Sincronizarea setărilor în Photoshop CC

În primul rând: am fost surprins să aflu că pot cumpăra închiria Photoshop + Lightroom cu 9€/lună și Illustrator cu 24€/lună. Sunt singurele softuri de care am nevoie din toată suita și mi se părea cel puțin stupid să fiu forțat să dau 60€/lună pentru un sac de aplicații ce nu le folosesc.

În al doilea rând, după ce ești autentificat în Adobe Creative Cloud (aplicația desktop), chiar dacă PS îți va arăta că ești conectat (help->Manage my account sau help->signout) vei observa că în setări, la sync settings, nu ești conectat. Asta pentru că trebuie să te duci în Edit -> emailul tău (ultima opțiune) -> upload settings.

Logic, nu? :dash:

sunt curios dacă la o reinstalare se va ține cont de aceste setări…

2 Likes

somehow offtopic. Cele 2 softuri sunt profesionale si tot businessul (de software profesional) se muta înspre plata lunara. Stiu persoane care s-au bucurat de acest mod de pret. Intr-adevar pentru slicing devine cam scump. O alternativa ar fi https://projectparfait.adobe.com/ , dar nu stiu la ce pret va aparea pe piata.

Eu unul mă bucur că se întâmplă asta.

Nu cred că aș fi dat ~1000€ pe PS și Ai și apoi câte 2-300 la fiecare update (au implementat CC cam în perioada în care începusem să cumpăr toate softurile din PC), dar așa, 10€/lună a fost super OK. Tot în categoria softuri închiriate intră și Office 365 (toată suita Office costă 50 lei/lună și se poate instala pe 5 pc-uri; Office normal costa peste 1000 lei și funcționa doar pe un singur PC).

Illustrator l-am luat nu că aș folosi foarte des, dar deja devenea extrem de enervant să editez ceva în Inkscape (care, apropo, la fel ca Gimp, este o porcărie). Banii dați pe soft „se scot” lejer în prima zi a unui proiect :smile:

Parfait este util dacă faci doar slicing și nimic altceva. Eu mai editez și mai redimensionez unele elemente, lucru ce ar fi destul de greu fără un editor grafic.

@iamntz de unde ai tu Photoshop + Lightroom la 9 euro? Ca la mine e 12.29 euro.

Atunci când am făcut comanda era ceva ofertă specială
(în extrasul de cont scrie că adobe mi-a tras 44,62 respectiv 90,36)

Tu ai contul cumva setat pe State? Pentru ca si eu acceasi abonament (Photoshop Photography Program), care cost 9.99 euro, dar la mine se mai adauga si TVA (pentru ca le-am zis ca sunt din Romania).

Cred că e foarte România (am și primit un plic de la ei în care îmi mulțumeau că-s client Adobe și mă anunțau că atât mult țin la mine încât au dat drumu la datele mele pe net). Dacă ar fi un pic mai intuitiv și aș găsi unde scrie asta, ți-aș arăta și un screenshot :smile:

Adevărul este că m-a pus și pe mine pe gânduri treaba asta când am făcut prima dată cont și în loc de 24,99€ (cât arăta pe site) mă taxa mereu cu 19,99€.

Dar având în vedere că am contactat suportul tehnic de câteva ori și n-a comentat nimeni, aș zice că e totul OK.,

Din cate am inteleles chiar si pentru Creative Cloud ar trebui sa ai instalat Photoshop pe calculator. Ar exista o varianta web sau ceva gen remote desktop ?

Dacă vrei să folosești Photoshop trebuie să-l instalezi. Nu există altă variantă (cel mai probabil ar folosi prea multă putere de calcul iar prețul/oră ar fi prea mare pentru public; de multe ori primesc PSD-uri de la clienți iar sistemul meu este vizibil încetinit; mă îndoiesc că s-ar putea face un SaaS rentabil pe termen mediu/scurt).

1 Like

@atufa: Rugămițile ți-au fost ascultate: http://edex.adobe.com/projectphotoshopstreaming

Sigur, e în variantă beta și disponibil doar în US, dar ca idee sună binișor :slight_smile:

2 Likes

Thanks, super tare !! @stefanbc Stefane, suntem aproape de Photoshop in browser, asa ca poti ramane linistit pe Ubuntu. :wink:

2 Likes