Unde sunt developerii?

Do they are speaking the English? :smiley:

1 Like

One of them quite well, actually.

The other two not so well, though.

Treaba asta poate avea nuanțe.

Case and point, am aterizat la un moment dat pe un WP măcelărit în ultimul hal.

În ~10 de ore am scris vreo 50 linii de cod (sau chiar mai puține). În următoarele 10-20h+ am făcut refactor la chestii, curățat mizerii etc. Am putea spune că nu mi-am făcut treaba pentru care am fost angajat?

Nu stim pentru ce ai fost angajat, dar luand in considerare ca vorbesti de Wordpress vom lua o atitudine superioara si vom pufni aer pe nas in rafale scurte.

6 Likes

In cazul lor cred ca a fost nevoie de scris cod de la zero sau aproximativ de pe acolo.

E in principiu frontend (cu probabil ceva backend in php sau/si javascript, nu cunosc detalii, dar nu e ceva semnificativ/substantial, backendul serios e in C++).

Nu prea stiu care-i treaba cu ei, eu am avut ceva tangenta cu ei doar de cand am inceput sa fac microservicii pentru ‘cloud’. De cand am interactionat cu ei am terminat de implementat un microserviciu si am inceput sa lucrez la altul (data analytics cu baze de date distribuite, destul de interesant, asta va lua mult timp)… intre timp la ei nu pot sa spun ca am observat un progres substantial.

PS Pe treaba asta cu data analytics am zile intregi in care nu scriu nici o linie de cod. Doar ma documentez si ma gandesc la solutii. Plus ca mai trebuie sa si inteleg cod scris de altul pentru ca totusi sunt lucruri care au legatura si e bine sa intelegi cum functioneaza si alte microservicii care se folosesc de cele implementate de tine sau de care te folosesti tu la implementare.

3 Likes

Nu-i mai zi si tu startup. Zi-i “companie” si gata.

Daca tot sunteti start-up, de ce nu incercati sa-i fidelizati cu rsu-uri sau ceva echivalent daca nu este posibil asa?

Noi nu suntem startup si nici nu avem posibilitate de a oferi actiuni, etc.
Pe de alta parte, ma gandesc ca un startup care poate oferi incentive-uri de tipul actiuni/optiuni, o sa caute oameni cu experienta, nu juniori cu 2-3 ani vechime.

Stegulete rosii ca pe litoral, la 2-3 ani experienta nu sunt juniori.

2 Likes

Spune-le cum vrei, eu am un range mai mare pentru senioritate.

2 Likes

Din experiența avută cu diverși oameni, la 2-3 ani experiență erau advanced junior. Au fost și excepții, ce-i drept, dar majoritatea cam pe acolo se aflau.

1 Like

Cred ca e cea mai corecta modalitate de a privi lucrurile.

Ai dreptate cu advanced junior.

Ca si exemplu, studiul salarial oferit de cei de la AIMS are urmatoarele nivele de clasificare pentru roluri:
Junior
Advanced Junior
Mid (de fapt ei nu folosesc mid ci numele rolului, de ex software developer)
Senior
Expert

8 posts were split to a new topic: Threaded replies pe forumuri și alte platforme

Si prin ce se diferentiaza un Mid de un Senior?

(din punctul meu de vedere cum o vad eu e ca un Senior deja are mai multi ani experienta in spate (+5?) a lucrat cu multe proiecte, multi clienti, multe echipe, adaptabilitatea pentru noutati/limbaje noi, s a ivit de foarte multe probleme de productie si le a facut fata, a dus cap coada proiecte de la 0 la productie, get’s the job done, poate gresesc?!)


Desi nu a fost pt mine reply-ul :grinning_face_with_smiling_eyes:

@lao9s cum merge cautare? Ti-ai gasit developeri?

Daca inca ai probleme si esti deschis la asta, iti recomand sa cauti international. Lucrez deja de 3 luni cu mai multi developeri din tari din Africa si America de sud, la pret redus, foarte muncitori, calitate si comunicare buna. Trebuie avut grija la interviuri, dar asa e peste tot.

Nu are rost sa participi intr-o piata in care esti sever dezavantajat, sa suporti aroganta si mofturile unora care pretind salarii enorme calculate dupa numarul de mesaje pe Linkedin. Schimba piata unde lucrurile sunt mult mai echilibrate.

2 Likes

Poti detalia ce tari din Africa, cum se potriveste cultura lor? Eu am auzit exemple negative in colaborarea cu cei din Africa.

2 Likes

Si eu colaborez cu un print nigerian. Foarte altruist omul, nu vrea salariu, vrea sa-mi dea el un miliard de dolari.

5 Likes

o fi fratele printesei care vrea sa-mi transfere toata averea ei (cu tot cu dragostea ei neconditionata) si are nevoie doar de 10k euro pt acte?

1 Like