This tutorial is inspired from classic vimtutor. You will get to learn some handy shortcuts to work with Sublime Text 3. By the end of this tutorial, you would be familiar with ST’s most important and frequently used shortcuts and features.
Știi foarte bine că un editor - ca orice altă unealtă, de altfel - are o serie de funcționalități pe care ajungi să le descoperi în timp. Dacă nu ar fi așa, am folosi cu toții Notepad.
Ai dreptate. Toti incepatorii in programare stiu imediat ce au deschis sublime cum sa creeze/seteze snippet-uri, cum sa personalizeze temele, cum sa instaleze/configureze pachete, cum sa editeze paleta de culori, ca sa nu mai vorbim de cele 100 de shortcut-uri
Ca să fim corecți, numărul de shortcut-uri este un pic mai mare de 100 (la mine sunt peste 700). Poți avea aceleași combinații de taste pentru operațiuni diferite (în funcție de context).
Ei, dar dacă e să o luăm așa, cei dinaintea noastră programau pe cartele perforate, așteptau cu zilele pentru a afla dacă programul lor se execută corect sau nu șamd.
Nu știu ce ar trebui să facă Alt+N+C (presupun că e la nimereală?), dar la mine deschide panel-ul pentru package control…
Si ai prefera sa nu le avem? Adica ai prefera sa te reintorci la a scrie programe pe cartele perforate? Nu te opreste nimeni.
Insa sunt deacord ca o buna parte din feature-uri sunt doar “de umplutura”, in sensul ca 99% din cazuri nu sunt folosite. Dar tocmai acele 1% din cazuri in care sunt folosite sunt motivul pentru care ele inca mai sunt prezente. Si, de multe ori, chiar motivul pentru care aceste editoare ajung sa fie folosite de atatea persoane. Iar asta fiindca detaliile fac diferenta. (Sper ca nu am dat prea mult in off-topic…)
Normal ca as prefera sa le avem, trebuie sa fii inconstient incat sa vrei sa programezi la lumina opaitului Dar tre sa recunosti ca sunt “first-world-problems”.
Pe cand un tutorial de folosire al mancarii? Preferi sa nu existe, daca ajuta pe acei 1% din populatie care nu stiu cum sa manance? Nu ma refer la eticheta de a sta la masa, ci pur si simplu la modul de a manca fara a tine lingura invers.
Sincer, pentru mine, un tutorial pentru Sublime = un tutorial despre cum sa mananci. Si e vorba doar de un editor aici, nu de un IDE care are mult mai multe functii.
Iar pentru offtopic, ne iarta @iamntz, ca e om bun
@iamntz Daca as spune asa ceva despre vim sau emacs, probabil as fi ars pe rug. Si nici nu am cum sa o spun Emacs chiar are nevoie nu de tutorial, ci de o biblie pe care o sa ai pe noptiera langa pat.
Poate este un fel de mancare care se mananca intr-un anumit fel… spre exemplu, nu mananci wasabi cu polonicul…
Do it. Te rog! Poate ajungi un al doilea Galileo Galilei… Merita! (Survivor bias implied.)
@iamntz Fix in propozitia urmatoare celeli citate, am aplicat restrictiile necesare. Si da, totul este survivor-biased. Inclusiv stiinta. Mai ales stiinta! (Desi se incearca sa fie cat mai putin biased, tocmai fiindca nu este, o face cu atat mai biased. Relativitate aplicata in cazul acestei ipoteze.)