Publicarea de produse în Envato Market

Am câteva plugin-uri WordPress dezvoltate de-a lungul timpului pe care aș vrea să le pun pe Envato Market. Chestii mărunte, nimic ce va schimba fața internetului, dar pe care nu le-am găsit (la ei sau în general).

A vândut cineva pe Envato? Ar trebui să fiu atent la ceva anume? Aveți ceva sfaturi?

cateva lucruri pe care le-am invatat lucrand pentru envato:

  • creaza produse care vor fi folosite si de persoane entry level
  • ofera mare atentie detaliilor
  • produsele trebuie sa fie pe principiul plug & play
  • trebuie sa oferi multe optiuni de configurare, iar optiunile trebuie sa se faca din GUI
  • ui, ux si tot ce tine de design === jumatate din produs
5 Likes

Sa ne dai detalii despre pluginurile tale, sa stim de ele, poate cand avem nevoie cumparam. Decat sa iau de la un indian sa-si faca casa (vezi Avada) mai bine iau de la tine. :wink:

3 Likes

Intrebari aditionale pentru Publicarea produselor in Envato Market:

  1. Este necesar vreun cod caen aditional pe langa cele legate de IT ( 6311, 6201, 6202, 6209, 6311, 6312 )? Cod caen care sa specifice oarecum ca as fi COMERCIANT [chiar daca nu sunt comerciantul direct]? [stric pentru PFA].

  2. Cum se impoziteaza veniturile sosite din Australia [locatia sediului envato]? Exista niste reguli speciale pentru bani sositi din afara EU? Din cate am inteles pentru bani veniti din EU trebuie cazier si N^2 declaratii.

Pun aceste 2 intrebari deoarece as dori sa comercializes cateva “bits & bobs” facute recent sau care inca sunt WIP [icoane / plugin-uri / teme]. Si nu stiu inca daca sa ma fac PFA sau nu. In cazul in care venitul ar fi mic s-ar mai merita PFA? Cat de mic trebuie sa fie venitul / luna cat sa nu fie necesar un PFA pentru a justifica suma incasata?

Sper sa gasesc raspunsurile aici. Scuzati-ma daca am amestecat intrebari PFA cu intrebari legate ENVATO Market dar d.p.m.d.v. sunt importante. Va multumesc!

1 Like

de ce vrei sa dai bani statului degeaba? sunt in aceeasi situatie, urmeaza sa imi fac PFA, dar prefer sa fac evaziune fiscala, ca e mai ieftin.

Nu știu dacă e trolling sau nu, dar îți răspund ca și cum ai fi întrebat serios:

Ca PFA răspunzi în fața statului cu capul - cel puțin teoretic. Nu ai bani să plătești o amendă? Nici o problemă, îți luăm casa. Nu ai casă? Ia hai să ne judecăm un pic și uite, avem un dosar penal pentru tine.

Și dacă preferi să faci evaziune, de ce îți mai faci PFA?

Eu unu prefer sa fie totul legal, nice and tidy.

Motivul pentru care muncim este sa avem un trai decent si sa supravietuim. Cand faci extra work, extra proiecte etc. Incerci sa traiesti bine. Cum poti sa traiesti bine daca faci evaziune? Stiind ca oricand poti sa fii inchis, amendat etc!

2 Likes

@Alexandru_Stefan depinde cât vrei/o să câștigi din asta și dacă e “fulltime” sau e doar un side project.

Până ajungi la câștiguri consistente nu-ți bate capul cu PFA, nu merită (costă mai mult înființarea și contabilul). Poți oricând să te duci la Finanțe și să completezi o declarație 200 cu veniturile realizate și plătești impozit (16%) pe suma respectivă și gata, dormi liniștit noaptea.

Cine știe poate nici n-o să meargă sau n-o să-ți placă și renunți peste câteva luni, rămâi cu un PFA pentru care trebuie să depui tot felul de declarații sau trebuie să dai alți bani să-l suspenzi/desființezi. Când și dacă ajungi la sume mai importante, și devine un business pentru tine, te poți îndrepta spre PFA, SRL sau ce ți se potrivește ție (vorbește cu un contabil).

PS: nu-s contabil, întreabă un contabil înainte să faci ceva.

4 Likes

S-a mai discutat aici:

http://devforum.ro/t/cum-facturezi-pe-elance-freelancer-99d-etc/290

2 Likes

I moved 7 posts to a new topic: De ce să (nu) faci evaziune fiscală?