Your favorite Git client is coming to Windows: Git Tower

Dacă lucrați pe Mac, e destul de probabil să fi folosit măcar o dată Git Tower ca și client de Git.

Dacă lucrați și pe Windows, am o veste bună: https://www.git-tower.com/p/windows-beta

La o primă rulare:

  • este la fel de lent ca celelalte (Kraken, Sourcetree, Github)
  • Este la fel de neintuitiv (De exemplu: ce înseamnă [M]? De ce se schimbă din [?] [?] în [A] ?)
  • Nu există shortcuts pentru commit, pull, push (!!!)
  • Face refresh la de fiecare dată când app primește focus. În combinație cu primul punct rezultă 1-2 secunde cu ecran gol)



1 Like

M înseamnă Modified. A înseamnă Added. Semnele de întrebare nu știu de ce apar, probabil un bug.

2 Likes

Mda, are sens :smiley:

1 Like

Oh noes! Thy horror.

Care este utilitatea unui GUI-client pt. Git?

1 Like

Are aceeași utilitate ca un GUI pentru orice aplicație…

De ce folosești un GUI pentru rar/zip și nu CLI? De ce folosești Chrome/Firefox și nu Lynx? Etc.

2 Likes

Nu este o comparatie corecta - git este prin excelenta command line first i.e. intrebarea este valida.

Really? poate ar trebui sa-i intrebam pe JS guys :slight_smile:

Mi se pare mult mai important rezultatul final decât felul în care ajungi acolo. Eu nu mi-am pierdut timpul să învăț GIT CLI și nici nu simt nevoia, SourceTree face treabă foarte bună, deci de ce să nu-l folosesc?

În plus, mi se pare mult mai rapid tot procesul de versionare din GUI decât din CLI.

2 Likes

Cum faci un git push --force-with-lease dintr-un GUI? iar intr-o echipa care foloseste basic guidelines pt. asa ceva ce garanteaza ca GUI-ul foloseste behind the scenes comenzile corecte?

E evident că lynx a fost primul care mi-a venit în minte :slight_smile:

Știi cum funcționa lumea IT în urmă cu 20-25 de ani, da? Consolă FTW! Arhivări/dezarhivări? În consolă. Rulare de muzică? În consolă. Jocuri? Ai ghicit, în consolă.

A apărut Windows, a apărut System, ușor-ușor s-a migrat spre GUI. Știi de ce? Pentru că-i mai ușor. E mai comod.

În cinci+ ani de când folosesc Git am avut nevoie de comenzi în CLI doar când lucram remote, pe vreun server. Altfel… nu prea.

Pe bune? Deschizi CLI, execuți comanda, închizi CLI, te întorci la GUI.

Sunt convins că majoritatea utilizatorilor folosesc commit, checkout, pull, push. Unii, mai excentrici folosesc și stash.

A folosi CLI doar pentru că s-ar putea ca la un moment dat să ai nevoie de vreo comandă mai deosebită este echivalent cu a sta la cort de frica unui cutremur.


Și dacă ai nevoie de git push --force* atât de des s-ar putea să fie o problemă.

2 Likes

Pentru ca:

See my point now? :slight_smile:

Pentru comenzile pe care nu le are un client GUI poți liniștit să folosești CLI, dar nu cred că mi s-a întâmplat vreodată asta sau, dacă a fost, probabil maxim de 1-2 ori.

Până acum nu am avut probleme de lucru în echipă, iar distribuția GUI-CLI e undeva la 50-50%.

Nu chiar. Când ai o problemă exotică vei căuta oricum pe google o soluție. Indiferent că folosești cli sau gui.

Hai să plecăm totuși de la premisa că nu sunt prost și dacă nu am învățat să folosesc CLI, asta nu înseamnă că nu pot să caut sintaxa și să scriu o linie de comandă pentru ce am nevoie. Nu e rocket science, totuși, și nu cred că o chestie d-asta ar trebui să pună probleme cuiva care se consideră măcar un programator amator. :slight_smile:

si apoi vei da paste la ceva aiurea, vei busi tot history-ul si vei face Skype call cu acel coleg care chiar stie ceva Git :sunny:

Bwahaha - aici revenim la pb. cu ce ar treb. sa stie un programator.

E vreo polemică la treaba asta? Credeam că e foarte simplu: cât mai multe pentru a-i aduce cât mai mulți bani. Plm, facem saituri, nu descoperim tratamente pentru cancer, deci hai să nu ne mai considerăm ceva formă de demigods. :slight_smile:

3 Likes

Stai puțin, că nu înțeleg o chestie: cu ce e mai bun unul care folosește aceleași 4-5 comenzi în CLI decât unul care folosește GUI?

Dacă folosești CLI ce, nu mai merge paste? Nu poți da paste la porcării? Nu poți buși tot history-ul?

Din contră, în CLI ai șanse mai mari să te pricopsești cu un repo FUBAR.


Ne poți da o situație concretă și reală în care ai avut nevoie de git push --force-with-lease ?

Cheesus f-ing Christ! Sorry for hurting your egos so much dudes era o intrebare simpla not a pissing contest.

A, ai înțeles greșit, nu ai rănit niciun orgoliu. Probabil diferența este că sunt mult mai pragmatic decât tine. :smiley: Totuși, mie nu mi se pare că ai adus suficiente argumente pentru care ar trebui ca toată lumea să folosească CLI…

2 Likes

E comic pt. ca nu vorbeam de voi :slight_smile:

In SourceTree, [?] inseamna “Not tracked.”. Banuiesc ca inseamna acelasi lucru si in Git Tower.