Plus un nohup
Pe astea le foloseam.
Plus un nohup
Pe astea le foloseam.
Eu am folosit mult timp Screen - GNU Project - Free Software Foundation pentru servere de jocuri inainte sa fie servere virtuale.
Si eu tot screen am folosit (si inca folosesc cand sunt comod). Dar am aflat ca varianta mai standard este doar sa folosesti tmux care are basically aceleasi features ca screen dar e si bine integrat cu alte utilitare in Linux si are mult mai multe functionalitati
eu inca folosesc screen-ul. old habits don’t die.
ca să fiu cîrcotaș linux n-are nicio o treabă cu ctrl-z… e $SHELL-ul care e programat să răspundă la combinația asta de taste… in zsh
am o setare prin care dacă apăs ctr-lz a 2-a oară, cuncționează exact ca fg
:
# Allow Ctrl-z to toggle between suspend and resume
function Resume {
fg
zle push-input
BUFFER=""
zle accept-line
}
zle -N Resume
bindkey "^Z" Resume
Azi am descoperit ca poti selecta mai multe tab-uri in Firefox apasand pe tasta CTRL (sau SHIFT daca sunt in linie toate) si poti face actiuni pe ele: refresh (CTRL + R), close all (CTRL +W) etc.
Same for Chrome.
Da, nu m-am prins din prima ca merge si pe Chrome pentru ca nu este vizibil la fel de clar selectul.
Adițional (în Chrome, cel puțin):
în .ro avem gaj
gaj - definiție și paradigmă | dexonline (tot din .fr vine)
Mersi, iubesc etimologiile.
Intel se pregateste sa lanseze placi video noi, Intel Arc Battlemage si Celestial.
Au imbunatatit EXTREM de mult driverele pentru placile video Intel Arc, in special Intel Arc A770, care acum are suport foarte bun pentru AI si pentru jocuri, inclusiv are suport pentru VR.
A770 a ajuns de la o gluma in multe jocuri, la a se bate cu RTX 4060 in unele jocuri cu ultimele drivere. (bine nu e la fel de eficient si mai sunt destule probleme)
Simt că am îmbătrânit jumătate de an cu porcăria asta: PHP Storm nu se împacă bine cu TypeScript + Vue din… motive.
În toate combinațiile posibile, nu îmi detecta corect fișierele de importat.
Bonus:
Dacă rulezi aplicația PHP în Docker și ai docker-compose, ai opțiunea ca interpretorul PHP din Storm să ruleze în container:
Dacă rulezi aplicația Node în Docker… nu ai opțiunea asta. Prin urmare, adaugi alt interpretor docker:
Bonus 2:
PHP Storm poate trimite chestii în logs dacă la debug log settings
adaugi:
#com.intellij.lang.javascript.service.JSLanguageServiceQueue
#org.jetbrains.vuejs.lang.typescript.service.protocol.VueTypeScriptServiceProtocol
Apropo de ce zice tipul ăsta, mi se pare o metodă foarte bună pe care o aplic și eu dintotdeauna; când vreau să învăț și/sau aprofundez ceva, fac o mică aplicație și experimentez cu ea.
exista si alta?
eu invat despre lucruri citind (text / audio / video), dar invat lucruri facand.
daca invat despre ceva… cand vreau sa fac… tot am bucati pe care nu mi le amintesc si revin la manual / doc.
imi imaginez ca asa face mai toata lumea.
E și my go-to method.
Da, dau o tură prin tot cursul ca să am idee de conceptele generale, dar strict ca să știu după aia jargonul, să știu ce să caut, cum să caut.
Apoi mă apuc să fac și pe măsură ce descopăr chestii ce nu le știu, iau iar cursul, sau alt curs, și încerc să stăpânesc bine domeniul respectiv.
Dar da, tot făcând și cu un rezultat palpabil rezolv cel mai simplu.
Same here, desi am deja “ceva” experienta cu react, pt a aprofunda m-am apucat de un tutorial pt un frontend de kpis si imi prinde foarte bine.
Am descoperit asta:
Din ce îmi dau seama e mai util la operații ce implică blend-mode decât la altceva (deși afectează într-o oarecare măsură și comportamentul z-index
)
Azi am auzit de diamond problem.
De-a lungul anilor am evitat instinctiv moștenirea multiplă a două clase cu aceeași clasă de bază, dar azi am fost curios “dar ce-ar fi dacă…?”