Ce folosiți pentru time tracking?

Eu folosesc Paymoplus de câțiva ani, dar uneori este un pic greoi, îi lipsesc ceva features șamd. În plus, sunt diferențe uriașe între ce-mi reportează WakaTime vs Paymo (Waka îmi arată aproape dublul de ore în fiecare zi)

Am mai încercat Rescuetime, dar mi se pare că are un UI foarte dubios (încă n-am înțeles cum stabilește ce-i bun ce-i rău sau cum pot delimita proiectele) și Chrometa (care la momentul testării era scris în Java și încetinea tot sistemul).

Wakatime este util dacă lucrezi doar într-o singură aplicație/editor, altfel devine irelevant.

De obicei sunt uituc, prin urmare aș vrea ceva care îmi urmărește ferestrele și să nu fie nevoie să pornesc/opresc eu cronometrul.

Ah, de preferat ar fi ceva cross platform (Win/OSX/Linux), cu o interfață web și ce acceptă echipe.

Despre Waka s-a discutat aici.

1 Like

Toggl, de prin 2010. Scrii la ce task / proiect / client lucrezi, și dai start. Iei pauză sau te oprești, dai stop. Ai și câteva rapoarte. Mie mai mult nu îmi trebuie.

Edit Are teams, e web, și au și versiune desktop pentru Win/Mac/Linux.

2 Likes

Nu stiu de ce as folosi time-tracking. Practic esti penalizat ca faci o treaba mai buna daca lucrezi mai repede. Eu as prefera sa fiu platit per proiect.

Păi stai, că nu a zis nimeni că dai clientului acces la informațiile astea. Rapoartele sunt pentru mine, mă ajută să știu dacă am estimat bine fiecare task, dacă la plata per proiect reiese un tarif orar decent sau dacă am cerut prea puțin, etc.

3 Likes

Eu am clienti la care fac mentenanta si tariful din contract e pe ora. Primesc un task si la final de luna le arat cat s-a lucrat. Taskurile vin constant, nu e ca la un proiect pe care il incepi de la 0 in care ai un set definit de features si poti estima.

@victorstanciu Multumesc de sugestie, am inceput si eu sa il folosesc.

Mie îmi place Harvest - are time-tracking precis, rapoarte, facturi și API dacă vrei ceva mai special.

Orice necesită interacțiune umană pentru a contoriza nu poate fi numit chiar precis…

Enter your time straight from your desktop with Harvest for Mac. Simply download, sign-in, and track time effortlessly.

Cross platform? :smile:

Comparativ cu Jira unde bagi timpul manual … :slight_smile:

Eu folosesc Timely dar vreau să trec pe altceva, nu știu încă pe ce mă mut. La sfârșitul zilei trec manual timpul și taskurile într-un Timesheet pe Google Docs.

1 Like

Eu folosesc WakaTIme si sunt foarte multumit.
@iamntz, este util chiar si daca lucrezi pe mai multe proiecte si in mai multe editore. Iti setezi plugin-ul in fiecare editor care il folosesti si el stie sa calculeze corect, de sine statator. Pe wakatime.com , la preferences, poti sa setezi timeout-ul. Default e 15 minute, ceea ce inseamna ca dupa 15 minute de inactivitate, nu se va mai loga timpul. Poti sa ti-l ajustezi in functie de preferinte, dar mie mi se pare asa cel mai relevent, se compenseaza cu timpul care lucrei in browser sau alte programe aferente.
Iti genereaza rapoarte, statistici foarte faine. Iti detecteaza automat proiectul daca ai e pe git. Daca lucrezi in echipa, poti da share la un proiect si altcineva poate sa vada datele, direct de pe wakatime.com, nemaifiind nevoie sa cumperi plan-ul “Team”.
Si, apropo, pentru cei uitici, wakatime este foarte util, nefiind nevoie sa faci tu ceva (start/stop). Mai folosesc si o extensie in browser, numita TimeTracker , pentru Chrome, care imi arata cronometreaza timpul pe care il petrec pe fiecare site in parte.

1 Like

Da, dar waka presupune să folosești editoare pentru care există extensia respectivă. În Photoshop, de exemplu, nu pot face tracking folosind waka :smile:

Da, dar baietii de la wakatime se misca foarte repede. Au deja integrat pentru 23 editoare foarte populare, iar photosho-ul este si el pe lista de to-do.

Am aflat azi despre Time Doctor. Încă nu l-am testat, dar pare promițător.

1 Like

Daca tot au mai trecut cativa ani si folosesti Wakatime:

  • Folosesti addonul de Chrome pentru cand faci un site, sa zicem in Elementor? Eu l-am pus cu whitelist pe domeniile care sunt relevante pentru proiect, dar eram curios cum face cineva cu experienta mai multa.
  • Dar Photoshop, sau alte aplicatii/activitati care nu sunt in editor? Nu cred ca poti sa bagi manual in el si parca n-as sta cu mai multe trackere.

Folosesc doar addon de editor, acolo petrec majoritatea timpului.

Dar de la o vreme am început să folosesc și Toggl (că are pomodoro). Dacă waka nu își face treaba, folosesc timpul din Toggl :slight_smile:

1 Like

Folosesc ora.pm pentru proiecte personale. Și harvestapp la job.

Nu folosim…