Bloguri personale vs Bloguri personale

continuarea discuției de aici

Decat sa citesc prostii publicate pe blogurile proprii, prefer sa citesc lucruri interesante. Cand vad lucruri interesante, cateodata vreau sa le arat si altora.

Nu ma simt dator sa le si explic mura in gura altora, decat daca sunt la un workshop, altfel consider ca si ei sunt capabili de a face efortul de a citi si de a intelege.

Știi că majoritatea lucrurilor interesante sunt publicate pe unele bloguri proprii, da?

PS: poate că ar fi frumos din partea ta să te abții de la jigniri?

De acord, pe unele bloguri proprii. Asta nu inseamna ca pe blogurile tuturor sunt lucruri interesante.

Ok, presupun că te-ai simțit atacat de ce a zis @tekkie.

Georgiana nu a propus ca toți cei ce au bloguri să posteze pe forum ultimele articole. Nici măcar ca cei care postează ultimele articole nu vor posta toate articolele…

Cum a mai spus si altcineva, se aduna o gasca de cativa care sare sa atace lumea. Nu stiu de ce.

Din punctul meu de vedere, as citi orice cu conditia sa fie interesant. Sau incitant. Sunt satul de discutat prostii si lucruri comune, de discutat aceleasi lucruri sub alte forme.

Poate am nimerit in comunitatea gresita, si atunci e vina mea. :))

Eu aspir spre un Hacker News combinat cu Slashdot si Stackoverflow romanesc, dar in acelasi timp si spre un loc unde poti purta discutii degajate fara sa se basice cineva.

Mi se pare mie ca oameni pe aici sunt interesati exclusiv de web. Atunci e posibil sa fi nimerit ca nuca in perete. :smiley:

Eu am avut 2 idei diferite.

  1. sa mestecam linkurile inainte de a le pune pe forum, si sa adaugam parerea personala a textului la care facem referire

S-a mai discutat asta, doar reaminteam. Probabil @Vlad_Radu e suparat ca l-am nominalizat ca face asta. E doar o observatie, si o rugaminte de imbunatatire, nicidecum o critica agresiva.

  1. in contextul incercarii de premiere a utilizatorilor care aduc continut de calitate pe forum, intrebam cum e catalogat self promotionul de content creat de userul care posteaza linkul respectiv.

De ce vrei tu neaparat pareri? Din punctul meu de vedere e suficient un link si o descriere foarte succinta.

Eu de foarte multe ori nu am timp de citit eseuri, prefer sa citesc doar esenta si prefer sa citesc articolul interesant, nu introducerea lui Xulescu despre el si parerea lui. Parerile sunt binevenite intr-o discutie. Dar nu mereu sunt necesare. Si nu mereu apare o discutie.

Ce inseamna “self promotionul de content”? Aici te-am pierdut.

S-a nimerit ca majoritatea dintre noi să fim pe web. Dar îți garantez că sunt câțiva care sunt pe .net & co. :slight_smile:

Pentru că vrem (și) să generăm discuții pe marginea unui subiect. Iar dacă tu nu ai nimic de adăugat la un articol, de ce ar avea alții?

Unele articole sunt interesante inclusiv dacă-s citite în diagonală (subtitlurile extrag foarte bine esența conținutului), altele merită aprofundate. O introducere de 3-4 rânduri ar ajuta utilizatorii să decidă cum să consume respectivul material :slight_smile:

1 Like

Pai asta am spus si eu, o descriere succinta e buna. Una prea lunga e cateodata descurajoatoare.

Nu-s interesat de .net si web strict. Desktop, HPC, programare paralela si concurenta, GPGU, sisteme de operare, algoritmi, limbaje noi si simpatice precum Julia sau Rust. Sunt interesat si de probleme abstracte de programare sau de probleme teoretice. Ma mai intereseaza si simularea si retelele neuronale. Acum am un pet project de generat denumiri de domenii folosind retele neuronale.

Am citit de 3 ori titlul conversației având senzația că nu citesc bine.

Scriu aici ca să nu deschid un nou subiect, fiind vorba despre bloguri personale.
Construiesc de la zero propriul blog atât ca conținut cât și cod. Pe lângă ce oferă django, ce framework librărie de js ar fi indicată pentru a nu fi prea complicată pentru un blog?

PS. Promit să pun chestii interesante

Eu mai postez articole de pe blocul meu pe aici.