Junior Front-End Developer, sfat angajare

Salutare tuturor!
Am terminat facultatea de Informatica in 2011 (in perioada respectiva nu ma pasiona programarea, mare majoritate a cursurile care se predau atunci nici nu avea legatura cu programarea).In ultima perioada,respectiv de cativa ani am inceput sa invat de unul singur programare web.
Din pacate in Craiova, unde locuiesc, nu am gasit nimic, se pare ca nu e nimeni dispus sa angajeze un junior.
Cunostiintele mele presupun JavaScript,CSS,ReactJS,Laravel, Php.Am in portofoliu http://portofoliuproiecte.ml/ cateva proiecte, respectiv:

https://doru87.github.io/moviedb/ - un proiect recent realizat in ReactJS, am afisat date preluate de la un API.
WebsiteLaravelReactJS - un proiect realizat in Laravel si ReactJS cu componente material-ui, nu este finalizat, am ramas blocat la ceva si l-am pus in stand-by.(Sunt cateva poze cu el la descrierea de pe github).
smilefoodcatering.gq - un proiect facut pentru cineva care a participat la un curs la Scoala Informala de IT.
to-do.ml - acesta este un proiect pentru participarea la un internship-ul unei firme din Craiova
ro-shop.ml - proiect realizat in Php, dar l-am terminat.

Pe baza cunostiintelor pe care le am, ar fi posibila o angajare ca Junior Front-End Developer?
As avea nevoie de un sfat, o parere, orice e bine venit.Deja a devenit o frustrare aceasta situatie, parca fara de iesire.

Va multumesc!

Din punctul meu de vedere, după ce m-am uitat doar pe movie db, aș spune că da.

Un pic de feedback: decide-te: ori engleză ori română în cod și nu le amesteca (hint: alege engleză).

2 Likes

Imi pare rau dar eu nu ar arata link-urile, fac mai mult rau, ca design sunt meh. Eu nu stiu de ce iti e asa greu, stiu oameni care s-au angajat cu mai putine cunostinte decat pare ca ai tu, doar daca stai foarte prost la interviuri, bine e si perioada asta.

Problema e cand faci proiecte asa de invatare, se vede lipsa de motivatie, eu ti-ar propune sa faci o thema/plugin pt themeforest/codecannyon, poate te accepta poate nu, dar in cel mai raz o sa ai ceva de aratat misto pe portfolio.

Incearca la Inside Media Communication in Craiova. Nu sunt pretentiosi dar si salariul e pe masura.

1 Like

Multumesc pentru sfat. Am aplicat de doua ori la anunturile care le-au avut in ultima perioada, dar fara nici un rezultat.

1 Like

O sa ia ceva sa te angajezi, dar cauta, sunt multe firme, una sigur are nevoie de cineva ori sa intretina un proiect, ori de cineva ca sa zica ca are destui oameni ca sa inceapa un proiect cu un client. Mie mi-a luat cam un an pana mi-am gasit un loc de munca serios (in Cluj-Napoca) si nu era criza.

In perioada aceasta angajarile sunt reduse, se angajeaza doar daca este absolut necesar. (Junior, entry-level nu angajeaza mai nimeni pana nu repornim economia)

P.S. Nu te limita la Craiova, aplica linistit pe posturi remote in Cluj/Bucuresti. Oricum o sa lucrezi mai mult de acasa anul acesta.

Ai mai multe sanse sa faci ceva pe cont propriu decat sa fii angajat acum. Eventual uita de JS/CSS/HTML si tot ce e foarte usor de invatat pe net, apuca-te de ceva SAP/Oracle ca si consultant, la varsta ta probabil ca salariile pornesc pe la 1000 de euro si ai nevoie doar de o diploma si sa stii bine engleza/germana, restul e ridicol de simplu. (Front-end in schimb porneste la salariul minim pe economie fiindca mai toti stiu cate ceva si e greu sa fii foarte bun altfel probabil nu te-ai mai angaja la o firma)
Eventual pe automatizare de teste end to end (Java/JS) sigur gasesti mai usor un job decat pe frontend. (sunt putini care fac asta si ai mai multe sanse ca cineva sa fie disperat dupa un om) Atentie, anunturile sunt de obicei pe QA, nu pe development, dar tot e programare.

Eu zic sa mai incerci. Si nu neaparat la aceeasi firma.
Fa-ti un CV bun(conteaza), poate un profil de LinkedIn. Vezi ca poate gasesti ceva si pe LinkedIn.
:+1: pt portofoliu!

Bafta!

PS: Chiar daca este o perioada mai naspa

De curiozitate, cum înveți singur SAP?

asta daca te duci la firma aia de la etajul 1 care inloc de AC are un ventilator pe care tot il muta toti dintr-o camera in alta

1 Like

Din cate imi amintesc nu inveti singur, poti sa cauti firme care se ocupa cu consultanta SAP si probabil ca ofera si cursuri/training la angajare doar sa ai o diploma ca stii ce inseamna programare.

