Angajarea mai mult o loterie

Buna intrebare!
Din cei 3k€, cati ii pui in banca, pentru zile negre? Si cat de bine antrenezi persoana respectiva? Daca urmatoarele 3 luni pui 1k in banca, apoi pierzi venitul de 3k, mai ai bani pentru 1-2 luni sa-ti revii. Dar antrenand o persoana, nu DOAR vei antrena persoana respectiva, ci o vei antrena sa iti faca bani, si fix asta o sa faca atunci cand pierzi venitul de 3k€, fiindca vei avea bani pusi de-o parte pentru a ii da persoanei respective sansa sa-ti faca bani cu respectivele cunostinte.

In 3 luni de zile nu cred ca nu reusesti sa inveti persoana respectiva suficient html si css incat sa faca site-uri pentru clienti de pe Freelancer/Upwork&co.


Si stii care e cel mai bun lucru? Ca nu trebuie sa fii singur in treaba asta. Poti doar sa angajezi o persoana de nivel mediu/intermediate sa-ti antreneze un nestiutor intr-o persoana de nivel beginner-intermediate, tu continuand sa castigi acei 3k, dar din ei 700 se duc spre antrenor si 300 spre antrenat (again, fara cunostinte in domeniu, dar dornic sa invete; gasesti destule persoane care vor sa castige bine in viitor, iar daca peste 3 ani raman cu tine doar 3 din 30, it will still be worth it).

300 euro = 13 milioane, mai mult decat salariul minim pe economie. Vorba aia, esti platit sa inveti. Si faci contractul astfel incat sa poti concedia respectiva persoana oricand vrei. Sigur, vei risca niste bani, si o sa mai si pierzi (ca sunt si oameni rai, nu doar buni), dar, zic eu, merita.


Edit: (citat de aici)

In afara de partea cu salariul, poti aplica aceleasi cerinte si pentru persoanele pe care le angajezi.


Edit2:
Din acei 3k, cu 1k pe luna sa antrenezi o persoana, daca nu iti iei vre-o teapa, vei antrena o persoana care sa-ti faca un profit de 100-200, dupa 3-4 luni de antrenament, cand ajungi sa-i dai un salariu decent. Apoi scalezi.