Un experiment ciudat: ai publicat vreodată vreun job pe Freelancer.com?

Cum, necum, am publicat un job tâmpit pe freelancer.com. Tâmpit la modul „Lorem ipsum” în descriere și „Developer wanted” în titlu. Fără alte detalii, fără buget, făra nimic-nimic-nimic.

Ai putea crede că nu s-a întâmplat nimic mai departe?

Ei bine… în primele zece secunde am primit vreo douăzeci de oferte în care mi se promitea marea și sarea: Pakistan, India, Bangladesh etc.

Eu nu mai sunt demult în astfel de locuri (ca freelancer) și nici nu am publicat job-uri până acum, așa că sunt ușor impresionat de viteza de reacție.

Și sunt curios: cum funcționează treaba asta? Chiar sunt luați în seamă de cineva?


Am publicat încă un anunț:


Hey, I would like to complete your project for $23 USD.

.

We checked your requirements . We have extensive expertise in WordPress, PHP, MySQL, JQuery, HTML, CSS, Magento and other technologies.

.

Sir Please Give me a chance. My work is very professional

please award me this project.

Sir I can complete your project in less than 24 hrs with professionalism.

please sir I will not disappoint you Waiting For Your Response


Faza cea mai interesantă vine acum: ultimul, ăsta cu „sir please sir” are 784 job-uri în ultimii doi ani și nota 4.8 (din 5).

13 Likes

Sir please,

we checked your requirements and we concluded with professionalism that,
PHP and HTML and other technologies can complete your project
in less than 24 USD.

Sir, please, take my money and give me a job, please.

With professionalism, your automated begging service, Please Sir SRL.

P.S. - I will not disappoint you, sir
P.S.S - sir I’m a 10x developer! What I estimate, it takes 10x more

Asta e oferta mea, sir, please.

5 Likes


AhsanCreations Jan 2014
CEO AT AHSANCREATIONS

sir please sir, se declara a fi CEO, deci te-a servit chiar patronul cum s-ar zice… :slight_smile:

1 Like

Mereu am fost curios ce texte primește un client pe site-uri de genul.

Mulțumesc.

Mă bate gândul să pun un anunț pe bune, să văd atunci ce răspunsuri primesc :smiley:

4 Likes

Sunt total pentru.

Totuși persoanele serioase sunt pe la 10%, poate 15% din totalul freelancerilor de pe… Upwork sa zicem. Așa că tot “oferte” din astea vor fi.

Am vazut ca pe site-urile de profil se utilizeaza destul de des tehnica de mai jos, tocmai ca sa scapi de boti.

If you still reading this, the first string in your answer should be capybara

2 Likes

Cand am fost activ pe freelancer.com acum vreu 2-3 ani abia incepuse trend-ul asta :slight_smile:

@iamntz daca pui un anunt pe bune fix aceleasi tipuri de raspunsuri ai sa primesti :slight_smile: Doar ca mai multe.

Trolol: Tales from the Development Crypt - #7 de Cosmin_Popescu

@Cosmin_Popescu Ce te faci, cum alegi acuma?

Genial :smiley: Pe cine ai ales?

Ai avut doar 6 postari. Eu zic ca bot-ul n-a pus botul.

2 Likes

mmm
ma mai gandesc ! :))

Nu stiu care este catch-ul. Nu are descriere, nu are buget precum si alte detalii necesare, dat totusi a prezentat interes.

Doar un singur tip mi-a timis mesaj privat.

Chestia asta cu bid-urile e cea mai de :poop: si idioata metoda de a alege pe cineva. De aia si proiectele serioase sunt foarte putine. upWork si freelancer.com au devenit niste haznale.

Intreaba-l “How are you thinking to tackle the problem?”.

La momentul respectiv au fost mult mai multe. Probabil că au fost șterse :slight_smile:

1 Like

Doar ce am primit vestea: freeleancer.com introduce un sistem de rating pe bid-uri

Spamul va fi pedepsit de acum încolo :smiley:

2 Likes

Din articol:

What factors determine Bid Quality Score?

That your bid proposals are free from spelling and grammar errors. Employers are more likely to award proposals that have been written well.

isBot = coverLetterText.startsWith("Sir "); :smiley:

That there has been no use of bots or automated bidding tools.

Meh…

Personal, mie UI-ul de pe freelancer.com mi se pare foarte obositor, si imi da senzatia ca e mai degraba licitatie de varza si cartofi pe o platforma de agricultori care-si vand recolta.

Au vrut sa arate professional, dar personal mi se pare ca e mult continut, multe panel-uri, margini si padding-uri imense, mult spatiu irosit la greu, etc. Mi se pare complicat si Imi da senzatia ca trebuie sa trec prin N pasi ca sa ajung la un rezultat. E total opus la ce era rentacoder.com daca cineva isi aduce aminte. In plus, mie mi se pare ca e greoi, se misca greu.

Inca o chestie. Inteleg dorinta de a scapa de boti si de programatorii 5$\ora, ceea ce e OK. Dar ce masuri sunt sa scapi de aia care se dau “clienti” care sunt de-a dreptul maimute si posteaza proiecte exact ca botii, fara descriere calumea, fara specificatii, fara sa stie ce vor, etc. De clienti boti cand vor scapa?

3 Likes

Poate proiectele sa fie moderate manual de cei de la Freelancer sau moderate prin flag-uri de catre comunitate.

2 Likes

Ca sa modereze cu adevarat ar trebui sa investeasca in a angaja oameni care stiu tehnologii, ceea ce nu cred ca e in target-ul la freelancer.com :smiley:

1 Like

Da, eu am publicat pe Freelancer un job. Cautam un copywriter, vorbitor de limba romana…anuntul fiind in limba romana. Rezultat? 1 roman si 25 de indieni au aplicat. Este o mizerie de site!

9 Likes

eu contactam 1 din indienii aia la misto si tot in romana ii scriam de curiozitate ce ar fi raspuns

1 Like

Am facut si eu un experiment asemanator. Am impresia (sigur) ca ei nici nu citesc anuntul.

Sunt booti. Nici macar nu cred ca este o persoana reala in spatele acelor profile.