Sunt mult prea multi care fac front-end intr-un fel sau altul. Daca vrei sa fii angajat eu zic ca e o prostie sa te astepti la mai mult de salariul minim pe economie (net, ca totusi brut ar fi prea putin) si daca te duci la cele mai mari firme din Cluj. Tu poti cere, dupa o sa te plangi ca nu te-a angajat nimeni dupa 2 ani si ca dupa te-ai angajat la KFC. Daca chiar esti bun salariul se mareste din 6 in 6 luni la aproape toti si se dubleaza. (aici poti negocia, daca ai cu ce, la o firma mare te bati cu un sistem facut sa te blocheze de la negociere daca nu vor ei sa iti dea bani, te pun pe un proiect dificil/imposibil fara sa aduci mult de acasa si la performance review ai pus-o)

@isti37, ai uneori niste raspunsuri care ma amuza :slight_smile:

1 Like

Din când în când apar niste mesaje incredibil de pesimiste despre “industria noastră”. Ba salarii mici, ba overwork, ba proiecte tâmpite, ba echipa/PMs/manageri aiurea, ba “indieni”, ba ageism, etc

Mă întreb dacă e doar un selection bias aici - oameni care au dat de situații nașpa sunt mult mai dispuși să le raporte, sau sunt autorii mai melodramatici. Sau chiar mă învârt într-o bula (dintr-o alta bula) și n-am dat de astfel de situații până acum.

2 Likes

Job-uri naspa sunt peste tot. :slight_smile:
Dar mi se pare amuzat cum de la frontend s-a ajuns la SAP si KFC :slight_smile:

Parca am mai scris pe forum ca acum vreo 2 ani eram in cautarea unui loc de munca. Am avut ceva aplicari. La interviu am aavut ocazia sa vad si cum arata, mai mult sau mai putin posibilul loc de munca. Pe langa interviul fie cu :+1: sau :-1:, am avut si ocazia sa vad ce nu mi-ar placea la un loc de munca(birou, organizare etc).

2 Likes

Este discrepanta dintre asteptari si realitate. Eu ma asteptam sa scriu software care sa propage lumea mai departe. Realitatea e ca tehnologia e o chestie ciudata pentru 99.99% din populatie deci daca vrei sa faci ceva de viitor ai o piata foarte redusa si atunci banii sunt putini, termenele stranse si concurenta mare.

Da, indienii se baga la greu. La proiecte Wordpress. E usor sa-i dai la o parte. Dar daca vrei sa scrii soft pentru o fabrica de roboti acolo vei da peste oameni foarte buni, deci concurenta mare, cerinte astronomice, salarii mici.

Asta e din categoria, nu mai fiti saraci. Cei care au avut noroc, pile, au fost ajutati etc. cred ca asa e the norm.

Sau cei care au muncit și nu s-au tras pe cur, nu s-au plâns aiurea și și-au văzut de treaba. De ce mereu trebuie sa fie vorba de pile și ajutoare?

3 Likes

Oricum ar fi cineva tot te-a ajutat sa faci o facultate, fie statul fie parintii, cineva ti-a dat primul job desi nu erai pregatit, etc, multi nu au privilegiul asta, intereasant gimnastica mentala, de a justifica privilegiile prin lucruri normale pe care l-ar face marea majoritate intr-o pozitie similara, folosit outlieri din auzite probabil.

Interesanta gimnastica mentala. Din ce zici tu cam totul e bazat pe noroc sau ajutoare primite si mai nimic pe munca ta.

Funny thing is, eu nu vorbesc din auzite ca altii (wink wink). M-am angajat de la 20 de ani, fara pile, pe un salariu aproape de minimul pe economie. Cum? Invatand pe cont propriu dinainte suficient cat sa trec de interviuri si sa prind un job de care sa tin cu dintii pentru a invata. Facultate? n-am facut nici pana acum. Ajutor de la parinti? Nici nu se pune problema, ba dimpotriva (nu o sa intru in detalii aici).

E mai simplu sa-ti justifici neputintele prin dat vina pe noroc, pile, relatii, 5G si alinierea planetelor decat sa recunosti ca, uneori, atat poti si aia iti e valoarea la momentul respectiv.

Anyway, mai zi-mi cum am fost eu ajutat si de cine, pare ca te pricepi la aruncatul cu parerea.

4 Likes

dar foarte mult e bazat pe noroc, faptul ca tu te-ai angajat cand acum ceva timp cand era mult mai usor sa intri in industrie fara facultate e noroc, azi e mult mai greu.

Eu nu justic nici o neputinta, doar zic cum vad lucrurile, de ce tre sa fie personal, si daca tu folosesti argumente, eu am facut/vazut asa deci se aplica in general, stiu si eu persoane care invata muncesc etc, cum zici dar nu pot primi acel prim job.

1 Like

Ce vrea să spună @konn și nu prea îi iese este că sunt multe lucruri în viață care țin de noroc mai mult decât ne place să admitem.

Începând de la locul în care te-ai născut, trecând prin regimul politic, profesorii avuți etc.

Nu știu dacă realizezi, dar șansele de a ajunge programator (cel puțin în România) dacă te naști într-o anumită etnie sunt mult mai mici decât dacă te naști în orice altă etine. Apoi, mai vorbim despre locul unde te naști. Spune-mi cum înveți programare dacă ești într-un sat uitat de lume și ai zero acces la tech.[1]

Iar astea sunt doar de început, ai o grămadă de alți factori asupra cărora ai avut fix ZERO control.


  1. Am fost acum câțiva ani într-un astfel de sat prin Gorj. Băieții de 11-12 ani visau să ajungă ori sondori ori tractoriști. Ăsta era idealul lor de carieră. ↩︎

3 Likes