Salariu de 8000 de euro in Romania

Ia fa cursul minune, dai doar 5000 si iei 15000 (cel putin!) pe luna dupa aia.

1 Like

surprinzator tinand cont de importanta firmei. Se rup patronii in Rolls Royceuri

M-am gandit totusi ca trebuie rectificata suma de mai sus.
15000 pe luna e la aia cu trei ani de experienta, la tine e minimum 150000/luna, ce naiba.

Doar un curs minune face diferenta!

Probabil ca nu se grabesc sa scoata ceva aplicatie noua, eu am observat ca firmele care au un client pentru care trebuie sa livreze ceva cat mai rapid angajeaza cu salarii remote mari.

@crystal

75k eur/an pentru pozitii de senior software engineer. In Romania nu stiu unde ai vazut sa plateasca cineva atat, brut/luna e echivalentul a vreo 31000 de lei.
Am primit pe linkedin ceva posturi in range-ul 12k-16k lei/luna, dar mai mult nu am vazut. La 16k lei luna ar plati angajatorul 25k lei.

Sunt multe firme din Cluj care platesc atat in functie de proiect. Totusi proiectele de genul au ceva special de cauta oameni cat mai buni.

2 Likes

@isti37

Care firme? Intamplator sunt din Cluj si tind sa cred ca am lucrat la firme f bune, dar nicaieri n-am auzit de sume asa de mari :slight_smile:

Ai intrebat anul trecut/anul acesta ?

Depinde mult de genul de companie. Întradevăr la project-based / outsourcing sunt niste limite de genul. Dar la companii de produs mai maricele și cu un oarecare succes limita e mult mai mare. Mai e și equity și RO nu e atât de diferită de alte piețe din Europa de Vest.

Că idee, recent am publicat un job in PL cu (pentru prima oară) (o schiță de) range salarial. In RO situația e cam la fel. Angajam și în Cluj (și în toată RO de altfel).

Nu vreau sa fac reclama la Bolt in mod special. Dar nici măcar nu suntem the biggest fish. E o piata foarte hot pentru ingineri. Bine, cat mai tine … :thinking:

1 Like

Eu am intrebat care firme si tu spui daca am intrebat, wow. M-ai lamurit.

@horia141
Apreciez ca ai fost on point. In Bucuresti nu cunosc situatia, dar in Cluj eu personal nu stiu de firme care sa plateasca pe range similar - aici ma refer strict la firme care au sediul in Cluj, si nu oferte remote. Majoritatea firmelor sunt pe CIM si nu pe PFA, unde automat se pierde 40% din totalul oferit.

1 Like

Nu am facut nici un studiu si nu pot face asta, putem incerca sa facem interviuri daca chiar esti interesat de cat se poate scoate, dar iarasi nu e relevant ca depinde total de proiect si ce poti oferi.

Pe React/Angular/Vue, chiar React Native/Flutter (front-end) sau Full-Stack obtii ~40 eur/ora cam la toate firmele (inclusiv de outsourcing) daca iesi putin in fata. Mai mult de atat doar daca e ceva proiect mai special. (si sunt destule in Cluj)

1 Like

Avem cativa colegi in Cluj, desi e inca “remote” situatia overall. OTOH UiPath are chiar birou acolo si se invart tot in zona asta. Sigur sunt si altele. Niciunul dintre exemple nu are sediul in Cluj intr-adevar. Dar nah, vorbim deja de 2x delta de salariu pentru senior pe CIM (ie fara life hack-ul trecerii pe PFA/SRL si dezavantajele aferente).

1 Like

Nu raspund pentru el, dar la urma urmei, ofertele sunt confidentiale. Nu i-ar conveni niciunei firme care nu isi publica range-ul, sa le dai mai departe cuiva pe un forum public (pe care sunt inclusiv oameni din hr).

Ca ex, asta e parte dintr-un email primit in februarie:

Tot prin vremea aia, aveam discutii telefonice cu o alta firma la o suma, o idee mai mare (nu, nu o sa spun numele firmelor).

Stiu, o sa fie plin de oameni care zic ca e scris textul in notepad, de parca as avea ceva curs de promovat.

La urma urmei, fiecare crede ce vrea, dar e putin ciudat cand vezi oameni care insista ca nu se poate mai mult (doar ca sa-si justifice comoditatea de a nu incerca), cand tu stii personal ca se poate.

3 Likes

gmail screenshot lookalike

1 Like

Poate mi-am dat mail singur :grin:

2 Likes

Da, cam asta e “limita” pentru colaborările cu companiile din tara.

2 Likes

iti trimit eu unul, cat sa scrie suma? “incepand de la 30.000 lei brut pe cm” e bun?

:smiling_imp:

2 Likes

Niste zgarciti. Trimit eu unul cu 10^23 euroi. Pe secunda.
Dar e ‘in functie de’…

@tekkie Nu am zis ca toate ofertele suna asa. Chiar de multe ori unii recruiteri “isi dau ochii peste cap” cand aud raspunsul la clasica intrebare: “si….care sunt asteptarile tale financiare?”

Eu doar am vrut sa confirm, ca pe langa colaborarea curenta, care e pe cim si e aproape de 20k net, am primit cateva oferte din tara si in zona asta 20-22k pe cim sau 35/40eur/ora.

Categoric, in afara, ca si contractor, pentru pozitiile de senior se gasesc si oportunitati mult mai bine platite. Conteaza mult compania si binenteles candidatul.

1 Like

iti dau eu un mail
buget 40k ron
e bine?
:troll: