Se discuta schimbari fiscale "interesante"

E normal ca bugetarii sa fie protejați. Cine mai încasează impozitele și contribuțiile de la privat?

TV gif. Think about it guy, Kayode Ewumi points to his temple mischievously and looks into the camera. He's practically begging us to think about it.

5 Likes

Se pare ca diferenta intre SRL si PFA, bazat pe calculele facute pe anumite site-uri, pentru venituri mai mari de 100k este de 1000-1400 RON . Nu stiu daca se merita bataia de cap sa treci la SRL, plus ca vor veni si cresteri de tarif la contabil deci…

Trist este faptul ca a fost liniste cand s-au facut aceste mariri… Ma asteptam sa existe macar un strop de nemultumire.

Sa speram ca aceasta postura linistita pe care am luat-o fata de aceste mariri sa nu le fi dat curaj sa implementeze si acea aberatie de 30% impozit pe profit.

1 Like

IT-istii nu pot voda decat cu piciorul, in rest sunt out-votted the alte categorii

Poftim? Un link catre aberatie?

Tin minte ca vorbeau de impozit pe profit de 16% cand se incaseaza peste 300k si se depaseste rata de rentabilitate de 30%. Idee care cred ca se va transforma in realitate incepand din 2025.

Au “scapat” in presa si ideea de impozit pe profit de 30%?

Asta e ceea ce am putut sa gasesc prin articole dar au vehiculat ideea asta pe la stiri chiar recent. Masurile se vor pentru jumatatea anului 2025.

Sunt aproape 80 % sigur ca vor merge inainte si cu aceasta aberatie.

Concluzie nu votati PSD.

https://www.stiripesurse.ro/tanase-stamule-creierele-neocomuniste-de-la-palatul-victoria-vor-sa-impoziteze-cu-30prc-salariile-peste-5000-de-lei_3147487.html

In stirea respectiva vad ca scrie despre impozitarea salariilor. Eu credeam ca vorbesti despre impozitul pe profit al firmelor. :slight_smile:

Pt servicii IT ne apropiem de 20% taxe. Similar cu ce se plateste in Estonia de ex. Bulgaria este la ~10% din cate stiu, dar… vorbim de Bulgaria. Polonia este undeva la ~5% din ce-mi spun colegii polonezi, dar asta cu tot felul de optimizari fiscale. Altfel ar fi cam ~15%.

Ar fi interesant un topic nou in care sa comparam ce alternative exista pentru nomazii digitali.

Deci dacă ai un frate programator, soție e clar, te muți din România.

Iar cu taxele de 30%, dacă o să fie cazul mă mut din România, oricum în 2023 au emigrat cei mai mulți…

Cu creșterea pensiilor, a celor speciale în special au arătat că suntem o țară bananiera din punct de vedere economic. Cu toate investițiile devenim prea scumpi.

Plătim mai multe taxe ca pensia adunată a unui întreg bloc…

2 Likes

Nu m-am documentat deloc, dar imi suna a ceva care s-ar incadra usor la discriminatoriu si care ar incalca si constitutia.

1 Like

In ultimii ani s-au facut multe lucruri care au incalcat constitutia si tot au facut-o. Cred ca inclusiv schimbarea codului fiscal prin ordonanta de urgenta incalca ceva lege pe undeva, dar nu le pasa.

Constitutia nu conteaza daca nu se doreste

E adevarat ca daca ai numai clienti externi nu esti obligat sa emiti e-factura?

Da, exceptând situații deosebite (când locul fiscal al prestării e în România).

Pentru IT nu e cazul, RO e-Factura e doar pentru când facturezi catre persoane juridice din Romania.

Dar va trebui să primești. Deci de o parte din e-Factura nu scapi

1 Like

Trebuie sa intelegi ca daca locuiesti in Romania mai mult de 6 luni pe an ai rezidenta fiscala aici, deci in orice paradis fiscal ti-ai deschide firma vei plati taxe si aici

La Monaco sunt taxe 0, ne mutam acolo.

asta e taxa :slight_smile:

Trebuie să obții chirie sau să cumperi imobil acolo.
Ambele merită doar dacă faci peste o anumită sumă.

Monaco e posibil cel mai scump loc din lume dar si printre cele mai sigure. Ai nevoie de cetățenie pentru taxe 0.

Eu mi-am dat seama că în România avem și siguranță cât de cât. Cu câteva excepții. Poliția e cea mai mare mafie în orașele importante.

În Franța, Italia, Anglia, Norvegia, Suedia, Germania e chiar dezastru.
La noi poți lăsa un BMW nou nouț în fața blocului, în țările de mai sus dispare total în câteva ore dacă nu ești în ceva cartier cu fițe.

Poți să te duci acasă pe jos în Cluj, București fără probleme.

Pe mine încă nu m-a jefuit nimeni în România în autobuz/tren, dincolo am văzut copii organizați cum vânau.

1 Like

Depinde daca tii la un bmw mai mult decat la sanatatea si viata ta. Vorbesc de malpraxis in spitale si poluare in orase la modul plastic ars de bronzati carora nu le face nimeni nimic, cenusa sub cerul liber etc.

Ah si nu stiu daca ai apelat vreodata la politia/justitia din romania.