Am un newsletter (destul de vechi) care trimite la câteva zeci de mii de oameni. In ultimul timp a cam scăzut open rate-ul și mă gândesc să schimb modul de trimitere. Acum se trimite pe soluție “proprie” ( în php clasa phpmailer), ce include cât de cât bune practici (distribuire în timp, domain keys, html non spammy, unsubscribe, postmaster, bounce etc,etc…)
Ce soluție as avea pentru un test cu o soluție alternativa? Nu vreau sa trec printr-un proces de whitelistare a întregii baze,etc…
Disclaimer: Prefer răspunsuri din experiența voastră căci deseori este o mare diferența dintre o căutare pe google și un sfat al omului care știe.
Toți clientii mei pe care i-am avut de-a lungul timpului au folosit Mailchimp. Doar unul singur a folosit… contact…ceva, nu mai știu cum se numea. Nici unul nu s-a plâns de mailchimp (de la câteva sute la câteva mii de utilizatori - spre 10.000). Acum nu știu foarte bine cum e la implementare (singurul lucru pe care l-am făcut a fost să adaug utilizatori noi la o listă existentă, lucru foarte simplu, de altfel).
Mandrill este f. OK in final se reduce la ce ai nevoie - la mailgun cum ziceam imi place API-ul si acel endpoint pt. verificarea mail-ului care in cazul meu este foarte util (de cand l-am activat ca validare n-am mai primit crap mail prin form-ul de contact, ceea ce e kinda sad ca unele erau funny)
Momentan doar am schimbat scriptul pentru a trimite la o parte din useri. Astfel vreau sa vad daca am un opening rate mai bun. Daca CTR-ul va fi simtitor mai bun, atunci o sa trec la el.
Conform calculelor 1 milion de mailuri pe luna costa vreo 200$
Sa verifici daca newsletter-ul se vede bine in clientii de email uzuali (Outlook, etc.) dar si in cei web-based (Yahoo, Hotmail, etc). Daca utilizatorul nu-l vede bine il baga in spam si nu-l mai citeste.
E veche discuția, dar ca să nu mai deschid alta: ce soluții de trimitere e-mail-uri one-time sunt mai OK acum? Mă tot uit pe site-ul mailchimp, dar ori nu știu eu să caut, ori pentru ei există doar opțiunea de „subscribers”.