când descoperi așa ceva îți pui o întrebare: De câte ori am mai luat așa țeapă fără să știu? Ce alte mișmașuri mai fac? De unde știu că nu modifică orice altă tranzacție? Degeabă văd eu în momentul plății că mă costa X lei dacă peste Y zile (când rulează batchul de plăți) ei îmi retrag mai mult de X lei fără să mă anunțe că ce am văzut eu inițial s-a schimbat?

4 Likes

Este extrem de util în cazurile în care ești plecat în altă țară (comisioane 0 la orice plată cu cardul, schimb valutar extrem de bun și chiar scoatere numerar de la bancomat în orice țară fără comision (limită de 800 de lei pe lună))

Totul funcționează exact cum ar trebui să funcționeze și la o bancă: plată instant, comision 0 (si dacă trimiți 0.01 lei și dacă trimiți 999999 lei), mai are și chestii utile (split bill, trimiți bani bazat pe numărul de telefon din contacte, asigurare de călătorii).

În rest, dacă lucrezi doar cu lei nu știu dacă merită tot stresul de a avea încă un card, bancă, aplicație etc etc.

TL;DR
Revolut funcționează exact cum ar trebuie să funcționeze orice altă bancă:

 • fără comision
 • fără schimb valutar nesimțit ca și la alte bănci (mai bun decât la multe exchangeuri)
 • procesare instant (fără așteptari de 2, 3, 5 zile, ca e weekend sau sărbătoare. WTF? calculatoarele nu au liber în weekend)
 • fără bătăi de cap când trimiți bani cuiva (folosești numărul de telefon)

Plus alte chestii cu care vine în plus: asigurare medicală, split bill, aplicație modernă, crypto currency, etc…

Singurul minus real pe care-l au din punctul meu de vedere este că nu este compatibil cu Apple pay / Android pay momentan.

Le-am aflat si eu azi
Ce bine era daca stiam de ea vara trecuta.

Me sad !

M-au validat imediat. In maxim 5 minute :slight_smile:Site-ul comunitatii