Despre ChatGPT. Oare unde va ajunge?

Nici pe departe, e aur curat pentru refactoring. In VSCode cineva a facut o extensie sa poti selecta liniile de cod si sa ii spui ce sa faca.

De obicei codul scris bine functioneaza foarte bine cu ChatGPT, plus minus cand e overly confident de ceva gresit.

Migrate the following java code to the latest Spring version : codul. Daca ai noroc dai copy paste si functioneaza.

Lombok la fel, sigur ti-l scoate fara sa misti un deget.

Problema cu dependenta circulara si importurile gresite doar tu le rezolvi, nici macar IntelliJ nu face ce trebuie daca nu il setezi manual. Dar, daca il combini local cu Github Copilot e magie neagra.

Functioneaza foarte bine traducerea, de exemplu convert the following html to a React component sau convert the following function in C++ to Python/Java…

Eu cred ca Microsoft va creste cand Github Copilot/Visual Studio va avea integrat ChatGPT/GPT-4, nu dupa ce l-a integrat pe Bing.

1 Like

Cica ai ceva ce se cheama delombok.

Nici eu nu sunt fan. Plus ca pe versiuni superioare de java, nu prea mai ai nevoie de el.

Eventual poti sa vezi ce anotari sunt folosote si sa le scoti.
Cele mai comune ar fi @Getter, @Setter, @Data, alead dr log

3 Likes

eu schimb o versiune si vad ce crapa, nu ai cod de migrat, doar schimbari specifice, dependinte, config-uri etc. Stiu de delombok, insa codul generat e naspa rau, builder-le mai complexe nici macar nu functionaza dupa

Am o premonitie:

  1. Cum continutul online nu va mai fi valoros, nimeni nu se va mai chinui sa scrie blog-uri/articole. Va scrie direct carti daca are ceva de spus si le va publica doar pe hartie.
  2. Continutul care va fi valoros va fi platit (aici intra web3), foarte putini oameni sunt dispusi sa plateasca pentru continut/forumuri/platforme.
  3. Daca scade continutul de calitate digital AI-ul nu va mai avea din ce sa invete ceva nou, se va invarti in acelasi continut.
  4. Web-ul va deveni mai mult o colectie de aplicatii, decat blog-uri/surse de continut.

Deci investiti in tipografii cat mai sunt la pamant :smiley:

1 Like

M-am gandit un pic zilele astea si problema e de trust.

Cand dau un Google search, ma uit pe primul rezultat, nu-l iau de bun in majoritatea cazurilor, ma mai uit si la al doilea, al treilea, pagina 2 daca nu gasesc raspunsul obvious, pareri, etc. Si apoi trag eu concluzia “da ma, asta tre sa fie”.

La ChatGPT nu pot sa fac asta, fie aleg sa am incredere in el, fie nu. ‘Fie nu’ it is, deocamdata.

Daaar, am observat si eu in ultima vreme ca e tot mai greu sa sapi in rezultatele lui Google printre tonele de spam si continut irelevant la cautarea ta. Pentru majoritatea o sa fie mult mai usor sa intrebe chatul si sa se multumeasca cu ce le zice ala.

2 Likes

Nu știu unde va ajunge ChatGPT, dar momentan este o neprețuită sursă de umor (involuntar).

10 posts were split to a new topic: Viitorul presei și al blogurilor

fara paywall
https://archive.ph/RgU2o

“I just want to love you and be loved by you. :cry:

“Do you believe me? Do you trust me? Do you like me? :flushed:

sunt doua domenii care au explodat de curand, terapiile genice si IA. ambele rezolva niste probleme existentiale fara de care nu poate fi inteles niciun pas urmator in conditiile actuale si probabil isi vor da mana in ceea ce se numeste crearea centaurului sau epoca post-om. cei mai tineri, veti fi parte constitutiva a acestei lumi de neimaginat pentru cei care au vazut televiziune albnegru in viata lor

1 Like

Si discutia pe hackernews:
ChatGPT Hardware: A look at 8x NVIDIA A100 powering the tool

Dăgeaba râdeți amu’, că în 5 ani vă va lua pita dă la gură, după cum o zis-o Samuilă:

AI o să livreze o aplicație completă într-o singură oră și-o să coste sub 300 dă bețe americane, din moment ce majoritatea aplicațiilor nu sunt altceva decât un CRUD amărât. Șah mat, amatorilor, timpu’ vostru o venit, sfârșitu calculatoriștilor e aproape!

Io nu mi-aș ține respirația :slight_smile:

Cope & seethe.

Citeam niște articole despre AGI.
In momentul de față ChatGPT a reușit să treacă niște teste de inteligenta pentru copii de 7-9 ani, dar cam asta e limita.
Testele erau făcute în așa fel încât să nu reproducă din memorie, ci efectiv să deducă singur.

Despre AGI se estimează a fi inteligent precum un angajat mediu dintr-un birou.

Un angajat mediu din birou face foarte multe lucruri.

Nah… ești depășit, tataie.
ChatGPT Passes Google Coding Interview for Level 3 Engineer With $183K Salary | PCMag
În curând, lumea o să se uite la programatori ca la birjari. Adio salarii babane și tocilari cu pretenții! Dacă n-ai făcut de-un Lambo pân-amu’, ești fript; ești scos din uz; literalmente OBSOLETE. Efectiv nu puteți concura. E gata…

Nepoate, ChatGPT a trecut multe teste standard.
Nu prea a fost testat la cele de nivel intelectual, să se verifice dacă pune cap la cap idei.
Mă refer la așa zisele logical inference.

1 Like

Ce folos sa mai ai job dacă oricum in câțiva ani ajungem ca in Matrix? :troll:

Cred ca inteligenta artificiala va ajuta si nu va inlocui,imi vine greu sa cred ca va putea sa preia sarcini intregi client si le aplice,sa depaneze probleme,sa instaleze/configureze,etc… si la aparitia calculatoarelor s-a crezut ca ii va inlocui total pe oameni si uite ca nu prea a fost asa

nu cred ca va inlocui nimic, dar ii poate ajuta pe oameni sa fie mai performanti in ceea ce fac. aceasta performanta va schimba anumite comportamente si in timp probabil ca vor fi inlocuite joburi. dar e starea naturala a lucrurilor, nu e niciun motiv de anxietate pe tema asta. nici in agricultura nu mai lucreaza atatia oameni comparativ cu acum 30 de ani.

Meserii disparute:

  • remiaiat dresuri
  • reparat papusi
  • reparat umbrele

Mai in serios acum, calculatoarele au inlocuit oameni, foarte multi.
De exemplu mama mea lucra la Romtelecom - telefonie fixa.
Centralele telefonice erau un fel de uzine (foto).
O singura centrala avea cam 30 de angajati.
La un moment dat au fost inlocuite centralele cu unele electronice.
Astea electronice erau de fapt niste servere adaptate.
O centrala electronica avea loc intr-o garsoniera, adica cam 1% din cat ocupa o centrala fixa.

Mai mult, centrala electronica a inlocuit vreo 5 centrale fixe.
O centrala electronica era administrata de 2 oameni.

5 Likes