Cum funcționează sistemul de raportare?

De ce aceasta postare e marcata ca spam ? Care sunt criteriile ?

1 Like

A primit flag de la un utilizator care are o rată mare de flag-uri date corect :slight_smile:

Utilizatorul e dev sau recrutor? Este același care mi-a dat și mie un flag “corect” la postarea asta? Aș fi interesat să-l cunosc pe deținătorul adevărului absolut, să-l mai întreb căte una-alta din când în când.

2 Likes

Cel cu flagul e “Manager of Culture & Happiness”

1 Like

Ask away bro’, dar ia-o mai chill cu sexismul …

Citation needed.
Rar ma atac la chestii de genul dar daca e vorba despre cuvantul “fatuca”, well, ar trebui sa consulti DEX-ul inainte de a trage concluzii.

1 Like

Comunitatea încearcă să se auto-modereze, iar ăsta este un lucru bun. Că rezultatul nu convine tuturor… e o altă problemă.

Utilizatorii au trei niveluri de încredere, acordate automat, în funcție de mai mulți factori (vechime, participare la discuții etc). În funcție de acest nivel de încredere, un flag cântărește mai mult sau mai puțin. Ăsta este singurul mod în care sunt „categorisiți” utilizatorii pe forum. Nu există dev, recrutor sau altceva.

Cel de la care ai primit flag are nivelul maxim de încredere (3), tu ești un nivel mai jos (2), de unde și acțiunea imediată. Posibil ca reportul respectiv să aibă legătură cu:

1 Like

stai ca nu inteleg. unu s-a gandit ca “fatuca” e sexist?

O singură persoană poate marca un mesaj ca neadecvat? Exact ca în viața reală, ajungi ministru și pui pumnul în gură cum vrei. Am înțeles.

2 Likes

iar certuri inutile :facepalm:


Pt persoana care mi-a dat flag (:facepalm: ), nu am scris nimic ce incalca regulamentul
https://devforum.ro/guidelines

Si oricum am primit raspuns la postare :wink:

@alescx @Floki Sunt recruiteri dubioși de toate genurile. Ditto cu cei buni. Floki a atacat doar pe femei, a mai băgat și diminutivul “fătuca” la mijloc - un fel de “boy” folosit catre americanii de culoare de rasiști. Idk, e semnal puternic că acolo e o propoziție sexista, ce pot sa zic? Dar sunt deschis că m-am pripit aici … ce ar mai fi de zis tho?

@cosmin_popescu Nu cred că sunt inutile. Mai mult decât tehnologiile sau proiectele la care lucram, contează colectivul in care lucram. Daca ai un grup bun, care se înțelege și care crează un mediu de siguranță intre ei, și raportări interne în codebase de perl de 10 ani e un proiect OK. Iar un grup neinclusiv sau un grup in care îl auzi pe unu sau altul cu remarci rasiste/sexiste/etc sunt periculoase in the long term. Asa că și asta e un subiect ce tine de development până la urmă, vrem nu vrem. Plus, toate chestiile morale :D, că nu-i o treabă pur utilitara că mă iau de toți ăștia pe aici.

Crede-ma, unele mi se par ca sunt inturile. Poate si trolling se face :slight_smile:

Ca o idee, sunt membru pe mai multe comunitati Discourse. Acolo parca lumea nu se trigger-uieste dintr-un topic mai controversat

Personal, o parte din comentariile la ulltimele topicuri de pe forum sunt de genul
hr suck
juniori peste tot
salarii mici
etc

Cand multe din aceste lucruri mai tin si de alte cauze. Nu are sens sa le dezbatem aici. Se poate crea topic separat


Acum sunt curios pe cati o sa supere acest comentariu si daca cineva o sa imi dea flag :smiley:


Dupa cum am mai zis si aici

Offtopic:
@iamntz, pregateste-te sa muti o parte din rapsunsuri in #offtopic. Deja reactia nucleara incepe sa iasa de sub control :rofl::rofl:

Food for thought bro’ : un mediu in care e OK sexismul e unul in care o sa fie OK tot felul de alte isme. Poate unele care lovesc mai aproape de casa? Gen “barbati romani” sau “programatori romani”?

1 Like

Cum putem vedea acest nivel de incredere? :slight_smile: De curiozitate, nu altceva.

Nu, e mai ok un mediu in care exista oameni mega sensibili motivati politic care stau si ii pandesc pe altii pana zic ceva care poate fi interpretat cumva astfel incat sa fie acuzati de -isme, astfel mentinand un climat de cenzura si teroare.

2 Likes

Îl poți vedea în profilul tău:

Pe scurt, toate nivelurile sunt:

  • 0 (New)
  • 1 (Basic)
  • 2 (Member)
  • 3 (Regular)
  • 4 (Leader)

Toate în afară de ultimul sunt acordate automat.

Mai pe lung:

Am dat un flag pe forum. Echivalentul IRL al “hei, nu vorbesti frumos, hai sa ne calmam”. N-am chemat politia. Astea-s extrapolarile tale.

1 Like

Si mie mi se pare ca sistemul e unbalanced. Un singur vot ptr. a flag-ui un post? Cmon.
Inteleg ca-i mica comunitatea da’ un vot nu numai ca-i prea putin dar da si prea multa putere unui singur user. Si nici macar nu exista optiune de un-flag din partea altui user cu nivel similar de incredere, corect?

3-5 voturi ptr. a da flag unui post pare mai rezonabil.

Departe de mine gândul de a ataca doar fătucile, dar nu-i puteam include și pe băieți pentru că nu am întâlnit niciunul în ipostaza respectivă; asta fac doar cei care exagerează cu PC. În schimb, aici, unde din 7 șefi, 6 sunt femei (discriminaaaaare!!!), dacă depun o plângere și nu-și fac treaba, îl voi include pe toți în aceeași oală.

Care este baza legală pentru plasarea cookie-urilor pe site-ul horia141 .com?

1 Like