Procesatori de plată în 2019

Salutare,
Am un mic proiect la stadiul de MVP și tot sunt nehotărât ce procesator să aleg.
Serviciile se adresează către persoane din US și vestul Europei mai mult, iar până acum am lucrat doar cu procesatori locali - euplătesc și mobilPay.

Momentan, aștept răspuns de la 2checkout și mai începusem procedura cu niște românași de la Tw… nu vreau să îi mai pomenesc pentru că am avut o experiență mega neprofi cu ei.

De la atâta entuziasm, apucasem să implementez PayPal aseară, dar după am văzut asta și… poate va rămâne un backup la principalul gateway, dar cam atât.

Deci, dacă aveți sugestii și experiențe cu procesatori de plată internaționali, care să accepte și carduri Amex și altele mai deosebite, shoot - și desigur, care să fie disponibili pe piața din Românica.

PS: ca opțiune personală sunt entuziasmat de API-ul Stripe, dar cum tot ce e bun fuge de noi…

1 Like

Procesatorii locali nu merg și pentru internațional? Eu plătesc din Spania cu ei și nu am nicio problemă. Din câte știu la 2checkout și Stripe costurile sunt relativ mai mari.

Am nevoie de un produs pe care să-l cunoască lumea și să accepte mai multe carduri, așa cum am zis în postarea inițială.
Momentan, scopul e să-mi confirm ideea, așa că nu-mi pasă dacă sunt taxat cu 30 de cenți în plus pe tranzacție.

Vezi și o Schimbare majoră în politica PayPal.

E (foarte!) posibil să vorbesc prostii, dar am impresia că la PP e imposibil să faci ceva de genul „primele X zile gratuite”, pentru că nu se poate seta recurență dacă nu se taxează măcar un cent în momentul înscrierii.

E posibil, dar oricum am jucăria construită astfel încât să o poți testa pe un pachet free și să faci upgrade dacă e cazul, deci nu m-ar fi deranjat chestia aia - oricum am refund policy și dădeam banii înapoi dacă omul nu e mulțumit.

Salut. In aceeasi situatie ma regasesc si eu. Am un MVP pentru un public international si trebuie sa aleg un procesator de plati.

Prima varianta a fost MobilPay pentru ca am mai colaborat cu ei dar am renuntat din cauza faptului ca nu accepta carduri American Express.

A doua varianta a fost Adyen. Au comisioane mici, o documentatie ok si este folosit de multe companii mari (Uber, Booking, Spotify, etc) insa am evitat sa ii folosesc pentru ca trebuie platita o taxa lunara de 100 euro (te taxeaza 0.10 euro/tranzactie/luna pentru primele 1000 de tranzactii. Daca nu ai 1000 de tranzactii, tot platesti suma intreaga). In cazul meu nu sunt sigur cata tractiune o sa aiba produsul (este un side project) si consider ca nu se merita sa platesc suma respectiva de la inceput.

Varianta actuala este Braintree, pe care cred ca o sa ii si folosesc daca procesul de aprobare o sa decurga ok.

Pe langa variantele prezentate anterior, mai poti arunca o privire la Mangopay si Paymill.

https://paylike.ro mai lucreaza cu Romania si pare ca au flow similar Stripe

1 Like

Am aplicat și eu acum la Braintree. La tine cum decurge? Aștepți de mult? Ai interacționat cu ei până acum?

Pentru MVP-ul actual nu am aplicat inca pentru ca mai am unele lucruri de pus la punct din lista asta: https://articles.braintreepayments.com/risk-and-security/compliance/ecommerce-website-requirements

@anon47016284 poți lua în calcul și wirecard.com (wirecard.ro). Au integrare cu chargebee.com și în funcție de modelul de payment/subscription utilizat poți livra mai repede MVP-ul.

Mersi, @stl
Momentan, m-a “întârâtat” @Alexandru_Bugarin la braintree :smiley:
Având jucăria scrisă în Laravel, m-aș bucura mai mult să folosesc direct ceva suportat de Laravel Cashier.
În caz că nu-mi iese cu braitree, iau în calcul :slight_smile:

@anon47016284, @Alexandru_Bugarin vă rog să-mi spuneți dacă vă aprobă Braintree.

Your Braintree application has been Declined.

Le-am dat un mail, să văd dacă rezolv ceva.

Adyen nu mai acceptă companii mici.

Dupa ce mi-am facut cont, am primit un email in care m-au atentionat ca solutia lor nu este cea mai ok pentru cazul meu din cauza costurilor, dar nu au zis ca nu pot merge mai departe daca doresc.

Nici eu nu am reușit să fiu acceptat la Braintree. E vorba de un Saas, dar care este înca în dezvoltare. O să mai încerc o dată după ce site-ul este funcțional.

Mollie ar mai fi o variantă. Am lucrat cu ei cam acum un an și există și driver pentru Laravel Cashier. Singura diferență la ei este ca user-ul este redirecționat pe pagina lor pentru preluarea datelor cardului/checkout, spre deosebire de Stripe/Braintree, care au elemente ce pot fi integrate în formularele proprii.

1 Like

La mollie ai lucrat din postura unui client român? Sau te țin și ăștia în șah sau te resping dacă ești din Ro?

Da, am lucrat cu ei din postura unui client român (un SRL).

Super. Poate mă acceptă și pe mine. :slight_smile: La cum prezintă lucrurile, pare totul super fain, acum să vedem.
Mersi pentru hint.

10 ani mai tarziu, aceleasi probleme :slight_smile:

Stripe Atlas daca nu merge altceva?

1 Like