Salarii programartori 2018 - studiu Ejobs (pentru offtopic)

nu-i pasa nimanui ce scoala ai, depinde doar de cat produci.

Singura problema e ca exista oarece legatura intre ce si cata scoala ai si cat si cum produci.

1 Like

adevarat, dar asta nu inseamna ca daca nu ai nush ce licenta/disertatie/doctorat nu o sa ajungi la 3-4-5k.

Poti sa ajungi si la milioane de euroi, Becali n-are scoala multa sau IQ fenomenal. Pentru bani deseori conteaza tupeul si relatiile mult mai mult decat scoala.

nu vreau sa ma iau in gura cu tine, desi e clar ca intorci vorbele sa para aia cu scoala mai competeni (nush ce scoala ai facut si nici ce produci).

N-am zis asa ceva. E clar ca unul cu 4 clase e mai competent in domenii stiintifice sau tehnologice decat unul cu doctorat pe domeniu.

1 Like

Eu-s prost, sau n-am inteles eronia

Am observat că nu o dată ai menționat treaba asta cu studii, că sunt importante etc. Și exagerezi.

O foarte bună parte din programatori nu vor ajunge niciodată să implementeze vreun agloritm complex sau, în cazul unui absolvent, să exclame: „HA! Este fix cum am învățat la cursul POO avansat din anul 3!”.

Nu zic că studiile nu îți formează anumite modele mentale ce te ajută să rezolvi mai rapid unele probleme, dar hai să nu adăugăm mai multă importanță decât au de fapt studiile în domeniul IT.

2 Likes

Cum îți explici numărul mare de programatori fără studii în domeniu?

3 Likes

La fel cum imi explic numarul mare de lucratori in constructii fara studii in domeniu.

2 Likes

Exista o statistica undeva?

Cum îți explici faptul că owneri al celor mai mari produse din piața IT au abandonat facultatea?

Ok.

@iamntz Din curiozitate, se poate rula un poll pe forum pentru a întreba câți dintre programatorii de aici au absolvit faculate în domeniul IT?

E irelevant. Selection bias https://en.wikipedia.org/wiki/Selection_bias

S-a discutat și răsdiscutat subiectul pe forum.

https://devforum.ro/search?q=studii

1 Like

Daca tu vii cu argumente gen Becali si nu iti explici punctul de vedere lasi impresia ca si cum ar fi un adevar evident (desi stim cu totii ca nu e). Gen “cum bai, voi nu stiti ca daca nu ai facultate nu te numesti programator”. Adica te crezi asa inteleptu satului. Asta e fix gandire de bosorog PSD-ist, gen toti patronii sunt hoti.

Manifesta si tu putin mai mult bun simt, poate unii de pe aici fara facultate produc in o luna (nu pe tupeu, ci pe creierul lor) cat n-ai facut tu in tot 2018.

Adica, din punctul meu de vedere, mult mai respectabil este cineva este cineva care isi obtine un job in it fara facultate (indiferent din ce motive n-a facut-o), pentru ca ala a tras din greu. Si greul ala i-a format o anumita gandire pe care masa de programeri ce iese anual din universitate nu o are.

2 Likes

Gizas Craist! Becali dat ca exemplu pentru “tupeu” si “relatii” pe devforum.ro:face_vomiting: Bai copii, voi nu stiti ce vorbiti :facepalm:

1 Like

Ce ti se pare ca nu e ok? Are bani? Are. Are tupeu? Are. Are relatii? Poate nu cat au altii de teapa lui, dar are mai multe decat iti poti inchipui. Sau probabil vrei ceva mai relevant pentru IT: poftim, Sebastian Ghita, petrol si gaze, facultatea de economie, sectia furt din bugetul statului, pardon, management. Tot ce vrei, tupeu, relatii, bani. Cu studiile sta mai prost, relevanta a ce are el cu privire la IT e cam ca si pregatirea mea in neurochirurgie.

Sau poate ca nu va place ca exemplul e cu de-aia mai mafioti. Asta este, traim in Romania. Pentru ceva mai general, aici: https://arxiv.org/abs/1802.07068

N-o sa-ti explic ce fel de mostra de anti-gandire ai bagat tu pe acolo, aia care sunt in stare sa gandeasca cu adevarat o sa se prinda singuri.

Ce anume? Bani? Pentru asta trebuie respect? Esti si tu din aia cu cusma in mana care zice ‘saru-mana boierule’? Cantitate de cod? Sorry, dar nici pentru aia n-am pic de respect. Cod functional pe anumite domenii? Putem sa verificam. Putem compara codul open source de exemplu, sa vedem vreunul fara studii care a facut pe domeniul meu ceva mai mult, desi in 2018 am avut destul de putina activitate. Astept exemplul concret. In acest moment, ultimele 5 proiecte care imi apar in repositories aici https://github.com/aromanro?tab=repositories sunt din 2018. Astept cu interes sa vad unul fara studii care a realizat mai mult pe domeniul asta decat mine. Eventual cu 4 clase, ca studiile nu conteaza.

Pe cand aia care studiaza numai se joaca.

1 Like

In general, intr-un domeniu exista anumite metrici pentru a determina nivelul de performanta al unui individ. Ca simplu angajat, poate fi si salariul o metrica.

Nu am spus ca aia care invata se joaca. Nu se joaca, este destul de greu. De asta majoritatea care se inscriu la o facultate serioasa nici nu o termina in timul alocat de 3/4 ani. In schimb beneficiaza de anumite oportunitati. Firmele mari recruteaza oameni de pe bancile facultatii. Majoritatea studentilor isi fac primii ani de experienta intr-o firma ce are programe de university recruting.

Cand nu ai deloc experienta in domeniu si nici o hartie care sa ateste ca ai avea treaba cu domeniul este destul e greu sa prinzi un simplu interviu. Aici tintesc cand spun ca le este greu.

Am tot respectul pentru proiectele tale personale si pentru faptul ca iti dedici din timpul liber sa faci proiecte personale. Desi nu-mi este clar impactul lor.

1 Like