Cât timp credeți că vă veți mai ocupa de programare?

You guys are old!! :smiley: offtopic: cat va imaginati ca veti mai face asta?

2 Likes

Pana cand voi da comanda:

ceil().door().close();

:smile:

3 Likes

Pana cand programele vor incepe sa se programeze singure :slight_smile:

2 Likes

Pana cand se stinge lumina :))

Eu sper că pentru cât mai mult timp. Realitatea însă ține să mă contrazică un pic: nu mai am energia de acum… 6-7 ani, să zic, când puteam sta 15-20h în fața PC-ului, dormeam patru ore și apoi eram gata de o nouă rundă de 15-20h în fața PC-ului :smiley:

Acum m-am ramolit și am nevoie de cel puțin o pauză de câteva minute la fiecare două ore, am nevoie de mai mult somn (minim șapte ore) și tot felul de chestii d’astea, specifice vârstei a treia :dash:


Sfat pentru cei (mai) tineri

Nu, cinci ore/noapte în cursul săptămânii și toată sâmbăta dormită nu sunt o strategie de termen lung. Să zicem că-i ok dacă ai un proiect mai solicitant, dar nu-ți face un obicei din asta! Altfel vei avea parte doar de un burnout de toată frumusețea.

Aveți nevoie de cel puțin șapte (recomandat opt) ore de somn, altfel puteți avea tot felul de probleme: dinți, ficat, inimă, metabolism dereglat (ori vă veți îngrășa ori veți slăbi excesiv) șamd. Banii câștigați în nopțile nedormite ar trebui să-i puneți de-o parte; veți avea nevoie pentru medicamente și doctori.

8 Likes

de acord cu @iamntz, pe la 30 de ani ar trebui sa va ganditi la o schimbare de cariera. ramaneti pe it, doar ca nu o sa mai scrieti cod.

1 Like

Te transformi din cel ce scrie cod în continuu în cel ce scrie cod cât trebuie; din cel ce întreabă mult în cel ce răspunde la multe întrebări; din cel la care se apelează atunci când trebuie scris cod în cel la care se apelează când trebuie scris cod cu cap șamd.

Vei fi un senior în adevăratul sens al cuvântului (nu doar pe baza faptului că ai X ani experiență cu limbajul Y), vei căpăta o oarecare… înțelepciune, ce lipsește cu desăvârșire în primii 25 ani :monkey_face:

Nu știu dacă este neapărat o schimbare la modul ”nu vei mai scrie cod” cât o ajustare, la modul „cum scrii cod”.

4 Likes

sau “cum sa faci sa nu scrii cod”.

3 Likes

Pentru ca programatorii buni e lenesi, nu?! :smile:

1 Like

absolut. cine de-aici n-a “facut un script” ca sa nu faca treburi manual?

3 Likes

Eu sunt de părere că poți continua cu scrisul codului mult și bine. Eu am 34 și vreau să scriu cod zilnic până la 60. Minim! Dacă noi, cei cu câțiva ani experiență ne oprim, cine va scrie cod simplu și curat pentru probleme grele și complicate?

5 Likes

Acum cateva zile era sa-mi rup mana dreapta.

Si timp de 30 de minute cat a fost amortita complet stateam eu si ma gandeam cum invat sa scriu cu picioarele :))

So: forever, indiferent de alti factori!

2 Likes

Cred ca dupa ceva timp e mai fun o pozitie de CTO sau echivalent din cate am obs. pare uber fun.

se spune ca media de viata a unui programator este de 10 ani. Dupa o anumita perioada de timp si daca n-ai avut grija de tine pot aparea probleme de sanatate din cauza sedentarismului. Anul asta schimb prefixul (30) si ma gandesc serios sa incerc ceva business, nu doar programare.

programatorii expira? :slight_smile:

2 Likes

destul de repede

Unui programator care nu are grija de el insa extrapoland un pic si media de viata unui non programator care nu are grija de el este la fel de mica. Da mai iese din casa insa non-sedentarismul nu exclude the dying part.

Eu cred ca daca vrei sa scrii cod pana la pensie poti sa o faci. Pe de alta parte, creierul imi cere o schimbare dupa o anumita perioada.

Dar parca tot nu ma vad apucandu-ma de recrutare :smiley:

2 Likes

Orice activitate intelectuala, deci si programarea te fereste de Alzheimer. :wink:
Este cunoscut cazul campionului de sah Victor Korcinoi care la 83 de ani inca joaca cu succes in concursuri internationale.

1 Like

Faptul ca un om n-a facut alzheimer si ca joaca sah nu e nicidecum o legatura de cauzalitate. Sau macar nu e demonstrata.

Anyway, cred ca cei pasionati or sa codeze, de placere, pana o sa se schimbe cu totul felul asta de a vorbi cu calculatoarele sau pana dau coltul.