M-am obisnuit sa scriu pe tastatura de la macbook si acum nu mai pot sa scriu pe altceva care nu are island keys si slim. Pur si simplu dau pe langa. Asa ca folosesc o tastatura apple wired si sunt foarte multumit. Sa fiu sincer, mi se par ciudate rau tastaturile astea ergonomice. Nu am incercat una pana acum asa ca parerea mea se va opri aici, la aspect
Eu tastez de pe un Cooler Master la care am pus un set de o-rings pentru a atenua din zgomot și din șocul mecanic. Înainte de asta am avut două MS4000 (prima a decedat după patru ani, a doua a rămas tastatura de rezervă)
Chiar dacă este o tastatură destul de scumpă, am fost dezamăgit de două chestii:
tastele sunt destul de fragil prinse de switch-uri, astfel încât aproape de fiecare dată când întorc tastatura și o bat sar câteva.
cablul, chiar dacă are o protecție, este fragil. Chiar zilele trecute am observat că tastatura se deconecteaza aleatoriu (din fericire, are mufă mini usb și s-a schimbat ușor)
După un an încă încerc să mă obișnuiesc să nu apăs tastele de tot. Îmi iese doar dacă mă concentrez pe chestia asta, dar după… deh, 15+ ani de tastaturi non-mecanice își spun cuvântul
Mi-ar plăcea să testez un Kinesis Advantage, dar pentru că nu se găsește în România nu risc 300€ . Freestyle este destul de probabil să fie tastatura mea viitoare.
Nu mi-au placut niciodată tastaturile low profile sau cele ce alterează standardul ANSI:
caps lock mai mare decât enter;
backspace minuscul;
\ pus în stânga, lângă z;
grupul homeendpg uppg downinsdel maltratat (cum este la Sculpt, de exemplu)
carcasă glossy. Pentru că da, există cineva atât de idiot la Microsoft care a zis: „hei, ce-ar fi să facem obiectul pe care îl atingi cel mai des… glossy?” (și nu doar Microsoft; Das Keyboard e un alt exemplu).
În altă ordine de idei, la PCGarage au un stoc impresionant de tastaturi mecanice.
La naiba! Eu sunt singurul de pe-aici care folosește exclusiv tastatura numerică din dreapta? N-am mai tastat o cifră de ani de zile folosind rândul de sus…
@IonutBotizan yeah, same here. Eu si de fiecare data cand am schimbat laptopul, primul lucru la care m-am uitat mereu a fost ca tastatura sa aiba numpad. Abia apoi vin restul criteriilor.