Un monitor 21:9 pentru development şi alte activităţi

Este doar o chestie psihologică.

Gândește-te la modul ăsta: 3000 lei înseamnă ~8 lei/zi (sau 250 lei/lună) timp de un an. În cinci ani? înseamnă 50 lei pe an sau 0.14 lei/zi. Ăsta e un preț acceptabil indiferent dacă folosești PC-ul la muncă sau exclusiv pentru pierdut timpul!

Un monitor - spre deosebire de alte componente hardware - nu se uzează moral. Nu-i scade performanța, nu se „mișcă mai încet”, nu nimic. Cum merge azi va merge și peste un an, cinci sau zece. În aceeași categorie intră și tastatura și scaunul.

Ambele mele monitoare au costat 2200+ lei. Unul a fost luat în 2008, altul prin 2011-2012. Ambele sunt ținute de un braț Ergotron dublu (care a costat vreo 1200 lei).

Mai demult, @dakull a cumpărat varianta ieftină¹ a unui monitor de-al meu și a început să se plângă de ochi. (sper să nu încurc persoanele :smiley:)

Uneltele sunt ultimele lucruri la care trebuie să te zgârcești.

O discuție complementară:

PS: o alternativă la monitoarele ultra wide ar fi două monitoare hi dpi. Nu știu dacă ai văzut ecranele retina pe mac book pro, dar după ce lucrezi pe așa ceva pentru câteva ore cu greu mai accepți monitoarele „clasice” :smile:


¹ Varianta ieftină este cu panel TN și costa la acel moment cam jumătate din prețul monitorului meu, cu panel IPS.

2 Likes