Selectarea de text pe forum

Sunt singurul pe care-l deranjează modul cum este implementată funcția de “quote reply” când selectezi un text într-un post pe acest forum?

Deși încă nu am postat pe acest forum, îl urmăresc de ceva timp și pățesc aceeași chestie de fiecare dată când apare un subiect de care sunt interesat și vreau să caut despre o anumită chestie dintr-o postare. Ca să înțelegeți mai bine: https://drive.google.com/file/d/0BxktHhMrAobWZzdMTVpxaFVyLUk/view

Acesta este workflow-ul meu: deschid topicul, citesc, citesc, citesc și când găsesc un nume interesant, un cuvânt pe care nu-l înțeleg, sau orice despre care vreau să caut, selectez cuvântul și îl “arunc” într-un tab nou (știu că se poate și cu click dreapta -> search … ), dar așa sunt obișnuit și nu pot să mă concentrez ca pe acest site să fac diferit față de restul.

Sunt curios dacă doar pe mine mă încurcă și dacă se poate schimba ceva la implementare încât să nu strice drag & dropul, funcția în sine de “quote reply” este foarte ok și foarte bună, doar că implementarea o strică puțin :smile:

1 Like

Habar n-aveam că poți selecta textul și să-l arunci într-un tab nou. Interesant :smile:

Cel mai probabil e o chestie ce ține strict de Discourse, așa că un topic nou pe forumul lor ar ajuta mai mult decât aici :slight_smile:

Nu știam de Discourse, credeam că este ceva CMS creat de voi, am găsit acum: https://meta.discourse.org/t/cant-drag-selected-text/7886/3

I think with that disabled you can still select text, click the actual reply button, and it’ll do what you want.

But there’s a limit to what we can do with that active, dragging and dropping of text into the bar is kind of a rare action.

Deci, rezolvarea este să dezactivez din Preferences “quote reply” :smile:

1 Like

Daca tot suntem la acest capitol…
Pe mine ma deranjeaza blurarea continutului unui post cand duci cursorul pe respectivul post. Ma ia durerea de cap cand se intampla asta, am eu probleme cu ochii sau mai sunt si altii in aceeasi situatie?
Cred ca blurarea apare din cauza javascriptului care afiseaza butoanele din josul postului, like, report…etc.

La mine nu se vede absolut nimic, nici în Chrome, nici în Firefox :confused:

2 Likes

In Firefox nici mie nu-mi apare, nu mai verificasem am crezut ca este de la javascript dar probabil este din cauza taburilor deschise, am destul de multe. Este ciudat totusi pentru ca RAM disponibil mai am destul.

Click dreapta cu un text selectat, apoi cautare (screenshot).
Functioneaza si cu adrese url care nu sunt linkuri (screenshot)
Poti face cum vrei tu tinand apasat pe shift da e putin mai tricky (apesi un click inainte de selectie, tii shift, apoi glisezi de unde grei sa se termine selectia pe bara de taburi).

1 Like

Într-adevăr, dar am specificat în primul post că știu despre asta, și nu este ceea ce vreau, pentru că nu am cum să fiu atent ca pe 10 site-uri să fac într-un fel, și când ajung pe acesta să-mi schimb modul, este prea aiurea. Oricum, am rezolvat problema prin dezactivarea acelei opțiuni. Ideea era că poate se putea face implementarea fără să strice workflow-ul dar se pare că cei de la Discourse se mulțumesc cu ideea că prea puțini oameni se lovesc de problema aceasta :smile:

Un webcomic amuzant aproape de subiect: http://xkcd.com/1172/