V-ati carat din .ro? V-ati gandit? De ce da, de ce nu?

Amuzant este că într-adevăr ne-am întors din martie 2016, ne-am luat un apartament în Brașov (prin credit), însă lucrez tot la aceeași companie, dar remote.

A fost o situație excepțională, pentru că ei nu acceptă asta în mod normal, dar pentru ca le-am forțat mâna, inițial dorind să îmi dau demisia, a apărut brusc și posibilitatea asta, pentru că deja cunoșteam echipele, ce am de făcut, etc.

Pot spune că este o situație (aproape) ideală, pentru că taxele în România sunt incredibil de mici față de ce plăteam acolo ca angajat (am păstrat salariul brut din contract), stau în confortul casei mele, amenajată așa cum mi-am dorit, pot să am musafiri și să vizitez prietenii și familia mult mai des, iar partea cea mai bună este că încă zbor acolo la fiecare 2 luni câte o săptămână.

Evident, nu sunt multe oferte de genul ăsta, dar momentan este cea mai bună variantă pentru mine, o combinație. Mă întristează evenimentele politice din ultima perioadă, dar din fericire când mă duc acolo uit puțin de toate astea și îmi crește moralul când îmi dau seamă că mă pot întoarce oricând acolo dacă asta ne-am dori.

@RedGuard de ce sunt ciudate sumele? Ar trebui sa înțelegi că nu merge treaba chiar așa, te duci acolo și pentru că ești IT-ist român toți te vor aștepta la aeroport și vor arunca cu euro în tine. Există niște limite salariale în fiecare oraș/țară pe unde se învârt toți de nivel apropiat, nu va sparge nimeni piața pentru tine, indiferent cât de special ești, nu merge să te duci tu și sa pui condiții obscene.

16 Likes