Cel mai bun site pentru freelancing

Ma intrebam daca are cineva venituri serioase de pe vreun site de freelancing.
Minim 500$ lunar.

Sunt o gramada de site-uri cu diferite comisioane si diferiti clienti, am cautat putin azi pe site-uri si sunt o gramada de clienti chiar si din China, Malaezia si tari mai sarace ca Romania care platesc 500-1000 de usd pe proiecte de 2-3 ore si mi se pare teapa pe fata. Sa nu mai zic ca trebuie sa pui previous work experience si sa confirmi cu un prieten pe majoritatea site-urilor.

In Cluj vara chiar si cea mai de cacao firma e plina de interni, deci nu stiu ce sa ii recomand unui prieten care se stie la php, phpbb, mysql si il mai ajut si eu sa faca bani de buzunar.

2 Likes

Aici mai e un factor de luat în seamă: cât vrei să muncești pentru ăia $500? 2h/săptămână? 20? :slight_smile:


Să lucrezi pentru piața asiatică e un pic mai dificil. Au altă cultură, alte valori și s-ar putea ca vreo replică sau vreun gest de-al tău să fie considerat jignitor și pa-pa clientul. Cam așa:

În plus, nu uita că outsourcing-ul merge în ambele direcții. Adică și chinezii sau indienii pot lua proiecte mai mari doar pentru a le da mai departe :slight_smile:

Eu lucrez momentan pe upwork, concurenta nu este asa mare si se cauta calitate. Daca oferi calitate intr-un timp util, castigi minim $500 pe saptamana.

3 Likes

500$ = 40 ore? daca da, mi se pare foarte putin.

Depinde ce faci, consider ca acesta este un minim acceptabil.

1 Like

Dacă trebuie să muncești efectiv 40 de ore pentru $500, părerea mea e că faci ceva complet greșit. Sincer.

Sa intelegem deci ca $2000 pe luna este “gresit”, poti te rog sa detaliezi ?

Nu, $2000 pe lună nu e greșit, dar $12.5 pe oră este.

Diferenta este fina, dar chiar si asa in Ro inca se practica oferte de angajare cu sub $10 pe ora si paradoxal locurile chiar se ocupa.

Și atunci de ce să fii freelancer? E mai bine din toate punctele de vedere să fii angajat în condițiile în care rate-ul tău orar este același în ambele situații.

PS: Vorbim net vs. net și brut vs. brut, da? Că prefer la orice oră $8 net garantat decât $12.5 brut cu fluctuații de proiecte și concedii neplătite.

3 Likes

Acum am inteles, te ingrijoreaza problema fluctuatiei dar din cate spune @robi09 acesta este un minim pe care-l scoate pe UpWork. Ramane sa ne confirme constanta acestui castig, cum face sa-l mentina si eventual o valoare maxima obtinuta.

Hmm, mai mult de 5 euro/ora net nu iei la nici o firma in Cluj, aproape toate lucreaza la outsourcing si mentenanta.

Eu am zis 500 euro minim fiindca omului ii trebuie bani de buzunar, daca te angajezi in Romania trebuie sa te duci la doctor, sa iti faci dosar, cazier, carte de munca, dupa ai treaba cu ANAF, cu C.A.S si toti vor sa isi tina putin angajatii, nu mai scapa de pe plantatie prea usor daca are putin talent. Iar daca este angajat intr-un loc in care nimanui nu-i pasa de ce face celalalt ci doar paseaza vina unul altuia e si mai rau.

Eu am refuzat primul loc de munca acum cativa ani fiindca doctorul vroia sa ma puna sa imi fac analize si aia mai cereau si un test psihologic pentru un amarat de salariu. In plus clauza de preaviz de 15 zile in cazul demisiei nu imi place deloc.

Am decis sa vedem cum merge cu upwork si fiverr. + diferite forumuri

2 Likes

5 posts were split to a new topic: Bune practici în procesul de demisie

A post was merged into an existing topic: Bune practici în procesul de demisie

@atufa Singurele fluctuatii sunt in perioada concediilor ( iulie - august ) si in perioada sarbatorilor de iarna.

Ca sa mentii veniturile trebuie sa oferi calitate si sa lucrezi pentru oameni care te apreciaza, oameni cu care sa dezvolti o relatie de lunga durata.

Maxima obtinuta depinde de multi factori precum: ce practici, competitie, daca ai sau nu ajutoare etc.

1 Like

Uh…nu, lucrez aproximativ 5 ore pe zi, iar media pretului pe ora difera de la o saptamana la alta. $500 pe saptamana este un minim impus de mine, pentru mine :smiley: .

Dar, depinde de experienta, eu in cele 5 ore obtin acelasi rezultat ca un incepator in 15.

PS: Am inceput la $3/h, 40-50 ore pe saptamana acum 5 ani ( poate chiar mai putin ). Iar daca consideram asta ca fiind gresit nu realizam/invatam multe. @atufa Poate acesta este unul din motivele pentru care se ocupa locurile sub $10/h.

2 Likes

Si totusi, omul astepta si ceva site-uri testate, care stiti ca sunt serioase :stuck_out_tongue:

2 Likes

Nu e ca și cum sunt mii de site-uri de freelancing p-aici. Upwork, Freelancer.com