Procesatori de payment in Romania

O sa reiau acest topic si aici, ca e destul de important si aici se opresc multe proiecte. Vorbim despre companii inregistrate in Romania care vor procesare de carduri pe proiectele lor.

Ce avem noi, local:

  • PayU - okish ca features si support, insa: proceseaza pe domeniu .ro, nu are recurenta, vault
  • MobilPay - slab rau, parca nu le pasa de partea de procesare de carduri, putine features si interfata slaba.
  • Altele gen Libra, etc - destul de simpliste.

Procesatori europeni care primesc merchants din RO (numai pe incercate):

  • Paymill (dureaza, pot sa te refuze fara motiv, dar cunosc cazuri fericite)
  • Braintree (astia din pacate au cerut ditai garantia la semnare)

Alte experiente?

1 Like

Ar mai fi https://www.plationline.ro/ si http://www.euplatesc.ro/plati-online/

Nu am lucrat cu ei, dar am aflat de existenta lor fie prin plata diferitelor servicii online (gen ENEL), fie prin includerea lor intr-un document de analiza in urma caruia solutia aleasa a fost PayU.

Avangate. Eu am lucrez cu ei si sunt multumit.

merge, atata timp cat te poti mula pe sistemul lor de subscriptions. Daca ai ceva mai exotic… nu mai ai cum sa implementezi.

Au si API, doar ca nu e la liber pentru oricine. Poti sa imi dai un exemplu privind implementarea exotica de care ai pomenit?

sa zicem ca ai un client care a facut subscription la un plan pe 12 luni, dupa o luna jumate vrea sa faca urgrade, dar nu vrea sa plateasca diferenta pt tot anul, asa ca as vrea sa-i convertesc suma platita deja pt planul initial in plata pentru o perioada mai mica la planul superior.

nici nu mai vorbesc daca n-ai ciclurile standard masurate in luni :smiley:

Hehe, fun stuff.

Avangate are ceea ce ei numesc On-the-fly pricing, care cred ca satisface scenariul descris de tine. Zic “cred” pentru ca inca nu am ajuns sa un astfel de scenariu, iar ciclul de plata este lunar la mine. :smiley:

euplatesc au descoperit bootstrap de curand si au si ei un design mai serios pentru tipul de servicii pe care-l ofera.

pentru subscriptii (nu asa denaturate ca ale lui @AdrianBasalic totusi :smile: ) tot avangate recomand si eu (pachetul skycommerce care-ti da acces la API si domeniu propriu pt linkurile de plata).

stie sa faca charge unui client pe baza unei tranzactii anterioare? de fapt aici e tot challenge-ul.

Cine ma poate ajuta cu cateva insights despre alegerea unui procesatori de payment? (Privat)

pai zi aici ce-ai nevoie si ne dam cu parerea.

Ce trebuie luat in calcul cand se alege un procesator. De exemplu, ce procesator sa aleg cand am de livrat in 4 tari (din UE, una fiind romania). Este vorba despre produse care se livreaza la cumparator

Daca produsele nu sunt digitale n-ai foarte multe optiuni la noi. PayU probabil isi face treaba.

1 Like

Am lucrat si cu EuPlatesc si cu Mobilpay.

Mobilpay pierde grav la suport. Am creat niste extensii pentru Wordpress pentru el si toti oamenii care ma suna se plang ca e foarte greu de utilizat backendul lor si ca suportul tehnic este execrabil, lasandu-i mai rau in ceata. Sunt nevoit sa le explic eu pas cu pas ce au de facut. Partea pozitiva, se pare ca sunt printre cei mai ieftini.

La EuPlatesc, pentru integrare, am avut parte de suport tehnic chiar ok.

Confirm cu suportul la MobilPay. E groaznic. La fel si interfata. Si dinamica in general. De 2 ani promit ca pun optiune si de plata pe PJ si sufletu’.

