Acest ce ar fi dacă se numește mixins în python
In >java 8 sunt interfete cu metode care pot avea o implementare implicita
Windows 11 are subsystem si pentru Android si poate rula aplicatii de Android. (prin Amazon App Store)
Asta a fost subiectul principal atunci când s-a lansat windows 11. Se pare ca lumea a cam uitat de promisiunea asta
Atunci mai sunt interfețe… Sau nu?
Partea rea este că opțiunea este disponibilă doar în câteva țări.
Cu ce ajuta acea functionalitate?
Ca poti rula aplicatii Android pe Windows 11…
In cazul in care ai ceva kiosk sau ceva tableta poti folosi nativ aplicatii de android, aici ma refer la input de tableta (fiindca multe laptop-uri cu Windows au si touch screen si chiar suport pentru stylus (wacom de exemplu) cu care poti desena - vezi asus zenbook duo, 2-in-1-uri precum lenovo yoga)
Microsoft is ending support for the Windows Subsystem for Android™️ (WSA). As a result, the Amazon Appstore on Windows and all applications and games dependent on WSA will no longer be supported beginning March 5, 2025 . Until then, technical support will remain available to customers.
Cine s-ar fi gândit că geo-locking pe o mână de țări[1] va fi un eșec? Șocant, serios!
Nici măcar nu include țările care au cei mai mulți programatori (e.g. India). ↩︎
Păcat că nu am apucat să-l testez. Un feature foarte tare IMO
Practic tot jocul (de fapt toate jocurile de pe Steam) ruleaza intr-un VPN on-demand per joc.
A feature that started as a way to protect Dota game servers has grown past what anyone could have expected. The SDR network routinely delivers as much as 140M packets and 550GBit per second. We have relays in 31 data centers with a capacity of over 5TBit. What we now call the Steam Datagram Relay not only protects against DDoS attacks, but also increases connectivity and lowers ping for every Dota customer. And it doesn’t just do this for Dota, but for any game on Steam that wants to take advantage of it.
Dezamăgirea ta vine poate din cauză de ”hype”.
Domeniul e încă la început, ce avem acum e alchimie; mai e până la mecanica cuantică, ca să zic așa. Deci nu fi trist!
Am experimentat networking in MicroPython pe Raspberry Pi Pico W.
https://www.raspberrypi.com/documentation/microcontrollers/raspberry-pi-pico.html
Am cochetat cu el pe Arduino, dar e mai bun C/C++. In viitor probabil o sa ne ducem spre rust.
Pi Pico ar trebui sa ruleze python-ul normal fara nici o problema.
Nu stiu daca stiai dar …
“Microsoft is ending support for the Windows Subsystem for Android™️ (WSA),” support document from Microsoft. “As a result, the Amazon Appstore on Windows and all applications and games dependent on WSA will no longer be supported beginning March 5, 2025.”
Da, au dat anunțul fix după ce am aflat și eu de feature-ul acesta. (Căutam după tablete, în special Galaxy Book 3/4 Pro 360 și multe review-uri întreabă de aplicații Android pe Windows)
Am descoperit BeeWare de câteva săptămâni.
Teoretic si Qt merge cu Python, cross platform inclusiv mobile, dar sa vezi distractie cu librariile. Cred ca o data n-a mers bine compilarea dupa update la IDE.
Da… Atunci când faci ceva platform dedicated, librăriile te ajută. Dar când depășești granița platformei, cu un singur limbaj, s-ar putea să rămâi singur.
Mai este vreun tool, în alt limbaj, care oferă posibilitatea de a dezvolta aplicații pentru cvintetul android, Windows, Linux, macOs, web?