Vouă vi s-a întâmplat, sau vi se întâmplă să vă ia cu sictir orice proiect pe care intrați și pe care-l începeți? Sunt pe contract de muncă, corporație, lucrez pe web, PHP, destul de mult pe eCommerce în ultima vreme. Lucrez de 11 ani în domeniu, deci nu de azi de ieri. Știu câte ceva și am lucrat în proiecte destul de mari și pe tehnologii diferite dea lungul timpului.
Măi dar parcă simt așa o lehamite, de câțiva ani buni în coace. Fiecare client, cu business logicul lui, pe care foarte greu mă chinui să-l mai înțeleg, tot felul de prescurtări de trei, patru litere, care habar nu am ce sunt dar pe care în ultima vreme nici nu mă mai chinui să caut să văd despre ce e vorba. Se presupune că ar trebui să ști despre ce e vorba, dar parcă nu mă mai interesează. Workflow-uri ciudate, mai ales în eCommerce, dacă dai peste o arhitectură de microservicii, trebuie să pricepi de unde vin datele, încontro se duc, cine le prelucrează, care este user journey-ul, să-l reproduci, mai pune și cod legacy peste și efectiv nu mai am nici un chef să fac pe detectivul, să caut, să înțeleg. Efectiv mi-e mintea blocată.
Am două proiecțele personale la care lucrez în weekend-uri cu mare pasiune și sârguință, învăț chestii noi cu ele, programez de zor, deci nu pot spune că mi s-a urât cu programarea. Dar efectiv… dacă mă pui să înțeleg munca altora, procesul altora, îmi stă mintea-n loc. Nu mai am chef, sincer.
Țin de locul de muncă, fiindcă aduce bani în casă. Tocmai s-a născut fiumiu și mnah, nu pot să-mi iau liber să mă duc la munte, fiindcă mi s-a urât. Specific că-n timpul liber nici nu mai stau pe telefon, sau la TV, nu prea mai am tehnologie în jurul meu. Ies la plimbare cu ăsta mic, cu soția, mai muncesc prin casă, orice care nu-i legat de online. Înafară de muncă nu prea mă mai interesează ce tehnologii au mai apărut, ce se mai întâmplă în industrie, nimic. Îmi spun colegii, vezi că a apărut versiunea aia de Symfony. Vezi că au fixat aia. Vezi că a apărut nu știu ce serviciu care face aia. Și mă uit la ei câteodată cu o moacă din aia plată, de parcă vin de pe altă planetă.
Na, nu știu, voi ați pățit asta? Cum gestionați?