La Payu suportul m-a dezamagit, API-ul e urat ca noaptea, ceea ce ar trebui sa fie un SDK are un nume care nu aduce
deloc a SDK.

Stripe se lauda cu cel mai frumos API, sa-l credem? Edit: Se pare ca, dupa cum spun ceilalti, acesta nu accepta clienti din romania

Cand am verificat Stripe nu era pentru Romania. Nu te plange de Pay-U ca e blasfemie. Incearca mobilpay si o sa vezi :smile:

1 Like

Stripe nu accepta inca clienti din Romania, asa e.

Eu folosesc Paymill pentru un proiect personal.

A durat cam mult pana mi-au activat contul (deh, cand esti cetatean al unei tari notorii pentru nivelul fraudelor cu carduri de credit esti verificat si la lenjerie), dar API-ul functioneaza impecabil, documentatia e buna, iar baietii de la suport raspund foarte prompt.

Am implementat in rest de-a lungul vremii cam tot ce era de implementat. Epayment/PayU, Mobilpay, Romcard, si inca unele pe care nici nu le mai tin minte. Din tot ce e pe .ro PayU iese clar castigator. Ceea ce nu spune nimic despre cat de bun e PayU, cat despre cat de slaba e concurenta. Eu recomand clientilor mereu PayU, pentru cazurile cand nu au decis ei deja asupra unui procesator.

Inca de pe vremea cand se numea Epayment le-am raportat o problema celor de la PayU pe care nici astazi, dupa atatia ani, nu au rezolvat-o. In setarile contului ai un singur camp pentru URL-ul de IPN (Instant Payment Notifications). Nu ai unul separat si pentru sandbox. Asta inseamna ca daca vrei sa faci tranzactii de test de pe vreun server de dev, trebuie sa schimbi URL-ul de IPN global, ceea ce practic iti strica payment-urile de pe production. Mi se pare o hiba imensa, mai ales ca stiu de existenta ei de atata timp. E drept, e posibil sa existe un workaround, gen sa ai merchants diferiti pentru sandbox/production, dar cum nu am fost niciodata clientul direct, nu am idee.

De suportul de la Mobilpay nu am avut nevoie. Ce nu imi place la ei e ca pentru platile prin SMS, spre deosebire de cele prin card, produsele trebuie definite manual la ei in platforma. Asta inseamna ca nu poti avea produse configurabile. De asemenea preturile produselor pot fi doar intr-un anume range (de la 1 EUR la X EUR, nu mai stiu exact cat). Probabil exista motive pentru care e asa, dar na, sunt niste constrangeri pe care trebuie sa le ai in vedere cand iti stabilesti preturile si metodele de plata.

Oricum, viitorul suna bine. Din ce in ce mai multi procesatori externi isi fac intrarea in Romania (Paymill, Braintree, 2checkout, etc), asa ca procesatorii romani vor trebui sa evolueze sub presiunea concurentei sau o sa dea ortul popii. Feature-ul major cu care vin procesatorii externi este plata cu cardul in-site, fara redirect-uri and stuff. Cand am ales Paymill pentru Newtrien.com am facut-o pentru ca m-am gandit ca pentru clientii straini nu prezinta incredere un formular de plata de pe un procesator cu .ro in coada. Deci pe langa feature-uri misto si integrare rapida, procesatorii externi vin si cu un plus de imagine global. E trist, dar asta e realitatea.

5 Likes

De curand am lansat PrioriPay, o idee 100% romaneasca, capital 100% romanesc si singura companie autorizata de BNR pentru Emitere Moneda Electronica.

Printre altele, suntem si un nou procesator pe piata din Romania si am setat cele mai avantajoase comisioane de tranzactionare din piata.
Functiile API dezvoltate sunt disponibile pe site iar pentru principalele platforme de ecommerce sunt dezvoltate pluginuri. Pentru solutii custom, exista si sandbox disponibil pentru teste.

Multumesc,
Nichifor

eu nu ajung pe saitul vostru la informatia despre procesarea de carduri.