Sponsorizați uneltele folosite?

@Luxian zice aici o treabă:

După ce am vorbit cu mai mulți programatori români, am ajuns la concluzia că … nu este chiar comun să sponsorizezi uneltele.

Eu sponsorizez proiectele care aduc valoare semnificativă și care sunt menținute de o singură persoană (și da, xdebug este unul dintre ele), pe principiul că o organizație are mai multe resurse decât un singur individ.

Nu vreau să facem vanity check să înșirăm câți (sau ce) sponsorizăm, dar sunt curios: dacă da, de ce, dacă nu, de ce? Ce criterii folosiți când alegeți pe cine sponsorizați?

1 Like

Eu nu sponsorizez, maxim fac donatii cand este creat de un singur om sau o echipa mica. Ultima oara am donat la acest proiect GitHub - 1Remote/1Remote: One Remote Access Manager to Rule Them All

1 Like

Salutare, Prefer sa contribui direct cu cod ( metabox, kirki ) daca se poate sau sa devin client “sustinator”. Am contribuit cu donatii o perioada lunga la pods.io dar framework-ul suferea de bug-uri masive si release-uri nu prea se faceau, iar din partea lor nu exista transparenta => si de aceea nu mai contribui cu donatii.

PS: Am cumparat Winrar si Sublime :grin:
PPS: Am si cateva licente de Windows

1 Like

Am cumparat licenta la Windows de pe Microsoft Store :sunny:

image

Da, pe mac m-a uimit BetterDummy(BetterDisplay) cand au introdus DDC pe portul laptop-ului cand era vorba ca nu se poate.

In schimb mi-e oarecum jena ca Ubuntu trimitea gratuit cd-uri dar inca n-am ajuns sa donez nimic.

In general noi nu prea platim pentru nimic (pe langa licente), exceptie ce ne impresioneaza. (Factorio cred ca era primul joc pe care l-am cumparat full-price)

nu am donat pentru software doar ca idee,
in schimb cumpar licente cand am nevoie si in unele cazuri am cumparat varianta extra / pro chiar daca real ma puteam descurca cu cea free.

cea mai mare chestie de genul asta a fost cand am cumparat toate (cele trei) softurile affinity designer (desi nu le-am folosit) doar pentru ca mi-a placut ideea lor.

fun fact: acum am un proiect in care am nevoie sa folosesc softul sa desenez ceva, iar ei tocmai au scos v2 si am nevoie de licenta noua daca vreau versiunea noua.
sunt in dubiu daca sa o iau pentru ca proiectul in care am nevoie e unul fara buget (de fapt de aici si nevoia de a desena).

eu copiez librariile care is cu licenta MIT si nu-s prea mari

1 Like

Un prilej bun să mai verific pe ce dau banii :see_no_evil:

Sincer să fiu, uitasem de ultimii doi pentru că nu push-uie update-uri lunare cum face Derick. Ocazional, însă foarte rar, mai fac donații către librăriile sau tool-urile pe care le folosesc.

Donațiile lunare către Webarchive tot aici se pun, nu?


Cheltuiesc mai mult sponsorizând creatorii de conținut (de obicei ce consum cel mai des): 1x DJ, 1x blogger, 1x site de investigații, 2x canale de Youtube.

Aș nota că mai sponsorizez și cumpărându-mi merch. Am cumpărat așa o grămadă de cărți (de obicei de fotografie) și alte lucruri diverse care îmi sunt utile mai mult sau mai puțin (șurubelnițe, mousepad-uri, termosuri, un hoodie, etc). Încerc să nu fac waste inutil, așa că asta se întâmplă mai rar cu ce nu este carte.

2 Likes

Wikipedia, anual. Ultima reduta pentru articole mai putin denaturate decat muuuulte bazaconii scrise de pseudo-specialisti.

Când lucram pe Linux nu cumpăram ca toate erau disponibile și foloseam pe cele din pachete.
De când am trecut pe mac am cumpărat un client de ftp/sftp/s3… și un client de VPN; stau departe de unelte care au plăți recurente.

Am alocat și un buget lunar de donații (10 USD) pe care îl împart între proiectele care îmi sunt direct utile.

Mereu a fost moda ca pe Mac sa se ceara bani pt orice app mic.

Dar la tooluri dinastea de sistem, te-ai astepta sa functioneze cele de Linux, gratuite.