Salariu de 8000 de euro in Romania

2 Likes

tu știi ce înseamnă o medie?

3 Likes

Teoretic n-ar trebui să se ajungă la salariu de 8000 de euro în România în domeniul IT.

La așa salariu ajungi după o anume experiență și vârstă.
Cinstit și corect era ca, precum în alte domenii, angajații din IT să iasă la pensie la 45 de ani, iar pensia (specială) să fie mai mare ca salariul.

De ce nu ?

De ce cinstit si corect ? Ca nu facem nimic special, este doar un job.

1 Like

Deci nu avem oameni cu destul vârstă și experiență în România?

La 45 de ani n-ar trebui sa ajungem la asa multa experienta.

Dar eram sarcstic, era un apropo pentru cei care vor pensii speciale.
Frumos ar fi sa ne adunam si noi in fata guvernului sa cerem pensii speciale :slight_smile:

Eu nu am nici o problema cu pensiile speciale. Ei cu ale lor, eu cu ale mele.

Nu-i prost cine cere, ci ala care da. :joy:
Daca ne uitam la ce carti citesc parlamentarii eu zic ca avem sanse mari sa primim pensii speciale.

Nu e usor sa stai in fiecare zi 8-10 ore in fata calculatorului, unii fac hernie de disc, noi facem hemoroizi. Fara software nu functioneaza nimic in ziua de azi, cererea e foarte mare, pretexte exista :smiley:

1 Like

numa ca tu n-ai putere sa-ti dai singur pensie speciala. ei raman cu cartile lor proaste si pensie speciala, tu ramai cu durere in cur.

mhm, noroc de software ca face lumea sa mearga. ohhh… wait…

1 Like

Late to the party, 8000 net este un salariu mare pentru Europa, se poate face doar din contracte sau freelancing, dar trebuie sa te agiti sa iti asiguri pensia. Dintr-un salariu mare se poate obtine o pensie de 2000-3000 eur in Vest.

Stiu doua salarii mari in jurul meu, in Berlin, un senior dev. pe Java care are 85k + actiuni cu care sare de 100k, deci brut are peste 8000 eur. Altcineva tocmai a primit o oferta de 90k (7500 BRUT) ca lead-dev. pe PHP. Net salariul ajunge in jur de 5000 eur (plus minus), in functie de clasa de impozitare.

Din experienta mea, salariile se invart pe la 2500-5000 pentru devi, exceptiile pot lua mai mult, mai ales de la Big Tech (cred). In rest, salarii mai mari de atat au Leads, VPs, CTOs.

2 Likes

Acest subiect l-am creat cand inca nici macar nu eram angajat.

De atunci piata s-a schimbat atat de mult incat mi-e trivial cel putin pe front-end/full-stack cu React un venit, atentie nu salariu de 8000 euro+ cu 4-5 ani experienta daca sunt dispus sa muncesc ceva mai mult.

Multi si-au facut o strategie sa lucreze cate 2 (sot-sotie/prieteni) cu 2 sau mai multi clienti doar remote, ei fac lejer 10-15k+ pe luna.

3 Likes

Tocmai am spus pas la un job cu range salarial intre 80k-120k usd. Prea multi bani…

3 Likes

Da, și eu. 84.000 USD pe an dar fără vacanțe plătite. Pas.

1 Like

Cred ca media in Ro (din ce vad in jurul meu) e in jur de 35-40 EUR/h brut la contracte in EU. Acum depinde si cum ai noroc, dar daca ai vechime si depinde lumea de tine ofera si mai mult de 60 eur/h ca sa te tina.
Piata e destul de dificila (cel putin era in perioada pandemiei). Firma cu care lucrez abia a gasit oameni sa ii inlocuiasca pe cei care au plecat si inca pleaca…

1 Like

Pe mine mă bate gândul să renunț la muncă. Banii tot se strâng si orice as face nu se consumă. Deci am nevoie de mai mult timp liber.

5 Likes

probleme de astea sa tot ai

1 Like

n-ai nevastă/ prietenă?

2 Likes

Mai castiga si ea 80.000 pe an.

1 Like

Plus parintii si bunicii ei. Toti au nevoie de geamuri, de reparatii in casa, de televizor nou sa-l inlocuieasca pe ala CRT din 1995, centrala noua, etc.

mai mult pt el :slight_smile: